Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Obecnie co mnie denerwuje w Mafii II to:

-wychodzenie Vita z przewróconego samochodu,
-brak białej broni,
-samochód wpada do wody, teleportacja na brzeg,(na to jestem w stanie przymrużyć oko)
-brak strzelania z samochodu

Im więcej wiem, tym bardziej odechciewa mi się grać w nową Mafię, jednak z drugiej strony i tak zagram,aż tak żle być nie może i mimo tych błędów ze strony twórców(niedopracowań) myślę że i tak będę się dobrze bawił. :-P
W sumie mi tylko brak strzelania przeszkadza, a reszta wyglada ok. Co do teleportowania, to w jedynce tez tak było:)
Siupak napisał(a):
-samochód wpada do wody, teleportacja na brzeg

Nie znam się na tym, ale wydaję mi się, że mogła być taka zależność, albo pływanie, albo piękna woda. Woda w Mafii II jest najpiękniejsza jaką dotąd w grach pokazano, więc jeśli moja teza by się potwierdziła, uważałbym, że twórcy postąpili dobrze.
Mi tylko przeszkadza brak białej broni, a tak to wszystko ok. A jak Vito będzie wychodził z przewróconego samochodu?
Będzie się teleportował... przynajmniej tak było w wersji beta na ostatnich filmikach z newsa.
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Ta "teleportacja" mi nie przeszkadza. Gorzej że jak wpadamy do wody razem z samochodem to od razu teleportacja na brzeg i to jest niewygodne i słabo wygląda.
Obrazek
Słabo to wygląda to wychodzenie z leżącego auta, ale to pewnie poprawią. Teleport jest znośny, ale nie jest to zbyt realistyczne. Jak zresztą całe te dziwne kombinacje z wodą.

jaką dotąd w grach pokazano
Śmiem się nie zgodzić, Just Cause 2 z CUDA miał ładniejszą wodę, albo stosunkowo porównywalną.
- Brak strzelania z auta
- Brak pływania w wodzie
- Brak broni białej

No i jeśli miałbym się czepiać detali to brak animacji wychodzenia z przewróconego auta.
Acozz napisał(a):
Nie znam się na tym, ale wydaję mi się, że mogła być taka zależność, albo pływanie, albo piękna woda. Woda w Mafii II jest najpiękniejsza jaką dotąd w grach pokazano, więc jeśli moja teza by się potwierdziła, uważałbym, że twórcy postąpili dobrze.

No woda jest naprawdę bardzo ładna, twórcy przyłożyli się do niej.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

barth89 napisał(a):
Będzie się teleportował... przynajmniej tak było w wersji beta na ostatnich filmikach z newsa.

To dopiero wersja Beta, mogą zrobić tak jak w "Grand Theft Auto Vice City" gdzie się utopiliśmy i pojawialiśmy się przed szpitalem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siupak napisał(a):
-brak strzelania z samochodu

Partner będzie strzelał, a my będziemy się bardziej koncentrować na jeździe.

Siupak napisał(a):
-wychodzenie Vita z przewróconego samochodu

To dopiero wersja Beta więc wszystko może się zdarzyć.

Siupak napisał(a):
mimo tych błędów ze strony twórców(niedopracowań) myślę że i tak będę się dobrze bawił.

Ale twórcy skupili się na czymś innym przez to.
Obrazek
Siemano wszystkim nie było mnie kilka dni i jak tak czytam wasze wypowiedzi i widzę BRAK BRONI BIAŁEJ to aż kuje mnie w oczy to oznacza brak kija baseballowego łomów do naparzania itp. wielki minus dla mafii 2. Tak btw gdzie to wyczytaliście lub zobaczyliście ? ;d
Obrazek
W jednej cut-scence jest pokazane jak machają kijami. Dla mnie jest to wielki minus, jeśli ich nie ma. Ładnie jest pogangsterzyć machając kijem.
Obrazek
Motyw z teleportowaniem się z wody jest debilny.

Brak możliwości strzelania z auta również.

Mafia II to kolejna gra, która próbuje nauczyć ludzi, że wjechanie w młode, cienkie drzewo kończy się na drzewie, zaś w ciężką metalową latarnię - zniszczeniem latarni. Ponadto pomysł z żywopłotami, przez które nie da się przejechać to pomyłka.

W GTA IV (no niestety, nie obeszło się bez porównania) dużo lepiej rozwiązano kwestię "zahaczania" przechodniów autami. Wjeżdżanie w ludzi przy trochę niższej prędkości wygląda kiepściutko.

SI często szwankuje, przez co zabarykadowanie się w pubie albo sklepie z ciuchami = nieskończona ilość zabitych policjantów. Z kolei strzelanina przy dokach = nieskończona ilość utopionych aut policyjnych.

Zakładam, że to wina słabych ustawień, bo komputer kumpla trochę lat już ma - ale znikające kartony, szkło, skrzynie itp po tym jak się w nie strzeli wygląda mało fajnie.

Zwłoki za szybko znikają, poza tym robią to na Twoich oczach, nie zaś jak się odwrócisz / oddalisz / cokolwiek.

Na dzień dobry to tyle. Ale będzie więcej z pewnością. Grało mi się cudownie, ale błędów trochę jest niestety.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Mi się nie podoba brak
- strzelania z auta,
- manualnej skrzyni biegów,
- wchodzenia do wody (już wolałbym jakby Vito się utopił)

Poza tymi wadami Mafia 2 jest świetną grą, myślę, że twórcy wezmą sobie to doserca i wydadzą jakiś patch eliminujący te błędy.

Ocena dema 9/10
Mnie się nie podoba krótka widoczność i trochę brak możliwości strzelania z samochodu (tym bardziej, że inni mogą, np. policja),
To, że Ci inni to jezdza we 2:) a przez żywopłoty da się przejechać:)

Według mnie jest kilka błędów w grze:
- dziwne reakcje przechodniów (często widok broni nie robi na nich wrażenia)
- prowokacja chyba nie dziala, bo jakos mi tylko raz udało się kogoś sprowokować (Vito pokazał mu fucka;p)
- Joe pije alko z zakręconej butelki