Z tego co już wiecie o Mafii 2 co was denerwuje?

Mnie denerwuje jedna rzecz. Brak epilogu, i tej ostatniej kropki nad i.
Obrazek
To i ja coś od siebie dodam. Kilka subiektywnych minusów :
- brak trybu free ride Extreme
- mało modeli postaci i przedmiotów. Często się powtarzają co szczególnie rzuca się w oczy gdy wejdziemy np. do baru. Modeli kontenerów na śmieci też są chyba tylko dwa.
- brak motocykli
- brak zadań pobocznych
- mało modeli samochodów
- brak multiplayera
- licznik tylko w milach i nie ma na nim licznika ile przejechaliśmy
- gra jest prosta nawet na hardzie
- niepotrzebna autoregeneracja zdrowia co ułatwia znacznie grę
- bohater taszczy ze sobą nie realnie dużo broni
- garaż. W pierwszej MAFII kolekcjonowanie samochodów na parkingu było lepszym pomysłem.
- ogólna kastracja gry i wizja płatnych dlc.
- AI wrogów i cywili
Ale grę oceniam pozytywnie 7.5/10.
Najbardziej mnie denerwuje wycięcie pół gry dla głupich DLC.TO jest największa bolączka tej gry.
Nawet nie wiecie, czy bedzie więcej DLC, a już gadacie. Może wycieli tyle elementów, bo uważali, ze to nie pasuje .
Brak trybu free ride i to tyle by było jak na razie jak przejdę całą grę to może napiszę więcej na razie jestem na 13 rozdziale.
No ładnie, z tego co czytam to z 60 % gry wycięli . I jeszcze chcą 130 zł za grę , ehehehehe

Tym co chcą kupić grę , to polecam zakup steam key`a za 60 zł , ja tak zrobiłem i mam pełną, polską wersję gry na steamie
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Brak trybu Free Ride jako - ? Bo co? Bo był w jedynce, to znaczy że w dwójce też musi być?
Ja pierdziele ludzie. Jeździć to sobie możecie pomiędzy misjami w rozdziałach...
Jednym szczegółem denerwującym (a raczej dziwiącym) mnie jest to, że pasażerowie zwracają uwagę na to, że przejedziemy na czerwonym (przynajmniej Joe tak robił), niestety policji już to nie interesuje.
Trzy rzeczy, jak na razie...

-Brak trybu FR
-Brak misji pobocznych
-Misje nie mogą być ładowane od danego momentu jak w jedynce
Obrazek
Mi się najbardziej nie podoba że take 2 prawie mnie ojebało z 120 zł + kilka dlc które musiałbym kupić żeby mieć gre jakiej oczekiwałem.Ewidentny skok na kase.Już nawet blizzard nie odstawił takiego gówna mimo że starcrafta wydaje w 3 częściach.No ale mam już jedną trzecią gry na komputerze i do końca tygodnia będe grał.DLC też będą na torrentach więc niczego nie strace.
Druga rzecz to brak broni białej .
Grałem w demo i myśle że Mafia 2 mogłaby być troche trudniejsza.Może jak w pełnej wersji dam najtrudniejszy poziom to będzie dobrze.
Szkoda że nie można jechać samochodem jednocześnie patrząc na mape.
Zgadzam się z WhatTheFaik. To że w Mafii 1 było Free Ride to nie znaczy że w 2 też musi być. Mafia 2 jest zupełnie inna od jedynki, są inni bohaterzy, inne miasto, więc według mnie mogło zabraknąć FR. Chociaż patrząc z drugiej strony warto byłoby sobie pojeździć swobodnie po mieście, ale jak słusznie zauważył kolega, między misjami można to też wykonać, więc nie robiłbym jakichś większych sensacji z powodu braku FR ;-)
9.08.11, Ergo Arena, Sopot - Ozzy Osbourne
10.08.11, Spodek, Katowice - Judas Priest - Metal Hammer Festival
Duża mapa pod Tab potrzebna nie jest. Mamy mini mape z gps-em co wystarczy. W pierwszej części mapa była potrzebna w tej takiej potrzeby ani razu nie odczułem. Ale w menu przydała by się opcja wył. mini mapy. W jedynce lubiłem jazdę na pamięć, w II szybciej spojrzeć w prawy-dolny róg ekranu :-P

Co do trybu FR to przydał by się za względu na wybór pory roku/dnia i tym czym chcemy jeździć. Po przejściu gry zbieram rozkładówki i plakaty a save gdzie mam auto które mnie interesuje zaczyna się tak, że pierw muszę wykonać zadanie z Joe. Ale to tylko przykład. Bardziej ckli mi się za free ride extreme.
- Brak misji pobocznych
- Brak trybu freeride
- Brak możliwości strzelania z auta
- Brak broni białej i za mało palnej
- Mało samochodów
- Bardzo mało obiektów i malo miejsc, do których można wejść
- Bezpłciowy bohater i fabuła nie dorastająca do pięt jedynce + brak porządnego epilogu i głupie zakończenie pod Mafię III lub dodatek + wiele wątków ucięto w połowie
- Gra jest za prosta + autoregeneracja zdrowia
- Bohater nosi przy sobie arsenał tak pokaźny, że broń chowa chyba w du***
- Mafia w grze ma niewiele wspólnego z tą prawdziwą
- Garaż! Malutki garaż, który mieści 10 samochodów, super
- AI debili + głupia policja, która strzela do tłumu
- Brak publicznego transportu
- Za mało przechodniów, miasto trochę wymarłe
- Brak wyskakiwania z samochodu
- Wkurzające nałożenia tekstur, brak kolizji itd.
- Brak możliwości ładowania misji od np. środka tylko koniecznie od początku.
- Beznadziejny model zniszczeń samochodu
- Ciała-duchy przez które przelatują kule
- Ludzie nie reagujący na broń
- Naprawa samochodów poprzez dotknięcie silnika
- Kierowcy grzecznie siedzący w środku przy największej rozróbie
- Brak kierunkowskazów w samochodzie gracza
- Dziwny dym za samochodem
- Niemożność grania kierownicą (może tylko u mnie)
- Teleportacja po upadku do wody
- Niewidzialne ściany
- Wolne respawnowanie się: kilka razy nawet wjechałem w niewidzialny samochód, który materializował się po chwili
- Brak manualnej skrzyni biegów
- Dziwne reakcje przechodniów
- Brak pozafabularnej interakcji z przyjaciółmi
- Za małe miasto i średnio wygląda dla kogoś kto zna się na urbanistyce - nie ma ani lotniska ani jakiś autostrad łączących miasto z innymi regionami etc.
- I na koniec, pazerność twórców na zysk co przejawia się na przykład w DLC przy chamskiej kastracji wersji podstawowej

Moja ocena to 6/10 - oczekiwałem dużo więcej i bardzo się przeliczyłem
Ale żeś wymyslił...szkoda, że nie napisałeś jeszcze ubrania mi się nie podobają. Sądząc po Twoich minusach, to gra ewidentnie nie jest dla Ciebie.

Co Wy chcecie od tych DLC? Nie wiecie ile ich będzie i jakie, a już gadacie i robicie burdy...pomyślcie troche.
No własnie ubrań też by mogło być trochę więcej, a nie w każdym sklepie to samo chociaż by mogli dać jakieś tekstury żeby ten sklep realniej wyglądał. Dla mnie ta gra jest też najwyżej na 7/10.