Ciekawostki

Nie wiem czy to było już ale w misjach które dzieją się w zimie w tym miejscu

jest wyburzana jakaś kamienica a po w wyjściu z więzienia jest już tam budowa jakiegoś wieżowca.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
don_salieri napisał(a):
matijas97 napisał(a):
don_salieri napisał(a):
na tym zdjęciu, które zamieściłeś, to jest jakaś ukryta misja ?

To jest demo, a w demie masz misję z rozdziału 5 trochę inaczej przedstawioną i się kończy w takim momencie jak się Henry'ego odwozi do El Greco

No rozumiem, ale 5 rozdział to jest zima, a na screenie jest lato.

Nie, nie, nie panowie! W demie jest rozdział 5, niby w lato, ale w dzień! Nie w nocy! Dlatego też zastanawiam się co to za screen...
[img]http://i49.tinypic.com/2m3oaz5.png[/img]
Warto zwrócić uwagę na kolor Potomaca, taki sam jak Culvera którym ratujemy Henry'ego w pełnej wersji. Oraz na blokade, blokada jest na trasie ucieczki do El Greco.
Według mnie wszystko wskazuje na to że to demo. A misję można wykonać w noc lub dzień.
Obrazek
Filip37 napisał(a):
Nie, nie, nie panowie! W demie jest rozdział 5, niby w lato, ale w dzień! Nie w nocy! Dlatego też zastanawiam się co to za screen...

A to mów tak od razu, wystarczy poczytać pierwsze strony tematu, pewien gracz bawił się skryptami i zrobił noc ; p
Life without love is mighty empty,
But confession's good for the soul
I'd rather have love that I can cling to
Than have the world and all of it's gold
W 2 rozdziale gdy idziemy do joe po drodze można spotkać parę której zepsuł się samochód, kłócą się chwilę potem mąż odchodzi i możemy pomóc damie w opałach :) naprawiając jej samochód.Albo jeszcze na pierwszej cutscence w 2 rozdziale w lewym rogu możemy zauważyć przebiegającego psa, a jak wiemy w mafii w ogóle nie występują zwierzęta, no może po za rozdziałem Twardziel i liczykrupa. pzdr
Z tą parą to jest osiągnięcie na konsoli (xbox) przynajmniej u mnie tak jest , nie wiem jak na PS3 ;-)

Zwierzęta były już w teaser ;-)
W rozdziale 7, kiedy wracamy z lasu koło obserwatorium, Eddie i Joe śpiewają po pijaku piosenkę Deana Martina - Return to me i po staranowaniu bramy Eddie mówi: biedny Dino (wg mnie miał na myśli wykonawcę tej piosenki).
W rozdziale 8, kiedy sprzedajemy fajki w Riverside, podjeżdża radiowóz, wysiada gliniarz, kupuje fajki i odchodnym mówi: spadaj stąd Joe, OK ? Wydaje mi się, że mógł to być jakiś jego znajomy gliniarz albo Joe narozrabiał sporo w przeszłości i dlatego już go dobrze znają.
don_salieri napisał(a):
W rozdziale 8, kiedy sprzedajemy fajki w Riverside, podjeżdża radiowóz, wysiada gliniarz, kupuje fajki i odchodnym mówi: spadaj stąd Joe, OK ? Wydaje mi się, że mógł to być jakiś jego znajomy gliniarz albo Joe narozrabiał sporo w przeszłości i dlatego już go dobrze znają.

Przecież to oczywiste, że to jego znajomy, który kupuje u niego fajki.
Eddie mówi: biedny Dino

don_salieri, dodam poprawke że to zdanie wypowiedział Vito a nie Eddie, i nie koniecznie po staranowaniu bramy. Z ciekawostek dodam że w dodatku Joe Adventures nie można wiechać na teren handlu dragów Wonga. Droga jest zamurowana. W pełnej wersji w każdym rozdziale można było wtargnąć na jego posesje.
Obrazek
W misji w więzieniu kiedy idziecie do roboty, z której, jak się później okazuje, zwalnia was Leo, w celi na poziomie niższym niż ten, na którym znajduje się wasza, po przeciwnej stronie, znajduje się sikający więzień z nieskończoną pojemnością pęcherze ;)
Skoro temat odświeżony, to dopiszę coś. Otóż na YT widziałem filmik, w którym gościu wlazł do salonu fryzjerskiego - jednak nie mam pojęcia, jak.

@Hortex w drugim rozdziale w domu matki Vito widzimy wyskakującego przez okno kota.
Em... to był mod, coś jak AB do GTA. Takim o to cudownym sposobem się tam dostał.
Life without love is mighty empty,
But confession's good for the soul
I'd rather have love that I can cling to
Than have the world and all of it's gold
Przepraszam za odkop, ale ostatnio zauważyłem coś ciekawego. Otóż - jeździłem sobie w letnią noc cysterną po Southport i zauważyłem przed sobą radiowóz. Uderzyłem w niego i zaczął mnie ścigać. Uciekając, staranowałem parę radiowozów i skierowałem się w stronę wjazdu do portu. Wjechałem na taką drogę, co biegnie w górę i w prawo. Zleciałem na dół i jechałem dalej. Goniący mnie radiowóz się rozwalił i zepsuł się mu silnik. No to gliniarze wysiedli, wyciągnęli strzelby i zaczęli mnie gonić. Zmieniłem widok na taki, żeby było ich widać i jak biegli za mną, to jeden z nich... oddał strzał ostrzegawczy w powietrze.
A propos jeżdżenia cysterną - jak wjedziecie czołowo w inny samochód, to policja zacznie ścigać tamtego kierowcę, a nie was.
Nie wiem, czy było, ale samochód, którym Joe wyjeżdża z odlewni (?) w misji ósmej po rozróbie z Żelami ma przerobiony na full silnik (my jedziemy czerwonym, a Joe pomarańczowym, z ów zmodyfikowanym silnikiem)
Pojawia się również Walter Hot Rod również full przerobiony :)
Zdjęcia:
a) Smith:

b) Walter:
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...