Jeśli ktoś nie ogląda cut-scenek to nie wiem po co w ogóle gra
Jeden z dokerów ma głos Toma Angelo, tak mi sie przynajmniej wydaje. Ja idziecie zbierać należność na fryzjera to weźcie zapytajcie gością przy beczkach tuz przy schodach. Z początku normalny głos, ale potem zalatuje Angelo
Słucham go 3 raz i jestem pewny, że to ten sam gośc podłożył głos, szczególnie dobrze mozna rozróżnić kiedy mówi : "get out of there before i kick your ass"
Przed misją "piła" kiedy wchodzimy do restauracji, Henry, Joe i Luca jedzą obiad, nie byłoby w tym nic dziwnego, ale Luca trzyma w lewej ręce nóż, a w prawej widelec, a przyjęło się że jest odwrotnie( aczkolwiek w domu sam tak jadam:) ) Nie wiem może leworęczni tak jedzą? Chociaż nie słyszałem o tym
Też mi się wydaje w pewnym momencie podobny głos, ale jak by to był ten sam aktor to by mu jeszcze dorzucili do nagrania dialog do sceny śmierci Tommyego ;p
co do trzymania widelca w prawej ręce to też to zauważyłem, ale w grze chyba każdy tak je :D
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
W rozdziale siódmym, zanim odwiedzimy Joe'go możemy udać się do starego mieszkania mamuśki - spotkamy
Erica, męża Francesci.
Również w tej misji, gdy udamy się na początku do Dereka, w biurze bedzie sam Steve, możemy go zagadać. W jedenastym można również
nie zabijać Desmonda, wtedy nie dostaniemy achievementu :p. Akurat mnie to spotkało bo nie mogłem "wczuć się" w chevroleta joe'go.
Co jeszcze... Na papierowej mapie mamy zaznaczone mieszkanie/dom obok "rampy" znanej z dema, osobiście obstawiam że
będzie to mieszkanie Jimmy'ego z DLC.
oraz jakiś bar rzut beretem od "mony lisy". Ciekawostka oczywiście polega na tym, że nie są one dostępne w grze - i pewnie takich lokacji jest więcej Warte uwagi, lecz mniej związane z grą jako rozgrywką jest odejscie Dana Vavry z 2k. Na dodatek na swoim twitterze wrzucił link do petycji do 2K o udostępnienie "pełnej, nieuciętej" wersji gry.
A ucięli wiele - chociażby misję, gdzie rozwalamy samochody dla Dereka i wracamy Dezilią aka Ferrari ;) Prawdopodobne również jest istnienie
kilku misji na wojnie
Kod:
00_70_00_0100:Missing In Action 00_70_00_0101:Crash Course In Sicilian 00_70_00_0102:Hide And Seek 00_70_00_0103:Man Of Honor 00_70_00_0104:Call Of Duty 00_70_00_0105:Back Up/Call Of Duty v2 00_70_00_0106:Death Squad 00_70_00_0107:People Power 00_70_00_0108:The Old Country
to + mapka zostało wyszperane w pełnej wersji gry.
Nie wiem czy już było, ale napisze. W misji w rzeźni (nie pamiętam który roździał) na ciężarówkach jest napisane Lost Haeven. Po mieście jeżdżą też podobne z namalowaną rybą.
Ciekawostko jest że są psy w mafi ale dziwnie wyglądają w grafice i nie da się do nich dostać i czy ciekawe czy się da użyć głowy psa jako rękawicę w mafi 2