Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Czepiasz się szczegółów. Nie ma gier bez bugów. To że nie można kogoś uderzyć chyba aż tak bardzo nie przeszkadza. Skoro i tak by się wdał w bójkę. Niestety niektórzy redaktorzy pisząc recenzje czepiają się pierdół(jak Q'nik z CDA dzięki któremu M1 nie dostała 10 bo przyczepił się, że nie jest "tak jak w GTA 3" i mapka do dupy-w GTA 3 nie było jej wcale, ale to jakoś nie przeszkadzało)i stawiają oceny za samą markę lub wytwórnię np. GTA IV Rockstara które nigdy w życiu nie zasługiwało na takie oceny.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Odpowiedziałem prawidłowo wedle tematu "Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?".

Oczywiście więcej jest świetnych rzeczy w grze niż samych błędów, tak więc, czepiam się tylko dość ciekawych.

Peace
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
majkool napisał(a):
1. i 2. chodzi o to, że nie można uderzyć z pięści kogokolwiek bez wcześniejszej zaczepki, bez sensu przecież jak machnę mu w twarz to powinien dostać za darmo. To samo tyczy się przedmiotów, nie można uderzyć niczego, dłoń przelatuje przez tekstury. Nie chcę przytaczać w jakiej grze to było dobrze zrobione.

NO! Teraz Cię rozumiem ;-) I zgadzam się z Tobą w 100% jest to dziwnie rozwiązane - chociaż z drugiej strony - w jakiś sposób musi aktywować się ten autorski system walki, prawda ? ;-)

majkool napisał(a):
3. Tak zabity kierujący naciska na pedał gazu, ale mógłby stanąć w przypadku uderzenie w inny samochód a nie go pchać, przy uderzeniu stopa by opadła z gazu i powinien skręcić lekko i np. trup wypaść z samochodu bądź przechylić się nie wiem, teraz jest nie do końca dobrze.

Mówisz i masz:

majkool napisał(a):
6. Szkoda bo np. doskok mógłby być, przykładowo biegnie i doskakuje gdzieś, nie wiem w czym by to się przydało, ale jakoś mi tego brakuje.

Jednym brakuje, innym nie. Mi akurat tego nie brakuje - po prostu kwestia indywidualnych potrzeb.

majkool napisał(a):
8. Przykład: zabijam przechodnia, podlatuje zainteresowany i na nim stoi, za domkiem siedzą ludzie przy stoliku, facet pije z filiżanki i nie ciekawe zlanie tekstur, to samo obok kobiety piersi przechodzą przez stolik. Jest wiele takich bugów, ale to może przez te okrojone demo.

Fakt. Przenikanie tekstur razi i miejmy nadzieję, że to tylko wina wersji demo.

majkool napisał(a):
10. Ok to go wywali, ale tu chodzi żeby wywalał zwłoki np. po interakcji przyciskiem albo sam automatycznie nie wiem, ogólnie to śmiesznie wygląda jak zostaje. :D

Tak jak pisałem wcześniej. Jest to kwestia indywidualna, której nie mam zamiaru w jakikolwiek sposób negować. Dla mnie w tym temacie, o wiele bardziej rażące jest to:

Zabity kierowca cudownie wyparowuje ?
Trup nie wypadł i nie przechylił się. :mrgreen:

Motyw z znikającym ciałem też miałem, nie dodałem do listy bo wziąłem to za bug.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Mnie cieszy to, że na 100% wiele rzeczy o których piszecie w finalnej wersji będzie poprawionych i będziemy tylko skreślać z listy te bugi :P
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Ten błąd ze znikającym trupem mnie wkurzył. Ten sam bug był w pierwszej części... żeby powielać te same błędy?
Obrazek
brak strzelania z samochodu to chyba największy jak dla mnie mankament.
Obrazek
Trupy znikać nie powinny, a tym bardziej na oczach gracza. W takiej grze nie powinien byc taki błąd. A co wy macie z tym strzelaniem z samochodu ja nie wiem mi to wcale nie przeszkadza w jedynce mało z samochodu strzelałem chyba że jak była misja wycieczka na wieś i jak się wracało no to trzeba było, ale to już inna sytuacja.
Mimika twarzy mnie denerwuje. Idziemy do gościa od shoeshine`a ;-) a on krzyczy shoeshine, a w jego twarzy ruszają się tylko usta. :-/
Obrazek
-Vito nie umie pływać
-nie można strzelać z samochodu :-( :-)
A po co Ci to pływanie? Skoro nie ma związku z fabuła , to jest niepotrzebne. Co do strzelania, to przy symulacyjnym modelu jazdy trudno byłoby jednocześnie strzelać.
co Mnie denerwuje?

1. To, że jak uciekam pomiędzy tłumem ludzi, policja dalej we mnie naparza, a najgorsze jest to, że ludzie z tłumu nigdy nie obrywają, a ja tak. Jest to bardzo irytujące, zwłaszcza, że w demie zabity przez policje może być tylko Vito i murzyni z bronią.
2. Wszystkie rzeczy które są na wodzie, w wodzie itp. to tylko obiekty wizualne? Niestety, tak nie można strzelić w samochód w wodzie, strzał wygląda jakby kula trafiała w wodę, to wszystko - irytujące.
3. Zabawne wręcz jest to, że podczas strzelaniny ulice stają się puste... tak może i fajnie, że uciekają ludzie z miejsc niebezpiecznych, ale kierowcy lubią zza kierownicy podziwiać walkę policji z Vito, stojąc w samym centrum rozróby, za nic mając przelatujące i hulające nad ich głowami kule. Są zbotowani, nawet po zabiciu kilku policjantów gdzie zostałem tylko ja i... kierowcy, wszedłem na maskę, wycelowałem w głowę - bardzo miło, że mieszkańcy Empire Bay to tacy twardziele, jednak hmm, wypadało by chociaż uciekać i otrzymać prezent w plecy aniżeli czekać z zimną krwią na rozłupanie czaszki.
4. Wcześniej wspominany przez wielu już błąd, związany z brakiem reakcji pieszych na broń. Nie ma to jak idący do sklepu Vito z bronią (czyżby ludzie myśleli, że póki nie przyceluje to jest nie groźny?). ŻA-ŁO-SNE.
5. Debilna ilość murzynów, zwłaszcza tych którzy po tym jak pobiliśmy jednego z ich kumpli chce nas zabić. W zaułku zabiłem murzyna. Podpindalam autko i jadę mostem, jestem chyba na terytorium wroga, bo ostrzelali mi już moją maszynę na tyle ostro, że nie działa silnik. Kilku na przedzie, kilku na tyłach, na chodnikach... Jedyne dobre jest w tym, że Policja też do nich strzela.
6. Całkowicie idiotyczne rozwiązanie. Chodzi oczywiście o bicie się na pięści z policją. Wystarczy pierwsza kombinacja ciosów, a twardy glina ze spluwą po prostu pada na łopatki, upuszcza broń i najwyraźniej nie oddycha. Czyżby to aby poprawne rozwiązanie? Zwykł obywatel wytrzymuję większą serie potężnych uderzeń...
7. Dziwne przypadki związane ze stłuczkami. Większość stłuczek to ignorancja ze strony poszkodowanych. Łatwo przyłożyć komuś w gablotę, a oni i tak mają to za nic i jadą sobie dalej, mimo, że zderzenie czołowe prawie zabiło Mnie, tym bardziej ich. Rzadko zdarza się, by poszkodowani w stłuczce czy też wypadku zareagowali, jeżeli reagują to albo wychodzą i krzyczą, albo podchodzą wyciągają z auta i wracają do siebie(to dopiero zabawna sytuacja) albo wyciągają i się biją, albo są to czarnuchy ze spluwami i po prostu za głupią stłuczkę chcą nas rozmazać na asfalcie.

na razie tyle ^^
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
Mnie denerwuje to że na mojej karcie cienie "wariują" reszty narazie sie nie czepiam bo to demo....ale obraz mam jaka gierka bedzie :-) powinni też poprawić to ze po 10 piwach nie da się prowadzić samochodu...

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
A jak jest w realu?;p

Jak możesz to rozbuduj swoje pytanie bo nie wiadomo z czym jest tak w realu
No i na przyszłość staraj się pisać bardziej rozbudowane posty. //dosia92
Soldiemu chodzi, że czy musi być tak w realu że po 10 piwach nei możemy wsiąść.

a co do pijaństwa, słabo jest ogarnięta "pi*da", bo tylko czasami co kilka sekund się lekko rozmazuje obraz, w niczym to nie przeszkadza, zwłaszcza w jeździe. No i moja postać nigdy się nie upiła do zgonu ani by się wywracać - whiskey kradłem póki Mnie nie zabili( z 20 kieliszków?)

aa no i w barze denerwuje mnie taki brak detala, dokładniej wybieramy kieliszek Whiskey a dostajemy w ogromnym jakimś dzbanku ble, zielone ble.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.