Ciekawostki

Machete23 napisał(a):
Nie wiem, czy ktoś już na to wpadł ale misję gdzie trzeba ukraść znaczki paliwowe czy coś potrafię zrobić bez pojawiającej się policji.

Trzeba ogłuszyć wszystkich w środku (przy jednym jest pleyboy), nastepnie trzeba poszukać niebieskich drzwi, które prowadzą do piwnicy, tam w którychś drzwiach można wyłączyć alarm przy sejfie, przy sejfie lampka nie będzie migać, można spokojnie go odtworzyć itp, wziąć co trzeba i wyjść. :-)

A Henry zapłaci nam wtedy więcej? Bo mówi, że przy alarmie zapłaci 1/3, znaczy wpierw mówi bez trupów, potem jak wracamy, że miało nie być alarmów
Tego nie sprawdziłem, zbyt byłem tym podniecony, że mi się udało.
Ale filmik jest nieco inny, Vito mówi, ze poszło jak po maśle.

Zaraz sprawdzę.

EDIT

Tak. Dostaje sie 100 $ na stacji.
I kolejny raz nie umiałem trafić do okna i odkryłem dwa wyjścia.

Jedno, w piwnicy odtwierają sie same drzwi do zrzutu węgla.
Drugie, Oknem wchodzi się na niższy dach, jeszcze niższy, kartony, ziemia.
Taher napisał(a):
Machete23 napisał(a):
Nie wiem, czy ktoś już na to wpadł ale misję gdzie trzeba ukraść znaczki paliwowe czy coś potrafię zrobić bez pojawiającej się policji.

Trzeba ogłuszyć wszystkich w środku (przy jednym jest pleyboy), nastepnie trzeba poszukać niebieskich drzwi, które prowadzą do piwnicy, tam w którychś drzwiach można wyłączyć alarm przy sejfie, przy sejfie lampka nie będzie migać, można spokojnie go odtworzyć itp, wziąć co trzeba i wyjść. :-)

A Henry zapłaci nam wtedy więcej? Bo mówi, że przy alarmie zapłaci 1/3, znaczy wpierw mówi bez trupów, potem jak wracamy, że miało nie być alarmów

Tego nie wiem czy płaci więcej a robiłem misję dwa razy :-P . Dodam tylko, że jak nie aktywujemy alarmu to zaliczamy wyzwanie Profesjonalista. Gram na pc wiec nie wiem ile ten achivment jest wart na x360. Już wiem. 10G
Machete23 napisał(a):
Tego nie sprawdziłem, zbyt byłem tym podniecony, że mi się udało.
Ale filmik jest nieco inny, Vito mówi, ze poszło jak po maśle.

Zaraz sprawdzę.

EDIT

Tak. Dostaje sie 100 $ na stacji.
I kolejny raz nie umiałem trafić do okna i odkryłem dwa wyjścia.

Jedno, w piwnicy odtwierają sie same drzwi do zrzutu węgla.
Drugie, Oknem wchodzi się na niższy dach, jeszcze niższy, kartony, ziemia.

Żeś namieszał....

Na samym dole budynku, o ile można to nazwać poziomem -1, jest pewne pomieszczenie, w którym możemy wyłączyć alarm, który jest podłączony do sejfu. Poza tym, nic w tym nie jest odkrywczego, jak dla mnie. A czy tyle samo kasy wypłaca? Tego nie zauważyłem, muszę się przyznać.
Live or die - make your choice...
Jak zaczniesz strzelać dostajesz na stacji 35$, jeśli nie 100$ tak jak było w umowie łącznie 600$
W rozdziale 10, kiedy ścigamy Clemente niezbliżajcie się do jego auta (mam na myśli żeby Joe nie mógł prafić) i jedźcie za nim. W końcu dojedziemy do Hillwood (to ta dzielnica villowa, tam gdzie mieszka El greco). Ścigane auto wjedzie na teren jednego domu, a Vito się "efektownie" :mrgreen: zatrzyma. Kawełek tej scenki był w którymś z trailerów.

PS. Kiedy to widziałem odrazu przypomniało mi się jedno z zakończeń z jedynki w misji "Śmietanka na kawie".

EDIT Acha, żeby nie było OT typu "w jedynce ta misja kończy się albo na moście albo na lotnisku", dodam że to zakończenie zostało z jedynki wycięte ;-) .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Odkryłem pewną ciekawostkę, dotyczącą stróżów prawa w Mafii 2.
Otóż gdy "wbiegniemy" na policjanta 3 razy, będzie nas legitymował :mrgreen
Obrazek
Ktoś mówił o tym jeszcze za czasów demo :))

A jak się będzie z kimś bił, ale nie zadawał ciosów (bo wtedy kajdanki chyba xdd) To przyjdzie i Was rozdzieli i pouczy ;pp Trochę przewał że nic nie zrobi temu co was bije no ale cóż ...
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Niezły przewał z tymi ciekawostkami. :mrgreen:

Twórcy gry sugerowali się aktorem Bruce Willis przy tworzeniu Jimmy Vendett'y, a o to dokładne potwierdzenie.

"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Mam pytanie. Kupilem mafie 2 nowa za 120 zl i w sumie gralem 13 godzin i co napisy koncowe sie pokazaly i po zabawie?? Mam pytanie niby koniec gry a w stemie pokazuje sie postep w grze jakies 70 % okolo. Co to znaczy?? Jezeli chodzi o moja opinie gra kozacka ale naprawde za krotka.
Bo 70% to sama fabuła, a zeby miec 100% musisz:

zebrac playboy'e
listy goncze
grafiki (przejsc na wysokim poziomie)

Jest mod dzięki któremu, mozesz pobawic się na mieście, taki "Free Ride" na razie wersja beta. Mozesz jeszcze zakupic dodatek "Jimmy's Vendetta" , co przedłuży zabawę o jakieś 4h.
Obrazek
Jurass ma rację. A oto link do Freeride: http://www.mediafire.com/?ybe9x357sd2nv4y.

Aha, nie wszystkie grafiki odblokowuje się grając na wysokim poziomie. Tylko "pin-upy",
Obrazek
L.A. - the city of crimes
Nie wiem czy było, ale przeglądanie tylu stron coś mi się nie widzi ;) Więc jeśli jest zamknięte auto, to istnieje trzeci sposób na kradzież. Strzelamy w klamke/zamek kilka razy i cieszymy się otwartymi drzwiami ;-) . Jeśli było przepraszam po raz drugi
Obrazek
Dziś grałem z kolegą w M2 i w rozdziale 2 gdy juz jestesmy u Joe to Joe opiera się o ściane a spróbujcie wyjść na dwor na strone garaży a on wciąż będzie się opierał o... powietrze :lol:
Obrazek
Nie wiem czy już to było, jak tak to wybaczcie. W rozdziale bodaj siódmym gdy jedziemy z Joe i Eddie'm zakopać trupa Eddie prosi żeby Vito zatrzymał wóz bo chce mu się rzygać. Ja nigdy się nie zatrzymywałam i wymiotował w samochodzie. Dziś jednak postanowiłam postanowiłam spełnić jego prośbę i Eddie grzecznie wyszedł z wozu, puścił pawia na chodnik i komentował zawartość swojego żołądka ;-)
Obrazek