Użytkownik Roku 2011 i 2012
1511
Maf napisał(a):
Jeśli mielibyśmy się zatrzymywać w jakimś pensjonacie czy innym motelu to musiałaby być nas jakaś większa grupka, żeby wytargować jakieś dobre rabaty.
Tak, to fakt. Dopiero po wysłaniu posta zastanowiłem się, ilu z nas tak faktycznie się zdeklaruje...
Zauważyłem, że w hostelach często stosowane są pokoje 8 osobowe - ceny ok. 50zł/os. za noc (nie jest źle, według mnie). Są dwa (minimum) problemy [wiem, że to odległe plany, ale myślę, że warto by się tym już teraz zainteresować]:
- Co zrobimy, gdy będzie nas np. 10. Czy pierwsze 8 osób miałoby płacić za swój pobyt np. 50zł, a następne po np. 80zł, ponieważ zmuszone są wynająć osobny pokój...?
Według mnie, najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby zsumować całkowity koszt pobytu (w przykładzie: pokój 8 osobowy + pokój 2 osobowy) i podzielić przez ilość uczestników ([8*50zł+2*80zł]/10=56zł/os. - i wszyscy równi oraz zadowoleni).
- Dobra, dobra. Dajmy na to, że będzie nas równo 8 osób. Ale co, gdy będzie to w konfiguracji 7 mężczyzn + 1 kobieta...? Tutaj już chyba trzeba czekać na zdanie osoby, którą ja, jak i zapewne wielu z Was, ma na myśli
@UP - osobiście jestem za Warszawą (i tak chyba będzie najlepiej), ale myślę, że Ciebie to w ogóle nie powinno interesować...