Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Nie przesadzajcie, z ubraniami nie jest tak źle. Jest całkiem sporo: kilka rodzajów garniturów w różnych kolorach, garnitury z płaszczami i luźne koszule w różnych kolorach. A do tego dochodzą jeszcze różne ubranka z packów. Tak że bez przesady. Nie róbmy z Mafii 2 simsów.
Uszer napisał(a):
- Brak misji pobocznych (są, ale za mało)
- Brak trybu freeride (jest w trakcie misji, ale gorzej po przejściu)
- Brak możliwości strzelania z auta (brakuje, brakuje, ale tylko colt, granaty i koktajle)
- Brak broni białej i za mało palnej (brakuje, ale palnej jest wystarczająco)
- Mało samochodów (no o 20 pojazdów za mało, karetka, straż pożarna itp.)
- Bardzo mało obiektów i malo miejsc, do których można wejść (sprawę załatwiłoby kupno mieszkań/domów itp)
- Bezpłciowy bohater i fabuła nie dorastająca do pięt jedynce + brak porządnego epilogu i głupie zakończenie pod Mafię III lub dodatek + wiele wątków ucięto w połowie (dokładnie)
- Gra jest za prosta + autoregeneracja zdrowia (prosta bo jest celownik no i ta autoregeneracja to błąd)
- Bohater nosi przy sobie arsenał tak pokaźny, że broń chowa chyba w du*** (racja, powinien miec tylko możliwość na 1 krótką, długą i max. 3 granato/koktajle, z opcją wymiany)
- Mafia w grze ma niewiele wspólnego z tą prawdziwą (zbyt GTA'owskie)
- Garaż! Malutki garaż, który mieści 10 samochodów, super (powinno być normalnie 1 samochód i tyle, resztę mozna by wrzucić w parking strzeżony np. ten gdzie zabili Marty'ego)
- AI debili + głupia policja, która strzela do tłumu (policja włazi stopami po trupach, sprawdza i śmiga dalej wolnym krokiem, do tego zabijasz w zadupiu policjanta i od razu jesteś "Wanted")
- Brak publicznego transportu (taxi, kolejka, busy, niby wszystko jest, a nie można skorzystać)
- Za mało przechodniów, miasto trochę wymarłe (skrypt albo zbyt mała ilość modeli)
- Brak wyskakiwania z samochodu (powinno być podobnie jak w GTA, ale przy za dużej prędkości od razu śmierć, np. jedziemy 80 wyskakujemy przez przypadek to zgon, ale jeśli wciśniemy limiter prędkość dojdzie do 40 to można śmiało wyskoczyć z małym spadkiem życia)
- Wkurzające nałożenia tekstur, brak kolizji itd. (zbyt duża kolizja pojazdów i zbyt mała z ludzmi itp.)
- Brak możliwości ładowania misji od np. środka tylko koniecznie od początku. (wykastrowana opcja)
- Beznadziejny model zniszczeń samochodu (w miarę dobry, ale po 1 naprawie już nie powinno możliwej nastepnej)
- Ciała-duchy przez które przelatują kule (powinni zostawić kolizję ciał)
- Ludzie nie reagujący na broń (fakt to jest przegięcie, celujesz w ciało, osoba powinna się skryć uciec)
- Naprawa samochodów poprzez dotknięcie silnika (jak to bug, powinien wyskoczyć komunikat nie masz dostępu do naprawy)
- Kierowcy grzecznie siedzący w środku przy największej rozróbie (powinni wyskoczyć z aut i uciekać co sił w nogach, albo gaz do dechy z zagrożonego miejsca)
- Brak kierunkowskazów w samochodzie gracza (przydałyby się, ale automaty za skryptowane)
- Dziwny dym za samochodem (no dziwny dziwny, też pewnie bug)
- Niemożność grania kierownicą (może tylko u mnie) (nie mam zdania)
- Teleportacja po upadku do wody (przesada, powinna być śmierć bądź chociaż animacja na siłę jak Vito dopływa do brzegu)
- Niewidzialne ściany (głupie blokady twórców)
- Wolne respawnowanie się: kilka razy nawet wjechałem w niewidzialny samochód, który materializował się po chwili (no zbyt, zbyt, ale do tego trzeba by mieć machinę)
- Brak manualnej skrzyni biegów (brakuje, bo czasem zamula się pod górkę)
- Dziwne reakcje przechodniów (albo ich brak)
- Brak pozafabularnej interakcji z przyjaciółmi (śladowe ilości)
- Za małe miasto i średnio wygląda dla kogoś kto zna się na urbanistyce - nie ma ani lotniska ani jakiś autostrad łączących miasto z innymi regionami etc. (brakuje, brakuje, 50-60 lata powinno być chociaż jakieś ubogie naziemne)
- I na koniec, pazerność twórców na zysk co przejawia się na przykład w DLC przy chamskiej kastracji wersji podstawowej (2010 coś normalnego)

Moja ocena to 6/10 - oczekiwałem dużo więcej i bardzo się przeliczyłem
(nie no min. 7 za grafikę, fabułę i cutscenki w miarę dobre)

Jest jeszcze sporo rzeczy, których nie wymieniłeś, a które powinni być w tej grze.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Mnie najbardziej wnerwia głupie AI
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
- Kierowcy grzecznie siedzący w środku przy największej rozróbie (powinni wyskoczyć z aut i uciekać co sił w nogach, albo gaz do dechy z zagrożonego miejsca)

No właśnie z tym uciekaniem z samochodu to trochę przesadzili (przynajmniej w demie tak jest) - staniesz przed samochodem i do niego strzelisz to kierowca zamiast dodać gazu i przejechać agresora, cofnąć do tyłu (wtedy nawet gdyby uderzył w stojący za nim inny samochód byłoby bardziej realistyczne niż obecne rozwiązanie), albo chociaż chować się pod deską rozdzielczą (coś w stylu tego jak Vito się schyla żeby odpalić skradziony samochód) to opuszczają samochód i wystawiają się na ostrzał.
To może nie denerwujące ale wkurzające. Rozdział 2, idziemy do domu matki:
1.Można pogadać z kioskarzem
2.Z jakąś babką też można pogadać
3.Ludzie się patrzą gdy jakieś samoloty lecą
4.Kłótnia, chodzi o jakieś piwko czy coś
5.Jakaś doniczka później wylatuje przez okno
6.Jakiś facet zabija okno od sklepu, zamykając interes
7.I to wszystko tylko w kawałku uliczki
Więc myślałem że i w innych misja miasto będzie aż takie żywe. A tu co kolejna misja i już lipa.