Tomasz eliminuje wrogą korporację

Która postać z "Taksówkarza Tomasza" najbardziej się Wam spodobała?
Ankieta wygasła 20 kwi 2011, o 16:24
40% (10)
20% (5)
12% (3)
12% (3)
0% (0)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
Liczba głosów: 25
dosia92 napisał(a):
Również pogoń za Johnnym była jakaś dziwna, mogli go na miejscu zastrzelić, a biegli za nim pół miasta gdzie na końcu zostali zabici

Gdybym chciał, żeby go mieli na miejscu zabić, to bym tak zrobił, ale już wcześniej planowałem fabułę taką jaka jest :-|

@edit: I dzięki za treściwy komentarz :-)
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
Tydzień mija, a tu pokazuje się dziewiąty odcinek! W tym odcinku przekonacie się, jakie konsekwencje dosięgną Johnnego po zdradzie i ucieczce. ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA!

Jak dla mnie to jest lepsze niż oryginał

Hmm... Nie wiem pod jakim względem to porównujesz do oryginału. //dosia92
dosia92 napisał(a):
Również pogoń za Johnnym była jakaś dziwna, mogli go na miejscu zastrzelić, a biegli za nim pół miasta gdzie na końcu zostali zabici

Gdyby na przykład nie mieli broni, albo puste magazynki, to ten pościg byłby idealny. Podobnie było w pierwszej Mafii. Ale z tego co zauważyłam mieli kij i jedną małą pukawkę (z pewnością miała mały zasięg), więc pogoń wręcz wskazana.

Proponuję niektóre akcje lub rozmowy dawać co chwilę z innego ujęcia. Np. gdy ci goście gonią Johnny`ego, a widok jest tylko z daleeeka, to z lekka nie pasuje, przez to się trochę niewygodnie ogląda. Albo gdy tamte dwie siostry rozmawiają na początku odcinka.
A żeby odcinki były jeszcze bardziej podobne do prawdziwych seriali, to też mam propozycję. Niech rzeczy dzieją się nie po kolei. Tzn. bez takiego "dobra, teraz akcja jest tu. Koniec, ok, następne miejsce, potem następne". Dam taki przykład. Gdy Claudio stoi przed barem i czeka, aż samochód zostanie naprawiony, można urwać to jego czekanie i "wejść z kamerą" do baru, gdzie Tomasz poucza pijanego Benego (czy jak się to odmienia). A potem nie nagrywać wychodzącego Tomasza, tylko wrócić z kamerą przed bar, gdzie Claudio dostaje informację od tamtego gostka. Po tym można nagrać wychodzącego Tomasza, który podchodzi do szefa i pyta co się stało. Oczywiście to tylko moje sugestie, tak dla ulepszenia serialu. Chociaż i tak widzę, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej ;-)

Co do fajnych momentów, to spodobało mi się kilka:
- wymiotujący Bernard i "ale urwał"
- "Dave, rozpier*** mu łeb!"

Teraz mała pochwała dla IVONY. Ładnie zabrzmiało "nasz kochany prawniczek gryzie piach"

Przyszła pora na naskrobanie czegoś o najnowszym odcinku.

Fajny był tekst "Tylko nic nie wywiń, bo mój obrzyn podziurawi ci czapeczkę" i "a nawet Margaret Brougham i jej dziwki" gdy była mowa o pogrzebie xD
Co do ogólnej akcji to przyznam, że byłam trochę zaskoczona tym zakończeniem. Myślałam, że Tomasz wypuści Johnny`ego, a tu taka niespodzianka. Szkoda mi teażniacy, gdyż nie przepadam za happyendami. Wielki plus za ciszę przy tych napisach na końcu, była wręcz wskazana po takiej smutnej muzyce i mowie o pogrzebie.
Wygląda na to, że Mute`a w następnym intro nie będzie.
Tym razem sugestii chyba nie mam, bo wszystko było dobrze ;-)

@Down: Nie ma za co ;-)
Obrazek
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteś boska lofffciam Cię :*! :mrgreen: Nie no żart, dzięki za wspinały komentarz, lubię konkrety. Postaram się, żeby "Taksówkarz Tomasz" był coraz lepszy! A twoje porady wykorzystam do następnych odcinków. Dzięki raz jeszcze! :-)
oglądałem wiele parodii z mafii na YT ale to co ty reprezentujesz jest chyba najlepsze co do tej pory widziałem jeśli chodzi o przeróbki mafii. jak w ostatnim odcinku usłyszałem że podrasowany jest silnik i samolot się rozbije, nie wytrzymałem z śmiechu, pewnie nie chciałeś aby scena zakończyła się jak w oryginale, i trzeba było coś wymyślić, dobrze ci to wyszło. pozostaje mi tylko napisać 10/10. i mam pytanie jak pozmieniać skiny głównych bohaterów oraz gangsterów. bo bohaterów to łatwiej, ale żeby zmienić skiny gangsterów to nie wiem bo nie znam się na tym ale chyba trzeba się naprawdę ostro wygrzebać w dużych plikach których nie otworzy zwykły notatnik bo za dużo ważą, a w tych plikach znaleźć jakiś zapis napisany w ruskim stylu napis i go zmienić hehehe. albo po prostu jest to robota na parę minut tylko wyolbrzymiam. i jak zakończysz przygody Tomasza to rozpoczniesz może przygody Witka lub Wiktora z mafii 2?
Nie rozpocznę po "Taksówkarzu Tomaszu" żadnych przygód Witka z Mafii 2, bo tak ustaliłem. A jeśli chcesz wiedzieć jak podmieniać skiny, to zapraszam tu.

@EDIT: I dzięki za komenta.
A czy będzie tak, że któregoś razu LH Taxi dostanie nowe taksówki (oczywiście z oryginalnym logiem Lost Heaven Taxi)?
Ogólnie czasami nudne jest, jak te całe "ludziki" chodzą kilka minut, ale masz wielkie pomysły :)
z dzień na dzień coraz lepiej :) 8/10
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Nie wiem czy będą nowe taksówki, ale zobaczę co da się zrobić ;-)
Jak widzę na Twoim kanale YouTube nowy film, nie chcę zdradzać tytułu ^^
Ogólnie jak pisałem, z dzień na dzień coraz lepiej... 9/10 :)
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Wszystkich części nie wrzuciłem, jutro wrzucę ostatnią i umieszczę cały odcinek na forum.
Uwaga! Dziś premiera dziesiątego odcinka! W tym odcinku poznacie nową postać. Zapraszam do oglądania!

Minusy:

1. Źle dobrane kolory napisu "Taksówkarz Tomasz" i zbyt mały kontrast imienia tej dziewczyny wyświetlany na aucie (nie mogłem się doczytać).

2. Jak Tomasz idzie lub jedzie przez dłuższą chwilę robi się po prostu nudno (można by tu dać jakoś cichą muzyczkę).

3. Jak dla mnie bez sensu był moment w jakim Tomasz po rozmowie ze Sterczo podchodzi do barmana i potem z powrotem wraca do Sterczo i to po żeby mu powiedział, że tęskni za Johnym. Przecież mógł mu to powiedzieć w czasie rozmowy.

Plusy:

1. Fajna fabuła ;-)

2. Nowa bardziej klimatyczna piosenka na początku.

3 .Spodobał mi się tekst Tomasza "A masz suko".

4. Wprowadzenie nowych bohaterów.

Ogólnie fajny odcinek, ale momentami troszkę nudny
http://westside.npx.pl/news.php
Forumowemu społeczeństwu serwuję dziś jedenasty odcinek! Tym razem znowu będzie dłuższy (trwa 29 minut). Zapraszam do oglądania!

Odcinek 10:

Nowe intro widzę. Jest bardzo ładne, ale muzyka nie do końca pasuje, a imię i nazwisko Margaret Brougham było niezbyt widoczne (o tym wspomniał już Rochcio). Poza tym podobało mi się, że zarzuciłeś muzę w aucie, nie było cicho, jak to miało miejsce dotychczas. Zakończenie było bez jakiegokolwiek napięcia, ale wcale się o to nie pluję. Przecież chociaż raz musi być normalny koniec odcinka, po udanej robocie, bez pytań "i co dalej?" i tak dalej ;-) Podsumowując: mimo kilku wad nowego intro, wszystko jest całkiem niezłe ;-)

Odc. 11:

Miałam tym razem nadzieję, że nazwisko Margaret Brougham będzie widoczne, ale jednak nadal jest tak jak poprzednio. Nie czuję się jakoś specjalnie zawiedziona lub rozczarowana, ale przyznam, że brakuje mi piosenki z poprzedniego intro. Była całkiem fajna ;)

Ten odcinek się nieco wyróżniał. Było więcej gadania niż akcji ;) Podobał mi się ten "powrót do przeszłości". Zawsze we filmach robią tak, że wszystko jest czarno-białe i miga takie... zapomniałam jak to się nazywa =)
Jeszcze taka rada. Jak chcesz, żeby IVONA wypowiedział(a?) słowo "auto", pisz "ałto", bo brzmi wtedy normalnie ;)

0:43 w drugiej części - ten koleś wygląda trochę jak Rysiek z "Klanu" :mrgreen:
4:57 w drugiej części - spodziewałam się, że mu przywali :D "Ty cymbale! Czy wiesz, co żeś narobił? Czy wiesz, ile ja wybuliłam na ten samochód?!"
1:47 w czwartej części - Dobre, Tomasz go zastrzelił i rzucił krótkie "sory" :D

Wszyscy wiemy, że to jest bardzo fajny serial, dlatego szkoda, że IVONA zaniża troszkę jego poziom. Bo taka fajna akcja, ciekawe postacie, a tu IVONA taka jakby sztywna (chociaż niektóre teksty wychodzą bardzo ładnie). No ale nawet praca z IVONĄ jest z pewnością czasochłonna, więc doceniam wkład pracy w te krótsze i w te znacznie dłuższe odcinki ;)

//Edit: Wiem kim jest Giorgio, czym się zajmuje i jak trafił do LH Taxi. Napisałam tak na szybko ;-) Ale skoro to też info dla innych, to spoko ;)
Obrazek