Tomasz eliminuje wrogą korporację

Która postać z "Taksówkarza Tomasza" najbardziej się Wam spodobała?
Ankieta wygasła 20 kwi 2011, o 16:24
40% (10)
20% (5)
12% (3)
12% (3)
0% (0)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
Liczba głosów: 25
No, no, szacunek kolego. Jak zwykle odcinek wart obejrzenia, fakt, było więcej akcji i przyjemnie oglądało się to (przynajmniej jak dla mnie ;-) ). Tylko zaskoczony byłem, że w serialu pojawił się Sam z Mafii ;-) . Pewnie celowo go wprowadziłeś jako kochanka siostry Margaret Brougham ;-) . I tak sobie myślę ile jeszcze wykonasz tych odcinków, każdy twój filmik który tu wrzuciłeś podobał mi się bardzo. Tak trzymać! ;-) . Oczywiście ocena odcinka to 10/10 :-D
Obrazek They never fight alone...
Dziś premiera dziewiętnastego odcinka, który jest... OSTATNIM! Na nim kończy się niestety opowieść o losach Thomasa Angela i gangu Lost Heaven Taxi. Pewnie przykro wam, że to już koniec, bo serial na pewno był super, ale jak wiadomo "chodzi o to, że jak się zaczęło to i wiedzieć trzeba kiedy skończyć wypada". W każdym razie zapraszam do oglądania, a później do głosowania!

@DOWN: The Hooters - Johnny B ;-)
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
Bardzo mi się podobało. Dobre kwestie, akcja bez zbędnego przedłużania i ciszy. Zakończenie świetne (nie wspominam o szczegółach, żeby nie psuć niespodzianki pozostałym). Co mam niepotrzebnie zanudzać - naprawdę dobra robota ;-)

Co to za muza na końcu?
Obrazek
No Johnny wielki szacun. Stworzyłeś świetny serial o ciekawej fabule. Masz talent do takich filmików. Mam nadzieję że rozwiniesz swoją twórczość i za niedługo zaprezentujesz coś nowego. Miło się oglądało odcinki TT :-)
Cóż - wiedziałeś kiedy skończyć - tu wielki plus. Prawie jak Małysz :))

A tak ogólnie to cała seria zasługuje u mnie na 10/10. Fabuła, pomysł i wykonanie świetne.
Ponadto dobre dialogi i dobrze, że zrezygnowałeś z przekleństw tak jak w pierwszym odcinku 8-)
Johnny twój serial jest genialny :)) . Szkoda że więcej ich nie będzie. Za te odcinki postawię ocene 10000000000/10, i jak napisała osoba wyżej dobrze że nie było wulgaryzmów bo wtedy taksiarza Tomasza nie dało by się słuchać.
PS.Fajna muza na końcu ;-)
Obrazek
Kurde wszyscy tak chwalą ten serial, obejrzałbym, ale mam uczulenie na Ivonę. Jak tylko słyszę ten syntezator, to odruchowo kursor idzie na zamknięcie zakładki....

@DOWN
Czy ja gdzieś krytykuje ten serial? Piszę tylko o ivonie, której nie jestem w stanie słuchać. I nie jest tak tylko w przypadku tego serialu. ale wszystkich w, których został wykorzystany ten syntezator. Np seriale Jurasa oglądam z przyjemnością, bo tam zastosowano własny dubbing. Nie śmiem twierdzić, że serial Johnego jest słaby pod względem fabuły, bo nie bez powodu zbiera sam dobre recenzje od was. Ja po prostu nie jestem w stanie słuchać ivony...
Obrazek
@up RG13 Ty potrafisz tylko krytykować ,mam do Ciebie prośbę zrób jakiś porządny serial sam i wtedy zobaczymy czy jesteś taki mądry.

Serial pt " Taksówkarz Tomasz" był bardzo fajnym serialem zrobionym dzięki też kultowej grze jaką jest Mafia The City of Lost Heaven,zawsze miło mi się go oglądało fajna muzyka,teksty i akcje.Zawsze w każdym odcinku coś się działo nie było tak ,że człowiek oglądając ten serial mógł się nudzić Mam nadzieję Michał,że nie osiądziesz na laurach i zrobisz jakąś kontynuacje tego serialu.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
Do RG13, każdy ma prawo komentować tę serię filmu.
Powiem tak (a może napiszę), że z tych ostatnich odcinków podobał mi się ten, w którym to "próbowano" zabić prawą rękę przeciwnika Sterzo. Ja nie mam nic przeciwko Ivonie i nawet z dubbingiem byłoby równie dobrze. W ostatnim odcinku nie było tak wiele emocji. Oceniam ostatni odcinek na nie tak wysoką ocenę, jak poprzednio, 8/10.
Ciekawe, co teraz robi Tommy Angel, czy zdradzi LH Taxi i w 1951 przystawią do jego głowy obrzyna dwaj mężczyźni...?
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Otóż wypowiem się na temat całej serii. "Taksówkarz Tomasz" to świetny serial. Pomysł bardzo fajny i ogólnie całość mistrzowsko ujęta. Zostały wykorzystane różne programy i funkcję Mafii.

Jeśli chodzi o samą fabułę to strzał w dziesiątkę. Firma Taksówkarska "Lost Heaven Taxi" a tak naprawdę to tylko przykrywka dla gangu którym kieruje włoch Claudio Sterzo. Dużo zwrotów akcji, zabawawnych scen i pościgów oraz nie zabrakło też strzelanin (najfajnijsza była wtedy gdy ludzie Margaret Brougham napadają na bar naszego gangu).
Postacie są bardzo dobrane i naprawdę mi się spodobały ;). W ankiecie zazanczyłem Bernarda ponieważ on przypadł mi najbardziej do gustu z powodu zabawnych scenek jak wymiotowanie po dość dużej dawce alkoholu :D.

Jeśli chodzi o stronę techniczną, to co ile się orientuje filmujesz GameCam'em? Przejdź na Frapsa, jest lepszy. Uporczywie w pierwszych odcinkach (i nie tylko) ucinasz Johnny połowę monitora by nie byłoby widać Ekranu HUD. Troszeczkę to nie profesjonalnie no ale cała reszta to rekompensuje ;)
Świetne motywy muzyczne, nie ma się do czego przyczepić i zaraz extra dobrana czołóweczka, tylko jest tam jakiś moment o którym Kasia wspomniała, że nie widać jakiegoś nazwiska ( bodajże Jane Brougham).
Szkoda że nie wyszedł Ci pomysł z dubbingiem, a szkoda bo byłby prawdopodobnie bardzo dobry efekt.

Jak wiecie, lub ( jeszcze) nie wiecie zapowiedziana jest druga seria "Taksówkarza Tomasza" i powiem wiem Wam tyle że będzie kręcona w poczciwej Mafii: The City of Lost Heaven i bedzie się od cholery działo ponieważ do Tomasza przyjeżdżają krewni...
Obrazek
CzarFace, nie tylko przyjazd krewnych doda dynamizmu kontynuacji ;-) Będzie jeszcze parę rzeczy, ale o tym dowiecie się w trailerze. Nie wiem kiedy go opublikuję na forum... Postaram się to zrobić niedługo. Nie chcę za dużo wam zdradzać, żeby kontynuacja nie była nudna. Chcę zrobić niespodziankę ;-)
No to powodzenia ;-) Mamy nadzieję, że druga seria będzie równie dobra, a nawet i lepsza niż pierwsza :-)
Jak wiecie postanowiłem zrobić kontynuację "Taksówkarza Tomasza". Będzie się nazywać "Taksówkarz Tomasz 2", nadal nieznana jest data premiery, może będą to pierwsze dni wakacji... W każdym razie sequel będzie, ale warto by było, żeby się czymś wyróżniał. Chcę mianowicie porzucić drewniany głos IVONY i ogłosić casting do ról dubbingowych w "Taksówkarzu Tomaszu 2". Zachęcam Was do udziału w dubbingu. Wymagany jest mikrofon lub dyktafon, żeby nagrać głos. Oczywiście nie podam listy ról, tylko czekam na odpowiedzi kto chciałby grać, a gdy daną grupę ludzi, którzy się zgłosili, zatwierdzę, każdy dostanie ode mnie (może e-mailem lub przez PW) scenariusz danego odcinka z rolami występującymi. Musi się z nim zapoznać i wybrać rolę którą chce grać. Będzie to wyglądało tak:

- Wysyłam scenariusz najpierw tylko do jednej osoby. Czyta go i wybiera sobie jakąś rolę. Rola jest już tylko jej. Później wysyłam scenariusz do kolejnej osoby (też tylko jednej), a ta robi to co pierwsza osoba. I tak w kółko, aż wszyscy dubbingerzy będą mieli rolę.

Myślę że jesteście tym zainteresowani. Zapraszam! ;-)

EDIT: Jeżeli nie chcecie się zgłaszać na forum, możecie pisać do mnie na PW z prośbą o przyjęcie do grupy dubbingowej.
Ha! Wiedziałem, że będzie jeszcze coś! ;-) . Nie mogę już się doczekać kiedy będzie premiera drugiej serii, bo jak już wcześniej pisałem, bardzo polubiłem serial Johnny'ego i widać, że włożył dużo wysiłku aby coś takiego zrobić ;-) . A co do pomysłu z dubbingiem to według mnie niezły pomysł, chociaż ja przyzwyczaiłem się do IVONY i nie przeszkadzałby mi dubbing zrobiony tym programem ;-) .
Obrazek They never fight alone...
No ale chcesz grać czy nie? Oto tu właśnie chodzi.