Ciekawostki

Nie wiem czy ta ciekawostka już była wymieniona ale napisze.W podstawowej wersjii Mafii 2 można tu się dostać (zaznaczone na czerwono to miejsce)
Obrazek
a natomiast w Joe's Adventure jest tam postawiony mur i niestety nie idzie tam już wjechać.Najlepsze jest to ,że widać tam auta ciekawe jak one tam sie dostały? ;-)

Pochodziłem jeszcze troszkę dzisiaj po Empire Bay i zauważyłem małe zmiany w mieście w Mafii 2 no i w dodatku Joe's Adventure.

Np. W rzeźni Clemente w Joe's Adventure nie ma tekstur w ogóle tylko w jednym miejscu jest.

Tylko w tym miejscu jest tekstura

Mafia 2 Rzeźnia Clemente tekstury są(Dostałem się tam po przez mały Glitch i chciałbym zaznaczyć ,że to nie bylo podczas misjii"Twardziel i liczykrupa" tylko podczas jazdy do misjii Obsługa Hotelowa)

A teraz ostatnia ciekawostka którą znalazłem

Mafia 2 (tam gdzie miała być drukarnia)

Brak bramy

Brak muru

Joe's Adventure

Brama

Mur

Przepraszam za słabą jakość zdjęć ale gram na xboxie i robiłem te zdjęcia aparatem cyfrowym.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
W folderze tables jest plik tekstowy ENEMY.

w nim są zawarte linijki dialogów gangsterów. Zostały napisane po czesku i wygląda na to, że to są 2 listy pomysłów na dialogi bo nie wyłapałem wszystkich zdań po ich przesłuchaniu. -> numerki są referencją pliku audio. Czyżby kolejny artefakt po betaMafii? :-P
Obrazek
Chyba chcieli też dać tłumaczenie tego, co krzyczą Joe, Henry i nasi przeciwnicy podczas walki. W sumie dobrze, że tego nie dali.
Odkryłem mozliwość transportu zwłok ciężarówką w MAFII II. Jeśli wgramy FREERIDE DLC to istnieje możliwośc zabijania po cichu-tak, jak w misji z kartkami na paliwo, które mieliśmy ukraść.
Podchodzimy, zabijamy. Podjeżdzamy ciężarówką przed murek, ciągniemy zwłoki i wpadamy z nimi na pakę ciężarówki :)
Możemy je dowolnie wozić, cały czas dziala na nie efekt szmacianej lalki:)
Później dodam screeny (:
Znalazłem fajną ciekawostkę w Joe's Adventure.Dostałem sie do tego miejsca po przez glitch(nie było to w czasie misjii tylko w swobodnej jeździe po mieście).

Obrazek

A zatem przypatrzcie sie dobrze nigdzie nie ma śniegu tylko w paru miejscach jest śnieg i dom też jest ośnieżony.A najlepsze ,że na jeziorze nigdzie lodu nie ma tylko w tym miejscu co w pierwszej misji Joe's Adventure.

Nagrałem specjalnie krótki filmik dla Was jak dostać się tam.
Ja odnalazłem taką ciekawostkę: w rozdziale Dar Morza jak wychodzi się na początku misji z domu Marty'ego to koło śmietnika siedzi dwóch żuli. Zabij jednego przez pobicie a drugi wyciągnie colta 1911 i zacznie do nas strzelać! Potem powinna( przynajmniej u mnie) przyjechać policja i po aresztowaniu( ten będzie się stawiał) strzeli mu pięknego hedshota z bliska. (uwaga: ten trik z policją może się nie udać)
Następna ciekawostka w Joe's Adventures którą znalazłem dzisiaj.W dokach w pewnym miejscu są drzwi i wchodzi się do hali i można przenikać przez ściany a w niektórych miejscach nie tekstur i wpada się do wody odrazu.

Na czerwono jest zaznaczone miejsce gdzie to się znajduje:

Obrazek

A tutaj reszta zdjęć jak to wszystko wygląda:

Brama przez którą tam wchodzimy

Brak ściany

Przenikamy przez ściane

Więcej zdjęć nie wrzucam przekonajcie się sami ,ale nie wiem czy można tam wejść w podst. Mafii 2.
Zobaczcie:

http://img837.imageshack.us/i/asdfasdfasdfx.png/

W 10 rozdziale idźcie to sklepu z ciuchami tego zwykłego nie luksusowego kupcie jakąś koszule i... będziecie mieli znacznik z 9 rodziału i 10xD .
Jimmy jak to Jimmy człowiek od brudnej roboty, lecz ubierający się elegancko :))
Zobaczmy jak wygląda w garniturze...
http://img18.imageshack.us/i/garniak.png/
Nic ciekawego prawda? :))
Ubierzmy go teraz w koszule ;-)
http://img151.imageshack.us/i/koszula.png/
Widzicie jaśniejszą skórę pod szyją, na fragmencie klatki piersiowej?
Zastanawiam się czy jest to niedopracowanie ze strony 2K, czy też stwierdzili, że Jimmy tak często przebywam na świeżym powietrzu w garniturze i, że się tak opalił :-P
Jeśli oczywiście było o tym już wspominanie to bardzo przepraszam ;-)
Obrazek
Wiecie, że w ostatniej misji w Wendecie Jimmy'ego można wejść do kanału odprowadzającego wodę ze strumyczka, który przepływa przez działkę sędziego Hillwooda?
Jeśli chodzi o to, że Jimmy ma "jasną skórę" przy koszuli - sądzę, że to lenistwo i niedopracowanie twórców. W końcu po co patrzeć jak wyglądają koszule, skoro wystarczy przekopiować wszystkie koszule Scaletty i wkleić do Jimmy'ego? ;-)
Zauważyłem też, że gdy się wejdzie do mieszkania Jimmy'ego na miejscu mieszkania Vita, to przy skrzynce pocztowej jest napisane "Vittorio Scaletta" zamiast "Jimmy x" (hmm... nazwisko Jimmy'ego zostało kiedyś ujawnione?)
W mieszkaniu Vita w Uptown, nawet jeśli zgasimy światło, dwie lampki będą nadal się świecić.
http://img16.imageshack.us/img16/1756/beztytuuowm.jpg
Obrazek
Zobaczcie na to.Gdy włączyłem test wydajności to auta z misji piła miały fajną rejestrację .
NVIDIA
Obrazek

Jeszcze tam jest napis PHYSX ale mi się coś klawisz prt sc zepsuł.
Sprzęt

Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz
RAM: 3GB
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 9600M GT
System: Windows VistA HomE PremiuM
Nie wiem czy ta ciekawostka była ale w Joe Adventures w 1 misji bo wzięciu płaszcza z szafy podejdźcie do lustra. Pojawi się napis : E Bajerant. Po naciśnięciu E Joe będzie się lansował przed lustrem. Niestety występuje to tylko raz w całej grze

Mam naprawdę ekstra nowinkę

Jeśli wbiegniecie na gliniarza 2 razy z rzędu poprosi on o dokumenty. Uważam że bardzo fajne
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
foka970 napisał(a):

Mam naprawdę ekstra nowinkę

Jeśli wbiegniecie na gliniarza 2 razy z rzędu poprosi on o dokumenty. Uważam że bardzo fajne

nio raczej to nic nowego każdy na pewno to próbował zrobić...

w ciężarówce choćbyśmy wystrzelali w tłumik całą broń nie odpadnie. choć "dynda" na prawo i lewo.
chciałem sprawdzić czy bez tłumika chodzi głośniej ale no auto by wybuchnęło a on dalej się będzie trzymał na jednej śrubie.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I