Ciekawostki

Wiecie że pełna nazwa naszego bohatera to Vittorio Antonio Scaletta ?
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Ten kto śledzi uważnie cut-scenki to wie.
To dobrze ale niektórzy niestety nie oglądają :mrgreen:
Jeśli ktoś nie ogląda cut-scenek to nie wiem po co w ogóle gra ;-)

Jeden z dokerów ma głos Toma Angelo, tak mi sie przynajmniej wydaje. Ja idziecie zbierać należność na fryzjera to weźcie zapytajcie gością przy beczkach tuz przy schodach. Z początku normalny głos, ale potem zalatuje Angelo

Słucham go 3 raz i jestem pewny, że to ten sam gośc podłożył głos, szczególnie dobrze mozna rozróżnić kiedy mówi : "get out of there before i kick your ass"
Wg. mnie to znacząco się różni albo mam problemy ze słuchem :mrgreen:
Może ktoś jeszcze porówna

Przed misją "piła" kiedy wchodzimy do restauracji, Henry, Joe i Luca jedzą obiad, nie byłoby w tym nic dziwnego, ale Luca trzyma w lewej ręce nóż, a w prawej widelec, a przyjęło się że jest odwrotnie( aczkolwiek w domu sam tak jadam:) )
Nie wiem może leworęczni tak jedzą? Chociaż nie słyszałem o tym
Taher napisał(a):
"Jeden z dokerów ma głos Toma Angelo, tak mi sie przynajmniej wydaje."

Faktycznie, głos lekko przerobiony, ale to ten sam aktor.
Też mi się wydaje w pewnym momencie podobny głos, ale jak by to był ten sam aktor to by mu jeszcze dorzucili do nagrania dialog do sceny śmierci Tommyego ;p

co do trzymania widelca w prawej ręce to też to zauważyłem, ale w grze chyba każdy tak je :D
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
W rozdziale siódmym, zanim odwiedzimy Joe'go możemy udać się do starego mieszkania mamuśki - spotkamy

Również w tej misji, gdy udamy się na początku do Dereka, w biurze bedzie sam Steve, możemy go zagadać.
W jedenastym można również

Co jeszcze... Na papierowej mapie mamy zaznaczone mieszkanie/dom obok "rampy" znanej z dema, osobiście obstawiam że
oraz jakiś bar rzut beretem od "mony lisy". Ciekawostka oczywiście polega na tym, że nie są one dostępne w grze - i pewnie takich lokacji jest więcej :-/
Warte uwagi, lecz mniej związane z grą jako rozgrywką jest odejscie Dana Vavry z 2k. Na dodatek na swoim twitterze wrzucił link do petycji do 2K o udostępnienie "pełnej, nieuciętej" wersji gry.

A ucięli wiele - chociażby misję, gdzie rozwalamy samochody dla Dereka i wracamy Dezilią aka Ferrari ;) Prawdopodobne również jest istnienie
Dick Tracy

Tego jest więcej...i faktycznie zakończeń jest kilka.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Nie wiem czy już było, ale napisze. W misji w rzeźni (nie pamiętam który roździał) na ciężarówkach jest napisane Lost Haeven. Po mieście jeżdżą też podobne z namalowaną rybą.
Obrazek
Było, bo nie tylko z rybą i ze świnią też. :P

Tak poza tym wypróbujcie wszystkie opcję schowania się z Leo Galanta w tej misji, ogólnie są zabawne. Jest ich bodajże 4.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Ciekawostko jest że są psy w mafi ale dziwnie wyglądają w grafice :-o i nie da się do nich dostać i czy ciekawe czy się da użyć głowy psa jako rękawicę w mafi 2 :-)
Psa widziałem tylko w misji Twardziel i Liczykrupa. Gdzieś jeszcze są?
W jakiejś misji przez jedno z okno w kamienicy w której mieszka Joe widać jak pies szczeka na dwóch żebraków
Obrazek