Ciekawostki

Sorry panowie ale co powyższe posty mają wspólnego z ciekawostkami z Mafii 2? Mają się warny posypać?
Może to nie ciekawostka, tylko zaleta gry, ale w porównaniu np do sytuacji z GTA IV, jest to pewien krok do przodu.

Od czasu do czasu zdarza się, ze jakiś perfidny czarnuch z czystej złośliwości wlezie nam pod koła na chodniku. Wtedy całe stado perfidnych niggasów rzuca się na nas z samopałami. Jeśli zaczną strzelać przy obecności policji i my oberwiemy, policja zezwoli nam na samoobronę za pomocą broni. Może nie jest to super ekstra trick ciekawostka, ale daje satysfakcję z tego, że całkiem nieźle rozbudowali inteligencję u policjantów.
tak, tylko szkoda, że gdy taki policjant dostanie, bo akurat wlezie na linię ognia murzyna, to nie zwraca na niego uwagi...
Obrazek
Dziwne, bo kilka razy miałem taką sytuację, że policja za coś mnie ścigała, czarnuch ich postrzelił, i ci najpierw jego utłukli, potem do mnie przyszli z kajdankami ;p
no to moja historyjka:
pojechałem do baru i zaparkowałem z tyłu budynku auto (tam za bramą). na schodkach siedział jakiś murzyn, więc postanowiłem wypróbowac system walki. no to walnąłem kilka razy i wyciągnąłem pistolet. wtedy minimapka zaroiła się od czerwonych strzałeczek i gośc wyjął pistolet. utłukłem kilku i po chwili przyjechała policja, ale nie wiedziała, że jestem wplątany w bójkę, więc zacząłem uciekac.postanowiłem popatrzec się na sytuację z balkonu. policjanci oglądali już nieżywych gości, a obok nich moi przeciwnicy zwyczajnie sobie strzelali. jeden z nich postanowił mnie obejśc, ubiłem go. policja po chwili przybiegła na balkonik i wbiegła do tunelu w budnku, gdzie był trup. z drugiej strony inny gośc zaczął we mnie strzelac i specjalnie wepchnąłem na ogień wroga kilku policjantów. oboje dostali po jednym strzlae i nic. zwyczajnie przyglądali się trupowi.
edit. mówię tutaj o tych przejściach w blokach, co można przejśc na balkonik z drugiej strony ulicy.
Obrazek
Hmm, nie wiem czy było (wskaźnik moich postów mówi sam za siebie ;])
Otóż zwiedzając YT natrafiłem na filmik

łudząco podobny prawda? Byłem na tym miejscu i co się okazuje...

/edit
Cukier - wybacz ;]
john temat domu był poruszany miliard razy :)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Niewiem czy już ktoś to napisał ale gdy napadniemy na sklep i nie zabijemy sprzedawcy to gdy wyjdzemy i po chwili wejdziemy to sprzedawca będzie dzwonił na policję.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
Ej ja włączam grę minimalizuje pisze wklejam komendę na zatrzymanie czasu i 'mafia2 aplication przestała działać" o co chodzi ? I jeszcze jedno czy ktoś może zrobić screen i zaznaczyć na mapie tego pucybuta, nie mogę go odszukać.?
Obrazek
Pucybut jest w parku a dokładnie w środku parku. Park jest oczywiście na przeciwko domu vita.
Weszła aktualizacja, która ten program anuluje.
Obrazek
pucybutów jest dwóch. Jeden gdzieś na mieście, a drugi w parku na przeciwko domu Vito
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Haha faktycznie jest pucybut :D
Obrazek
Ja mam jeszcze jedną ciekawostkę:
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Na razie Polacy są dobrze nastawieni dla Mafia 2: http://stacjakultura.pl/6,25,13504,Mafi ... tykul.html pierwsza recenzja to potwierdza ;)