Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Co chcielibyście zmienić ?
Może zacznę bardzo żałuję, że nie będzie cyklu dnia i nocy i możliwości zapisu w dowolnym momencie.
Obrazek
Możliwość zapisu w dowolnym momencie to byłby bardzo zły pomysł, który znowu ułatwiałby rozgrywkę. Mnie denerwuję odnawialny system zdrowia. Po prostu nie mogę przeboleć, że nie ma już paska.
Obrazek
Niemożność poruszania się publicznym transportem ;/ Kiedyś, jesli się nie mylę, czytałem, ze własnie można będzie wzywać taksówkę :-/ A tu lipa.
Obrazek
To że nie ma cyklu dobowego to akurat dobrze. Mafia to nie GTA,a misje są tak konstruowane że odbywają się w określonych porach dnia by zwiększyć klimat.

Mnie denerwuje brak możliwości strzelania z samochodu, oraz to że nasi kompani w strzelaninach będą nieśmiertelni, do tego jeszcze to, że nasze samochody nie są zaparkowane gdzieś tam, tylko wybieramy je z listy. Nie lubię takiego wyrywania mnie z gry.
No i wreszcie, aby podnieść broń trzeba na nią najść. Co za cep to wymyślił?
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Jedynie brak możliwośći strzelania z samochodu oraz liczyłem że będzie większa swoboda w grze, ale aż tak bardzo mi to nie przeszkadza :mrgreen:
Właśnie ten brak strzelania jest niedobry, skoro było w pierwszej częsci Mafii, a później system został skopiowany przez Rockstar w GTA IV, to czemu nie użyto go w dwójce
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

Tak jak już wyżej ktoś wymienił - brak możliwości strzelania z auta. Słabo to będzie wyglądać jak policja będzie do nas pruć karabinami a nam tylko pozostanie chyba jeżdżenie zygzakiem i zmiana auta zanim wybuchnie. Policja ma być ponoć agresywna.
"Next time... There'll be no next time"
Nie wydaję mi się aby twórcy zrezygnowali z tak ważnego elementu rozgrywki ... W którymś z artykułów było napisane, że kod testowanej Mafii 2 był ukończony w 60%. Tak więc wszystko przed nami ;D
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
winseb napisał(a):
W którymś z artykułów było napisane, że kod testowanej Mafii 2 był ukończony w 60%

Co za bzdury,60% to nie jest przecież jeszcze nawet wersja alfa, tylko działający prototyp. Zresztą po co mieliby dawać tak niedorobioną wersję.

Ja czytałem że strzelania z samochodu nie ma i uważam że to niepotrzebny krok w tył

Ostatnio podczas oglądania gameplaya zwróciłem uwagę na to, jak gracz kierował Vitem w mieszkaniu. Nie chodził wolnym krokiem, lecz za każdym razem próbował podbiegać i to strasznie mnie razi w oczy, gdy Vito tak dziwnie się wybija do biegu.
Drugą rzeczą jest wspomniany brak możliwości strzelania z auta. Na szczęście towarzyszący nam kompan będzie mógł to robić, jednak czy to nie jest głupie? Żeby pierwsza część miała taką możliwość a druga nie?
muore il bandito, la mafia vive
Też mi się to wydaje podejrzane, ale daję sobie ch..... przyrodzenie uciąć, że było takie info w jednym z artykułów xD
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
Samoodnawialne zdrowie sucks... Niech wrócą apteczki!
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Czy ja wiem z jednej strony na pewno, bo gdy miało się miało życia trzeba było uważać. btw. w Mafii było bardzo mało apteczek

A jeżeli wystawimy się na ostrzał lub zniszczą naszą osłonę to natychmiast giniemy, walka w Mafii będzie pozycyjna, bo ziomy które nas nie lubią też strzelają zza osłon.

-brak świąt
-Vito nie umie pływać
-nie można strzelać z samochodu
Obrazek
Niestety tak jak się obawiałem Mafia II będzie naprawdę bardzo prosta. Wszyscy mówią, że na hardzie wcale nie jest ciężko, i że wystarczy schować się za osłoną, poczekać aż przeciwnik wystawi się ze swojej osłony i ładować w niego, niektórzy nie zginęli ani razu w 4 rozdziałach które mieli do dyspozycji... :/ Tak jak myślałem.
Obrazek