Smoleńsk 2010

Tomasz napisał(a):
Mało tego. Jedna z trzech skrzynek jest badana w Warszawie.
Co, jak co, ale Rosja to tchórzliwy gigant, któremu wystarczy ostrzeżenie. Wszyscy dobrze pamiętamy sytuacje z Gruzją. Kilka ostrzeżeń z ONZ i wycofano wojska do granic. Prędzej spodziewałbym się ataku ze strony Chin.

Najbardziej boli to, że nasza "najbardziej zaawansowana" ekipa pod względem wyszkolenia i sprzętu, to dalej żołnierz. Pojedyncza jednostka. W Polsce przydałby się inny ustrój.

Tomasz - co Ty gadasz?!
Wpierw skrzyneczki powędrowały do nich - mogli sobie pomajstrować przy nich znając sow... Rosjan.

Rosjanie wcale nie są tchórzliwi, są od nas silniejsi, wszystkich razem wziętych.

Chiny? Co Ty biadolisz... Chiny działają na naszą korzyść, ale w ew. wojnie zostaną neutralne.
Jeżeli chodzi zaś o Koreę Północną, to może się dogadać z Rosjanami i użyć swojej super-hiper (well...) broni bio-chemio-atomowej (well...)

Rosjanie wycofali się z Gruzji, dopiero po "którymśtam..." poważnym ostrzeżeniu NATO, czy tam ONZu.
A Kaczyński, zabrał ze sobą Litwę, Estonię, Ukrainę i Łotwę i poleciał do Gruzji - Oglądałem wczoraj film na youtube, właśnie z tego wydarzenia - coś pięknego. Jedyny nie bał się powiedzieć, co myśli o Rosjanach.

Jeśli zaś chodzi o pochowanie Kaczyńskich na Wawelu - mi się ten pomysł bardzo podoba, a protestujący zachowują się niesmacznie i nie na miejscu...

Mafioso napisał(a):
Jeferiaz napisał(a):
Ktoś napisał...
'Iwtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego...', i dalej -
'...a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy' - Nostradamus
Co można o tym myśleć? hymm

Z tego co wiem to już ktoś to sprawdził i ten cytat jest wymyślony.

Od razu dodaję - że w takie rzeczy nie wierzę, napotkałem - wkleiłem.
https://www.youtube.com/watch?v=6u0yfmnArpM

:)
Przecież te przepowiednie to bzdury, które można sobie dowolnie dopasowywać do każdej takiej sytuacji.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
czapel007 napisał(a):
Przecież te przepowiednie to bzdury, które można sobie dowolnie dopasowywać do każdej takiej sytuacji.

Takiej przepowiedni nawet nie ma. Ludzie mają wyobraźnie.
Jeferiaz napisał(a):
Tomasz - co Ty gadasz?!
Wpierw skrzyneczki powędrowały do nich

Racja, nie zauważyłem dokładnie nazwy i sensu wiadomości.
http://www.tvn24.pl/-1,1652248,0,1,zapi ... omosc.html

Jeferiaz napisał(a):
Rosjanie wcale nie są tchórzliwi, są od nas silniejsi, wszystkich razem wziętych

Są tchórzliwi i są od nas silniejsi, ale nie od wszystkich razem wziętych. Przesadzasz...

Jeferiaz napisał(a):
Chiny? Co Ty biadolisz... Chiny działają na naszą korzyść, ale w ew. wojnie zostaną neutralne.

Zanim zaczniecie komentować wypowiedzi innych, zrozumcie najpierw ich sens i dokładnie przeanalizujcie. Moja wypowiedź miała charakter porównawczy. Np. "Ech, prędzej zobaczę Marka w dresie, niżeli to, co mówisz, stanie się faktem."

Jeferiaz napisał(a):
Rosjanie wycofali się z Gruzji, dopiero po "którymśtam..." poważnym ostrzeżeniu NATO, czy tam ONZu.

Do tego zmierzałem, że stchórzyli. Napisałem też, że po kilku ostrzeżeniach... więc o co chodzi :-> ?
Nie trzeba wcale daleko sięgać w przeszłość, żeby stwierdzić, kto nie był tchórzem. Prawda w oczy kole..., ale mówię o Hitlerze.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /766573406
Co o tym myślicie?
Obrazek
Szczerze wątpię, powiem lepiej - jestem przekonany, że nikt nie maczał palców przy tej katastrofie. Nie ma co rozprzestrzeniać czyjejś ściemy i robić sobie film, jako że rosyjskie specsłużby zlikwidowały głowę państwa i dobili osoby które przeżyły.

Jednak, załóżmy choć przez chwilę, że naprawdę doszło do owych strzałów. Nie mogłoby być tak, że dobili osoby, które przeżyły w celu skrócenia ich mąk? Istnieje taka opcja, ale czy ktoś przy zdrowych zmysłach dopuściłby się tego czynu?
Wiadomo przecież, że nawet jeżeli zabije się kogoś ze względów humanitarnych, konsekwencje będą w dużej mierze podobne do tych od zabójstwa.

Nie wiem co o tym myśleć... Najlepiej niech to wszystko się skończy - już jakiś czarny zadecydował, że Para Prezydencka będzie pochowana na Wawelu. Przecież Lech Kaczyński urodził się w Warszawie, był Prezydentem Warszawy, przyczynił się do stworzenia Muzeum Powstania Warszawskiego - co tu dalej wymieniać, po prostu był Warszawiakiem i koniec. Zatem, powinien spocząć na Powiązkach, przy swoich.

Jestem pewny, że On by tak chciał. Pozostaje też kwestia pochówku przy Królach Polski. Z całym szacunkiem, ale to są dla Niego za wysokie progi, nie ta liga...

Ale czarni tak powiedzieli i to jest "Święte" - nawet nie skonsultowali się z Martą i Jarosławem Kaczyńskimi...
Za kogo oni się uważają???
Obrazek
Obrazek

Przyznać trzeba, że robi wrażenie. Mogło być tak, że osoba ta jeszcze kilka chwil żyła po czym po prostu padła na ziemię i umarła.

Widać tam pewne ruchy. Mogą, to być osoby, które tam wbiegły, może, to być niedoskonałość obrazu bądź o zgrozo ktoś z pasażerów.

Trochę mnie, to przeraża.
Ale w teorie spiskowe nie wierzę.
Obrazek
kurczę, faktycznie coś tam się rusza (41 sekunda)i idzie z podniesionymi rękoma, a także słychać coś w rodzaju strzałów, ale...

to może być złudzenie optyczne a te strzały mogą pochodzić z amunicji BORowców. która wpadła w ogień

z drugiej nie można oprzeć się wrażeniu, że coś tam jest. W dodatku w ułamku 53 sekundy widać jak "coś" jakby przebiega, nieopodal drzewa.

Nie chcę wierzyć, że to jakiś spisek i mam nadzieję, że to tylko zwidy.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Ja również uważam że to może być złudzenie a hipotez wyjaśniających strzały może być dziesiątki.
Obrazek
Jeżeli rzeczywiście ktoś tam się kręcił, byli to najprawdopodobniej ciekawscy gapie, którzy najprościej rzecz ujmując zaczęli zbytnio zbliżać się do miejsca katastrofy. Milicja wykonała serię strzałów ostrzegawczych, niektórzy padli na ziemię a bardziej buntowniczy po prostu zwiali, ot całą filozofia. Lecz mnie bardziej przekonuje teza że na miejscu nikogo nie było a strzały te spowodowane były wybuchem amunicji BOR'owców.

A wracając do tematu możliwości polskiej armii. Jeżeli mnie pamięć nie myli, to rok temu bodajże w rosyjskiej prasie ukazał się artykuł opisujący chaos w tamtejszych siłach wojskowych. A żeby było jeszcze śmieszniej porównali potencjał rosyjskich jednostek z naszą armią. Rezultat był co najmniej zaskakujący, pewnie domyślacie się jaki :-P. Na co jak na co, ale na możliwości naszej armii nie możemy narzekać.
Nikt nie przeżył tej katastrofy. Z samolotu zostało tylko podwozie, które ma być najtrwalszym elementem, aby utrzymać maszynę przy lądowaniu. Jeżeli ktoś tam widzi ocalałych to gratuluję! Strzały? A czym mieli rozpędzić gapiów i szabrowników, którzy chętnie by połasili się na złotą biżuterię i przy okazji "zadeptywali" ślady?
To jest jak horror,albo zły sen.Co do postaci wystającej zza drzewa to według mnie człowiek.Straszne :-? .Ze strzałów wyłapałem ten trzeci,ale według mnie to małe "wybuszki".Za drzewem to ewidentnie postać w białej koszuli.
Extreme napisał(a):
Jeżeli rzeczywiście ktoś tam się kręcił, byli to najprawdopodobniej ciekawscy gapie,
A Ty byś podszedł tak blisko,bo ja nie.
Oglądałę znowu i przyglądałem się postaci za drzewem.To według mnie na 90proc. człowiek,umierający człowiek.Jak sie przypatrzycie to zobaczycie że postać się schyla.
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Dawid2204 napisał(a):

Jak w Rosji jest każdy wie... a samolot z tak wysoko postawionymi pasażerami to istny jubiler... tyle że bez zabezpieczeń. Dla człowieka który nie ma jak związać końca z końcem to istna manna z nieba, w przenośni i..dosłownie.

Dawid2204 napisał(a):
Jak sie przypatrzycie to zobaczycie że postać się schyla

Raczej prawidłowa reakcja jeżeli zwrócić uwagę na fakt iż za tobą stoi oddział uzbrojonych milicjantów krzyczących coś w stylu polskiego "na ziemię"
Extreme napisał(a):
Dawid2204 napisał(a):

Jak w Rosji jest każdy wie... a samolot z tak wysoko postawionymi pasażerami to istny jubiler... tyle że bez zabezpieczeń. Dla człowieka który nie ma jak związać końca z końcem to istna manna z nieba, w przenośni i..dosłownie.

Dawid2204 napisał(a):
Jak sie przypatrzycie to zobaczycie że postać się schyla

Raczej prawidłowa reakcja jeżeli zwrócić uwagę na fakt iż za tobą stoi oddział uzbrojonych milicjantów krzyczących coś w stylu polskiego "na ziemię"

Nie piszę że coś w tym dziwnego.Poprostu niektórzy piszą że to przywidzenie,sarna,krzak i napisałem jako "dowód" że to człowiek.
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Dawid2204 napisał(a):
Nie piszę że coś w tym dziwnego.Poprostu niektórzy piszą że to przywidzenie,sarna,krzak i napisałem jako "dowód" że to człowiek.

Twoim zdaniem to jest człowiek?

Obrazek

Zauważyłem, że nie tylko u nas powstają insynuacje o spisku. Wchodząc na forum smoleńskie natknąłem się na taki wpis:
Drugman napisał(a):
"Может у меня паранойя, но американцам явно не выгодно налаживание отношений. Не утверждаю, но от случившегося им только хорошо!!"

"Może mam paranoję, ale dla Amerykanów wyraźnie nie jest wygodne naprawianie stosunków [między Polską a Rosją]. Nic nie sugeruję, ale to co się stało jest im na rękę."

I jeszcze jeden wpis o sytuacji pogodowej jaka wtedy tam panowała:

Belikov napisał(a):
"Странно, что в такой туман (я из окна 9-го этажа землю с трудом вижу) вообще кто-то решился на полёт."

"Dziwne, że w taką mgłę (ja z okna 9-go piętra widzę z trudem ziemię) w ogóle ktoś zdecydował się na lądowanie."

Z tym, że Rosjanie liczą parter jako pierwsze piętro, czyli wychodzi na to, że gęsta mgła była na poziomie naszego 8-ego piętra.