Co was najbardziej denerwuje w mafii ?

Mnie również najbardziej denerwuje policja, w szczególności uciążliwe "spychanie i taranowanie" samochodu i reakcja na najdrobniejsze zdarzenia np. delikatne stuknięcie w kosz na śmieci: "wypadek" :-) oraz brak możliwości dostępu do miejsc np. lotniska, toru wyścigowego itp. w trybie swobodnej jazdy.
Jak było to sorka bo nie czytałem tematu.
-Najbardziej w mafii wkurzają mnie niedorobienia.M.in wiek głównych bohaterów.Dziwne że Paulie

jest jeszcze pare rzeczy ale nie mogę sobie przypomnieć. :-P
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Paulie nie miał 20 lat ;) Skąd ten pomysł?

//Edit: Domyślam się, że z misji "Robota na boku". Paulie nie powiedział wtedy, że ma 20 lat.

@down: W takim razie się wyjaśniło :)
Obrazek
Paulie
ur. 15 luty 1898, zm. 23 września 1938 (lat 40)
Pierwsze wystąpienie: Propozycja nie do odrzucenia
Ostatnie wystąpienie: przed misją Śmierć sztuki
Rola: Capo Bastone
Podkładany głos: William Demeo (en)

Paulie urodził się pod koniec XIX wieku. Jest niskiego wzrostu, zazwyczaj chodzi w fioletowym garniturze. Wychowywał się na ulicy aż do momentu, kiedy zajął się nim Don Salieri. Od tamtej pory nieźle zarabia pracując dla Dona. Cechuje go zmienność nastrojów i wybuchowość. W 1930 roku wraz z Samem uciekają przed gangsterami Dona Morello taksówką Tommy'ego. Kilka dni później pomagają mu, gdy gangsterzy go ścigają. Od tamtej pory Paulie przyjaźni się z Tomem, a ich przyjaźń umacnia się pod wpływem czasu i wspólnych przeżyć. W 1933 roku jest jego towarzyszem do pijatyk, kiedy to oboje przechodzą załamanie spowodowane brakiem sensu życia. W 1938 roku proponuje Tomowi i Samowi napad na bank bez wiedzy Dona. Decyduje się na to, gdyż wie, że Don ich oszukuje. Po tym, gdy razem z Tomem odnajdują diamenty w pudełkach, w których miały być cygara, które ukradli z portu, Thomas decyduje się pomóc Pauliemu w napadzie. W dniu napadu Paulie zwierza się Tomowi, że chce odejść od mafii i założyć własny lokal za ukradzione pieniądze. Następnego dnia Thomas znajduje Pauliego martwego w jego własnym mieszkaniu. Sprawcą morderstwa okazują się ludzie Sama, który sprzedał Pauliego i Toma Donowi.

Źródło Wikipedia

Wracając do tematu, parę rzeczy, które mnie złoszczą : że policja jest namolna, że nie ma takiej swobody działań jak w GTA (podlega dyskusji ;) ), że miasto jest takie "martwe" (podczas intro Mafii, widać tętniące życiem Lost Heaven, w grze, człowiek ma wrażenie, że jest w jakimś pustym miasteczku... I jeszcze to, że policja się mnie czepia podczas gdy gangsterzy, mogliby nawet im nas*ać na szyby, toby nic nie zrobili :evil:
Obrazek
Mówił że ma dwadzieścia pare lat,nie miałem na myśli że ma równe 20.

Leo Galante
Nie trzeba się we wszystkim sugerować Wikipedią.
Skoro ma dwadzieścia parę lat na końcu to ile ma na początku? Jest to ewidentnie niedopracowane bo Paulie wygląda na okolice czterdziestki nawet na początku gry, kiedy to logicznie rozumując powinien mieć 20 lat albo być nastolatkiem :-P
Obrazek
ewuria napisał(a):
Skoro ma dwadzieścia parę lat na końcu to ile ma na początku? Jest to ewidentnie niedopracowane bo Paulie wygląda na okolice czterdziestki nawet na początku gry, kiedy to logicznie rozumując powinien mieć 20 lat albo być nastolatkiem :-P

W misji "Sarah - Przechadzka przy księżycu", Tommy mówi, że Paulie miał ciężkie dzieciństwo.
Ludzie po przejściach, po życiu na ulicy starzej wyglądają ...
Poza tym, Paulie z Tommym nieźle dawali w rurę (biba ;-) )
To wszystko dało mu się we znaki, w tym pewnie tkwi cała tajemnica podstarzałego wyglądu Pauliego :-P
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
W misji "Sarah - Przechadzka przy księżycu", Tommy mówi, że Paulie miał ciężkie dzieciństwo.
Ludzie po przejściach, po życiu na ulicy starzej wyglądają ...
Poza tym, Paulie z Tommym nieźle dawali w rurę (biba ;-) )
To wszystko dało mu się we znaki, w tym pewnie tkwi cała tajemnica podstarzałego wyglądu Pauliego :-P

Myślę że twórcy modelując Pauliego niezwracali uwagi na takie szczegóły ;-) .Liczyło się że był :-D .A pozatym nie szukajmy tłumaczeń,poprostu niedopracowali pauliego i tyle.A tak troche poza tematem,przeglądałem modele z Mafii.Postacie z przerywników mają "wypukłe" oczy,a były 2 modele tommygo z takimi oczami.Może się czymś różnią.

Leo Galante
A mnie ostatnio denerwują gangsterzy w FR, a dokładniej to jak strzelają z lupary (Sawed-off shotgun). Zdarza mi się czasami, gdy zaczepię jadących panów w czarnych płaszczach, że strzelają do mnie z tejże broni seriami. A dokładniej, że oddają aż 6 szybkich strzałów na raz, podczas gdy normalnie można z niej oddać tylko 2. Ktoś z was też tak miał? Czy to tylko u mnie coś jest nie tak?
Obrazek
Obrazek
Też tak mam. Głupie to trochę, bo oni po jakichś dziesięciu strzałach mogą sobie przeładować, a my po dwóch. Ktoś już pisał na forum, że też tak ma, więc to na pewno normalne :( To takie niedopracowanie, ale próbuję nie zwracać na to uwagi. Chociaż trzeba przyznać, że gdyby przeładowywali po dwóch strzałach, to nieraz uratowałoby to nas. ;)

@down: Mam tak samo. Takie utrudnienie :D
Obrazek
W pościgach, kiedy jedziemy takimi samymi samochodami, przeciwnik rozpędza się znacznie szybciej ode mnie i osiąga o wiele większą prędkość.
Mnie drażni przede wszystkim tramwajarz i jego przyjaciele, brak możliwości wychodzenia "poza schemat" (czyli poza mapę) oraz pociągi zdalnie sterowane (jak każdy wie nie mają maszynisty).
Rika napisał(a):
W pościgach, kiedy jedziemy takimi samymi samochodami, przeciwnik rozpędza się znacznie szybciej ode mnie i osiąga o wiele większą prędkość.

Tak, właśnie to mnie denerwuje, gdy jadę jakimś prototypem i po uderzeniu w mafię ich samochód jest w stanie rozpędzić się do 70mph tak jak prototyp który powinien robić to 5x szybciej.
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
Mnie denerwuje natretna policja która sciga mnie za przekroczenie predkosci.