Zlot użytkowników MafiaTown

O tak! Biwak to jest za***isty pomysł! Popieram w 100%, nawet jeśli ma być to Wa-wa ;) Mam nadzieję, że pierwszy zlot będzie powodzeniem, ale szczerze, na ogół jest albo średnio, albo kiepsko. Z kolejnymi jest lepiej, ale cholera, pierwszy raz musi być! Trzymajmy kciuki za powodzenie, ale APELUJĘ do użytkowników, żeby nie tylko wspierali słowem, ale i czynem!
Obrazek
Obrazek
UP THE IRONS!!
Za rok to będzie już dawno po premierze Mafii 2 i mało kto tu zostanie.
Pomysł strasznie głupi.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Po premierze Mafii jest jeszcze dawniej i jakoś jest tu nas sporo.A gdy Mafia 2 zostanie wydana to będą takie same dyskusje o niej jak o poprzedniczce .Też będzie doszukiwanie się ciekawostek , itp.
Salieri Cię dorwie
Paziu napisał(a):

A to ci dopiero tekst! Nie wiem jak ty, ale ja znam wiele for tematycznych o jakiejś grze, w których mimo, że jest kilka lat po premierze gry, community świetnie się rozwija, a userów wręcz przybywa z każdym dniem. Nie wydaje mi się, że ludzie siedzą tu tylko dlatego, że jest premiera. Mnie na przykład w tym momencie nowa Mafia mało obchodzi, bo i tak jej nie odpalę, a i tak tu siedzę. Community jest fajne, atmosfera super, więc dlaczego by nie zrobić spotkania? Nie wiem, dlaczego sądzisz, że pomysł jest głupi.
Zgadzam się nivener. Ja równieś siedzę tu nie z powodu Mafii 2 bo u mnie również nie pójdzie.
Poza tym jestem tu już dobre dwa lata i raczej zostane na dłużej.
muore il bandito, la mafia vive
Paziu napisał(a):
Pomysł strasznie głupi.

Dlatego największe polskie forum o Falloutach (głównie 1 i 2) padło pół roku temu mimo, że te gry mają już przeszło dziesięć lat :)
Obrazek
- M a f i a P B F -
No ale przecież jest trójeczka, a poza tym wychodzi New Vegas, więc czemu padło? :-P
A właśnie :idea: : Jezeli Mafia II się dobrze sprzeda to zapewne zrobią i III. Więc może za rok będą już jakieś pierwsze przecieki nt. M3?
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Ale z tego co mówi Tommy, widać, że forum zawsze może umrzeć. Właśnie wychodzi za dwa miesiące Fallout: New Vegas, a forum i tak umarło. Ale coś mi się nie wydaje, żeby to forum szybko umarło :-P Tematów do dyskusji będzie od groma, więc raczej długo tu jeszcze pobędziemy.
Ja bym się pisał...
Do Kielc jeszcze bym pojechał... Kraków ale Wawa przesada ;/
Nawet na pomorze Gdańsk,Sopot też bym mógł bo mam tam rodzine :)
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Po 8 latach od premiery pierwszej części Mafii, mamy jeszcze o czym pisać na temat jedynki, a jak wyjdzie II to będziemy mieli kolejne kilka lat, aby o czymś rozmawiać.
Dodatkowo jeszcze dochodzą różne inne tematy wcale nie związane z grą oraz SB, który jest 5 razy lepszy niż obsmarkany czat, myślę że to forum jeszcze długo pociągnie, nie ma innej możliwośći. ;-)
nivener napisał(a):
No ale przecież jest trójeczka, a poza tym wychodzi New Vegas, więc czemu padło? :-P

Bo to nie Fallout. To gra Bethesdy osadzona w settingu fallouta. I właśnie o to chodzi - Że przez tyle lat forum żyło i miało się dobrze, i nie chodziło o to kiedy wyjdzie kolejna część. The point is - Jak forum ma się dobrze, jest sporo ludzi, którzy są wobec siebie serdecznie nastawieni i lubią rozmawiać nie tylko o tematach dotyczących stricte - głównej tematyki, nie ma co się martwić czy forum upadnie czy nie. To jest nie do przewidzenia ale jak na razie to nie widzę żadnego powodu, żeby się bawić w proroków i twierdzić, że MafiaTown padnie za rok czy dwa.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Racja, to już nie to samo. Bethesda ma niebywały talent do niszczenia wspaniałych serii gier słabymi kontynuacjami. Fallout 3 to nie jedyny przykład (vide Oblivion). No ale teraz wiemy jedno na pewno: Bethesda potrafi swoimi grami zniszczyć nawet forum :mrgreen:

Wracając do tematu zlotu:

Biwak to świetny pomysł. Taki pobyt pod namiotami znacznie bardziej sprzyja integracji użytkowników, niż pobyt w mieście/hotelu. A poza tym, jak wspomniał ktoś wyżej, koszty znacznie mniejsze.

Tak lekko abstrahując od tematu, miałem już brać udział w jednym zlocie, mianowicie zlocie fanów gier z serii TES, ale byłem jeszcze zdecydowanie za młody, lecz z późniejszych relacji dowiedziałem się, że wszystko było świetnie zorganizowane (rzucam linka do relacji, tak w ramach ciekawostki, jak to wyglądało na tamtym forum >>>LINK<<<, polecam przez nią przebrnąć). Absolutnie nie każę nikomu sugerować się tamtym zlotem, po prostu daję go jako przykład, że organizatorzy się przyłożyli, zorganizowali kilka fajnych i ciekawych rozrywek, przez co zlot był jeszcze ciekawszy. Ale jestem pewien, że nasi organizatorzy też nie pokpiliby sprawy :-)

No cóż, pobiadoliłem sobie trochę, czasu jeszcze jest sporo, więc niepotrzebnie się ekscytuję, ale wolałem się podzielić przemyśleniami :-) Będę starał się angażować w organizację zlotu i zachęcam do tego innych. A, no i plus dla Siupaka za świetny pomysł ;-)
Domyślam się, że zlot organizowany przez Moonridera. Typ ma swoją banię i nie powiem, żebym za nim przepadał - ale organizacyjnie pod wieloma względami dawał radę. No cóż. Tak czy inaczej - biwak jest chyba jedynym dobrym rozwiązaniem. Pod warunkiem oczywiście - dobrej organizacji. Trzeba by ogarnąć alkohol tak, żeby nie latać po niego co dwie godziny, można by zrobić małą zrzutkę, żeby zainwestować w jakieś prymitywne grille i trochę żarcia. Piwo można by kupić w kratach, wtedy po odniesieniu ich do sklepu zwróciłoby się trochę hajsu. Jakby był ktoś samochodem, to już w ogóle nie widzę problemu. Jeżeli będzie to biwak, to nawet jeżeli spotkamy się na pół dnia, przydałyby się jakieś namioty, co by nas nie zalało - ostatnio pogoda jest nieprzewidywalna. Swoją drogą takie składki zawsze ułatwiają w uzgodnieniu ile osób rzeczywiście chce pojechać a ile osób tylko pisze głupoty. ;)
Obrazek
- M a f i a P B F -
Mam w opolskim namiary na bardzo fajne jeziorko (namioty, campingi itd ) ;d
W Śląskim koło Lublinca też Jeziorko namioty ;)
Następnie Malbork można też tam nad Nogatem (rzeka) dużo osób z Pomorskiego dlatego mówie ;P
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."