Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Wiem to. Ale nadal jestem przekonany że to będzie świetna gra! Wszystko dlatego że za bardzo nasiąknąłem atmosferą pierwszej części , że bardziej liczyłem na Mafię (chodzi o rozwiązania , nie o fabułę) z nową grafiką. Taki urok tego co nas zauroczyło. Nie chcemy tego zmieniać :-)
Scenariusz super:)
ale szkoda że nie ma jakiegoś trybu swobodnego
czyli grania po skończeniu misji np dokończenia zbierania listów gończych lub plakatów :(
Mnie denerwuje że nie można skakać, pływać, wyskakiwać z poruszających się pojazdów, używać publicznego transportu i strzelać podczas jazdy oraz to że nie ma broni białej !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
xPL4Y3Rx napisał(a):
Mnie denerwuje że nie można skakać, pływać, wyskakiwać z poruszających się pojazdów, używać publicznego transportu i strzelać podczas jazdy oraz to że nie ma broni białej !

Mozna przeskakiwać przeszkody, a nie można tylko skakać w miejscu. Po co Ci pływanie i transport publiczny? Jeśli miałoby być takie wyskakiwanie, jak w GTA, to dziekuje.

To nie jest klon GTA i 3/4 wymienionych przez Ciebie rzeczy jest zbędnych.
Soldi napisał(a):
Mozna przeskakiwać przeszkody, a nie można tylko skakać w miejscu. Po co Ci pływanie i transport publiczny? Jeśli miałoby być takie wyskakiwanie, jak w GTA, to dziekuje.

To nie jest klon GTA i 3/4 wymienionych przez Ciebie rzeczy jest zbędnych.

Wg. mnie to powinni darować sobie takie rzeczy jak spuszczanie wody w kiblu itp. i dodać właśnie takie rzeczy jakie napisałem. Dla Ciebie to może być zbędne ale ja jakoś bym lepiej się czuł z takimi rzeczami !
Każdy ma inny gust !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Wyskakiwanie by się przydało, nawet jeśli tylko przy małych prędkościach, bo jak Cie ktoś goni i musisz najpierw stanąć żeby wysiąść.... to już lepiej uciekać dalej xd
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Całkowicie popieram kolegę wyżej ; )
Obrazek
A to moje spostrzeżenia:
- w misji czasem osoba mówiła, ale nie poruszała ustami
- nie można wyskoczyć z pojazdów dość dziwne, przecież mogli zrobić, że do jakieś tam prędkości przeżyje wyskakując, a przy wyższej już nie, czyli loteria jak w życiu
- nie można pływać, ok Vito to mafiozo, ale mogli chociaż pozwolić mu wejść 0,5 metra, a nie robić ścianę tuż przy fali
- denerwujące nałożenia tekstur, spowodowane brakiem kolizji
- aha, już na samym początku w mieszkaniu Mamy po nocce, zaklinowałem się w drzwiach i za cholerę ruszyć się nie dało :D
- co do tych drzwi, zamykanie jakieś dziwne
- po co spuszczanie wody jak nie załatwia się, to samo z kranem
- policja prawie w ogóle nie reaguje na przejazd na czerwonym świetle 1/50 się trafiło,
tuż to Joe więcej razy upomniał

BARDZO SIĘ CIESZE, ŻE NIE MA PŁYWANIA!
SCENARIUSZ ŚWIETNY - tylko za krótki

Jak znajdę coś więcej to dopiszę...
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Fakt z tą sciana przy wodzie, to troche zwalili. Brakuje też wody w basenach. Co do policji, to dlatego teraz przymyka oko na czerwone światło, bo wszytskim recenzentom i graczom w USA w poprzedniej części to przeszkadzało.

Pomysł z wyskakiwaniem i losowym upadkiem -mozna zginąc bądz nie jest nawet ciekawy, ale coś mi się wydaje,że dala wielu byłby to minus - w śesie, że nie zawsze przeżyjemy.
Soldi

To własnie dobrze, że można byłoby zginąć przy wyskoczeniu, przykład:

Jedziesz powyżej 80km/h z rozpędem wyskakujesz to oczywiste giniesz, ale włączasz limiter nagle robi się 40 i skik z pojazdu, proste i do przeżycia.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
A mnie denerwuje to pobieranie gry nie po to mam płytę żeby czekać da się to jakoś ominąć :?:

No odezwie się ktoś ? Przecież wiem, że uruchomiliście tę grę niewiele po premierze co jest nie możliwe bez aktualizacji, która trwa przynajmniej 6h

Ostatni raz łączyłem posty. Następnym razem będzie warn.
Obrazek
Nie chcę tworzyć nowego tematu, a moje pytanie poniekąd tutaj pasuje.
O co chodzi z tym Jimmy's vendetta? Z tego co widzę co trofea na steam, a z tego co kojarze to miałbyć to jakiś DLC? Jak to jest?
Hmm... Jak narazie najbardziej irytują mnie liczniki w samochodach- wszystkie takie same i wyskalowane do 140mph, większość takiej prędkości nie osiąga, dziwi mnie też, że prędkość na liczniku to mil na godzinę, a w statystykach maksymalna osiągnięta prędkość jest w km/h. No i nie wiem cz posiadanie dowolnej ilości broni to zaleta, czy wada. Myślę, że noszenie przy sobie Tommiego, MP40, M1, Magnuma i kilku innych broni nie byłoby zbyt wygodne.
Parę punktów z "bety" + parę punktów z pełnej:

1. AI przechodniów.
2. Autoregeneracja zdrowia. (kolesia który to dziadostwo wymyślił, sam bym z chęcią i szatanem w oku powiesił na haku za jaja).
3. Zerowy recoil (toż to jakaś nieśmieszna parodia. Za takie coś się powinno ucinać jaja transmitując to w TV.)
4. Poziom trudności (do tego przyczyniają się takie głupoty jak: Autoregeneracja zdrowia, System osłon, Zerowy recoil).
5. Brak niektórych animacji
6. Czuć konsole.
7. Sztuczna woda (nawet nie chodzi o umiejętność pływania, a po prostu brak interakcji z wodą. Baseny przy domach powinny być napełnione (niektóre) i powinno dać rade tam przynajmniej chodzić.).
8. Zbyt dużo namieszania ze znajdkami w postaci Playboyów.
9. Za mało do roboty "na boku".
10. Całkowita liniowość. (nie chodzi o wybory moralne, a o zwykłe sposoby przejścia misji),

Minusy fabularne: (spoilery!)

Grze dałem ocenę 7/10.
Czekałem na tą gre az 8 lat i żeby nie mozna było podwozić ludzi taksówka no to jest juz szczyt, nie wspominajac juz całej reszcie "cięć" pzdr