Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Kubaxxx10 napisał(a):
A mnie jeszcze bardziej irytuje, niż denerwuje to, że u mechanika nie ma czarnej farby czyli nasze autko nie może być czarne :-/

To są lata 50, a nie dresiarski XXI wiek
czapel007 napisał(a):
Denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz, nie ma WSKAZNIKA POZIOMU paliwa. W Mafii czasem zdarzało się że podczas ucieczki ze strzelaniną samochód dostawał w bak i benzyna się wylewała. A tu zapewne tego nie będzie

Z tego co pamiętam (bo usunąłem demo to jest wskaźnik poziomu paliwa. jak masz zegary to jest prędkość, troche mniejsze kółko obrotomierz (albo odwrotnie ale chyba tak) i na środku na dole taką wskazówkę która pokazuje poziom paliwa (w identyczny sposób co spalanie w BMW :D) Przyjrzyj się a znajdziesz, ja nie mam jak screena zrobić ;)

@UP: Haha człowieku :D Co to ma być, lata 40/50 czyli nie było czarnych samochodów? Obstawiam że już wtedy wiedzieli że ciemny (w tymczarny) samochód wygląda najlepiej ;) (poza paroma przypadkami :D) Skoro czarny na aucie jest dresiarski to od dzisiaj jestem dresem xdd 8-) ;]
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Po pierwsze nie ma farby o nazwie czerń indygo, tylko jak już noc indygo i po drugie jest to granatowy kolor nie czarny ;-), wiec podtrzymuje :-/ . Po trzecie weź ty się nie wychylaj z tekstami "lata 50s to nie ma czarnych aut" <hahaha> a te co stoją przed budynkiem w misji w demie? Mafiozi bardzo często jeździli czarnymi autami. I jeszcze jedno w Mafii 1 były czarne auta a to był lata 30s. Nie wiem może lat 30s są bardziej "designnerskie", niż 50s. Bez urazy ale jak taką głupotę piszesz to jak mam reagować ;-) . A tak btw można ustawić ogranicznik prędkości ? Jak tak to proszę powiedzcie jak ?
Obrazek
@UP: Domyślnie klawisz "L" i z tego co pamiętam.... moge sie mylić ;D Ale była czerń indygo, bo też czarnego szukałem i tylko taki znalazłem.... i dla mnie był jak najbardziej czarny.... może masz za dużą jasność ustawioną ;p
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
W latach 50 prawie nikt nie jeździł autami z czarnym kolorem, bo był zwyczajnie passe. Mieli dość nudy, szarości, sztywności po latach 30-40, więc pomalutku zaczęli kolorować wszystko co się da, co przyniosło każdy wie jaki efekt w latach 80 w USA. Czarnymi autami jeździli tylko chyba wysocy urzędnicy, rząd.
Atlantic napisał(a):
W latach 50 prawie nikt nie jeździł autami z czarnym kolorem, bo był zwyczajnie passe. Mieli dość nudy, szarości, sztywności po latach 30-40, więc pomalutku zaczęli kolorować wszystko co się da, co przyniosło każdy wie jaki efekt w latach 80 w USA. Czarnymi autami jeździli tylko chyba wysocy urzędnicy, rząd.

Ulala.... Wysocy urzędnicy i rząd... i Mafia :D

http://justacarguy.blogspot.com/2009/06 ... rs-at.html
http://2.bp.blogspot.com/_UOSdP89RDOo/S ... C08509.JPG
http://tradewind.com/57chevy/images/57_chevy.jpg

Tylko ciekawe czy takie były czy tak je odrestaurowali.... btw. Czarno - białe Bell Airy zawsze mi się podobały na równi z Czerwono białymi :D
Obrazek
Co do wskaźnika paliwa to ta kreska na która pokazuje nr 11 ;-)
Obrazek
Kubaxxx10 napisał(a):
Co do wskaźnika paliwa to ta kreska na która pokazuje nr 11 ;-)

Właśnie o to mi chodziło ;) Jednak wszystko jest na stronie tylko trzeba poszukac ;)
Obrazek
Co do farb, prawda, jest 'noc indygo' ale miałem farbę 'czerń indygo'.
Zamiast tego mam teraz 'czerń scaledo'. Czyżby farby i ich nazwy były wybierane losowo?
Raczej nie ja mam ciągle te same nazwy ; ), a co sądzicie o tym, że jak się mierzy do przechodniów z broni to przechodzą nie wzruszeni ?
Obrazek
to, ze było to poruszane już 100 razy;p
Heh ja na to nie trafiłem ;-)
Obrazek
Ja też akurat nie. Nie każdy czyta wszystkie posty :lol:

Co chciałeś tym postem wnieść do dyskusji? I na przyszłość naucz się czytać całe tematy zanim się wypowiesz.

Offtop
Ostrzeżenie +1 //dosia92
Brakuje mi czepialskiej policji. Pamiętam jak za każde czerwone światło trza było ponieść karę :mrgreen: . Trochę policja jest bardziej ospała. Gdybym nie czekał na radiowozy dawno bym uciekł , ale chciałem się trochę pościgać. W Mafii ta policja rozwijała niebywałe prędkości i to było fajne , bo mogli dogonić nawet wyścigówkę. Jedyny problem to ten list gończy.
BeneQ napisał(a):
Brakuje mi czepialskiej policji. Pamiętam jak za każde czerwone światło trza było ponieść karę :mrgreen: . Trochę policja jest bardziej ospała. Gdybym nie czekał na radiowozy dawno bym uciekł , ale chciałem się trochę pościgać. W Mafii ta policja rozwijała niebywałe prędkości i to było fajne , bo mogli dogonić nawet wyścigówkę. Jedyny problem to ten list gończy.

czasy sie zmieniły...za to można sie napić piwa... nie ma co porównywać do mafii I to będzie inna gra a jak ktoś chce się pościgać to zawsze można odpalić jedynkę :)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I