#226Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Imigrant
7
Wiem to. Ale nadal jestem przekonany że to będzie świetna gra! Wszystko dlatego że za bardzo nasiąknąłem atmosferą pierwszej części , że bardziej liczyłem na Mafię (chodzi o rozwiązania , nie o fabułę) z nową grafiką. Taki urok tego co nas zauroczyło. Nie chcemy tego zmieniać
#227Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Imigrant
21
Scenariusz super:) ale szkoda że nie ma jakiegoś trybu swobodnego czyli grania po skończeniu misji np dokończenia zbierania listów gończych lub plakatów :(
#228Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Obywatel
72
Mnie denerwuje że nie można skakać, pływać, wyskakiwać z poruszających się pojazdów, używać publicznego transportu i strzelać podczas jazdy oraz to że nie ma broni białej !
#229Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Drobny złodziejaszek
276
xPL4Y3Rx napisał(a):
Mnie denerwuje że nie można skakać, pływać, wyskakiwać z poruszających się pojazdów, używać publicznego transportu i strzelać podczas jazdy oraz to że nie ma broni białej !
Mozna przeskakiwać przeszkody, a nie można tylko skakać w miejscu. Po co Ci pływanie i transport publiczny? Jeśli miałoby być takie wyskakiwanie, jak w GTA, to dziekuje.
To nie jest klon GTA i 3/4 wymienionych przez Ciebie rzeczy jest zbędnych.
#230Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Obywatel
72
Soldi napisał(a):
Mozna przeskakiwać przeszkody, a nie można tylko skakać w miejscu. Po co Ci pływanie i transport publiczny? Jeśli miałoby być takie wyskakiwanie, jak w GTA, to dziekuje.
To nie jest klon GTA i 3/4 wymienionych przez Ciebie rzeczy jest zbędnych.
Wg. mnie to powinni darować sobie takie rzeczy jak spuszczanie wody w kiblu itp. i dodać właśnie takie rzeczy jakie napisałem. Dla Ciebie to może być zbędne ale ja jakoś bym lepiej się czuł z takimi rzeczami ! Każdy ma inny gust !
#231Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Drobny złodziejaszek
135
Wyskakiwanie by się przydało, nawet jeśli tylko przy małych prędkościach, bo jak Cie ktoś goni i musisz najpierw stanąć żeby wysiąść.... to już lepiej uciekać dalej xd
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
#233Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Drobny złodziejaszek
274
A to moje spostrzeżenia: - w misji czasem osoba mówiła, ale nie poruszała ustami - nie można wyskoczyć z pojazdów dość dziwne, przecież mogli zrobić, że do jakieś tam prędkości przeżyje wyskakując, a przy wyższej już nie, czyli loteria jak w życiu - nie można pływać, ok Vito to mafiozo, ale mogli chociaż pozwolić mu wejść 0,5 metra, a nie robić ścianę tuż przy fali - denerwujące nałożenia tekstur, spowodowane brakiem kolizji - aha, już na samym początku w mieszkaniu Mamy po nocce, zaklinowałem się w drzwiach i za cholerę ruszyć się nie dało :D - co do tych drzwi, zamykanie jakieś dziwne - po co spuszczanie wody jak nie załatwia się, to samo z kranem - policja prawie w ogóle nie reaguje na przejazd na czerwonym świetle 1/50 się trafiło, tuż to Joe więcej razy upomniał
BARDZO SIĘ CIESZE, ŻE NIE MA PŁYWANIA! SCENARIUSZ ŚWIETNY - tylko za krótki
#234Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Drobny złodziejaszek
276
Fakt z tą sciana przy wodzie, to troche zwalili. Brakuje też wody w basenach. Co do policji, to dlatego teraz przymyka oko na czerwone światło, bo wszytskim recenzentom i graczom w USA w poprzedniej części to przeszkadzało.
Pomysł z wyskakiwaniem i losowym upadkiem -mozna zginąc bądz nie jest nawet ciekawy, ale coś mi się wydaje,że dala wielu byłby to minus - w śesie, że nie zawsze przeżyjemy.
#237Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Imigrant
34
Nie chcę tworzyć nowego tematu, a moje pytanie poniekąd tutaj pasuje. O co chodzi z tym Jimmy's vendetta? Z tego co widzę co trofea na steam, a z tego co kojarze to miałbyć to jakiś DLC? Jak to jest?
#238Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Najlepszy avatar (2011)
472
Hmm... Jak narazie najbardziej irytują mnie liczniki w samochodach- wszystkie takie same i wyskalowane do 140mph, większość takiej prędkości nie osiąga, dziwi mnie też, że prędkość na liczniku to mil na godzinę, a w statystykach maksymalna osiągnięta prędkość jest w km/h. No i nie wiem cz posiadanie dowolnej ilości broni to zaleta, czy wada. Myślę, że noszenie przy sobie Tommiego, MP40, M1, Magnuma i kilku innych broni nie byłoby zbyt wygodne.
#239Re: Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?
Imigrant
22
Parę punktów z "bety" + parę punktów z pełnej:
1. AI przechodniów. 2. Autoregeneracja zdrowia. (kolesia który to dziadostwo wymyślił, sam bym z chęcią i szatanem w oku powiesił na haku za jaja). 3. Zerowy recoil (toż to jakaś nieśmieszna parodia. Za takie coś się powinno ucinać jaja transmitując to w TV.) 4. Poziom trudności (do tego przyczyniają się takie głupoty jak: Autoregeneracja zdrowia, System osłon, Zerowy recoil). 5. Brak niektórych animacji 6. Czuć konsole. 7. Sztuczna woda (nawet nie chodzi o umiejętność pływania, a po prostu brak interakcji z wodą. Baseny przy domach powinny być napełnione (niektóre) i powinno dać rade tam przynajmniej chodzić.). 8. Zbyt dużo namieszania ze znajdkami w postaci Playboyów. 9. Za mało do roboty "na boku". 10. Całkowita liniowość. (nie chodzi o wybory moralne, a o zwykłe sposoby przejścia misji),
Minusy fabularne: (spoilery!)
1. Nawiązanie do jedynki dodane na siłę. 2. Sugestywna, acz "ucięta" w połowie końcówka. 3. Zbyt dużo wątków (ja wiem, że to miało trochę urealistycznić rozgrywkę. Tyle, że niektóre fragmenty są takie no... po prostu czuję niedosyt, choćby ze sprawą siostry i jej męża. Zero wyjaśnienia. 4. Za mało policji (zbyt mało intryg z policją. Pościgi itd.). 5. Niektóre misie przypominają te z jedynki. (szczególnie tak ostatnia.).