Drobny złodziejaszek
267
wojtas022 napisał(a):
Najbardziej denerwują mnie te teorie dorabiane przez ludzi ! Albo, że ta cała katastrofa była wynikiem spisku Rosjan? Albo jeszcze lepiej - Tuska i Rosjan? Ludzie nie mogą zrozumieć, że to było zwykłe zrządzenie losu, nieszczęśliwy wypadek i nie ma tutaj czyjejkolwiek winy...
ewuria napisał(a):
Mnie też to drażni. Dla mnie te wszystkie przepowiednie to głupota, durnota. Nie wierzę w takie rzeczy. A teorie spiskowe to dopiero się zaczną. teraz nie zbyt wypada o tym mówić ale zobaczycie,że będzie grubsza afera.
Kochani, nie żyjemy od dzisiaj na tym świecie. Dziwicie się spekulacjom... 67 lat temu rozbił się samolot gen. Sikorskiego. Równie tragiczny cios dla naszego kraju, w o wiele gorszych dla nas czasach. Prawdy dowiadujemy się po prawie 70 latach, że jednak był to zamach, a najprawdopodobniej, gen. Sikorski trafił na pokład samolotu martwy.
Mówi się, że dzisiaj żyjemy w cywilizowanym świecie, gdzie mamy Unię Europejską, NATO, ONZ i wiele tragicznych wydarzeń z przeszłości, które oprócz zadumy, powinny wskazywać nam drogę, jaką należy zmierzać. Mówimy, że dzisiaj nie mogłoby się tak zdarzyć, bo przecież świat poszedł do przodu. Wg mnie to nie są argumenty i pewnego dnia, albo my, jako naród, albo któryś z naszych sąsiadów boleśnie się o tym przekonają, czego nikomu nie życzę.
Jednak mimo wszystko, brakuje nam dojrzałości. Internet nie jest dobry we wszystkich przypadkach, mają do niego dostęp osoby, które już z założenia ich podejścia nie powinny go posiadać, stąd szczeniackie opinie, prowokacje, wypisywane bezmyślnie bzdury i insynuacje. Rozsądnym posunięciem ze strony osób dojrzałych było by niereagowanie na wypisywane brednie. Jednak niektórzy w tym kraju, mają taką dziwną mentalność chęci bycia na szczycie, jedynym i najlepszym, "to ja mam racje i moja racja jest mojsza niż twojsza, bo moja jest najmojsza". Do tego dochodzi kolejne zachowanie. Kto choćby ciut się wychyli z tłumu, to odrąbią mu łeb, zniszczą, oplują. I pomimo tego, że pochodzi to z filmu "Dzień świra", to nie jest to tylko komedia, ale autoportret, czego jeszcze wiele osób nie rozumie i nigdy nie zrozumieją.
Za naszego życia, sytuacja się raczej nie zmieni.. Może nasze dzieci doświadczą zmian. W późnym wieku emerytalnym.
Wyrazy współczucia dla rodzin i najbliższych.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg