dosia92 napisał(a):
Również pogoń za Johnnym była jakaś dziwna, mogli go na miejscu zastrzelić, a biegli za nim pół miasta gdzie na końcu zostali zabici
Gdyby na przykład nie mieli broni, albo puste magazynki, to ten pościg byłby idealny. Podobnie było w pierwszej Mafii. Ale z tego co zauważyłam mieli kij i jedną małą pukawkę (z pewnością miała mały zasięg), więc pogoń wręcz wskazana.
Proponuję niektóre akcje lub rozmowy dawać co chwilę z innego ujęcia. Np. gdy ci goście gonią Johnny`ego, a widok jest tylko z daleeeka, to z lekka nie pasuje, przez to się trochę niewygodnie ogląda. Albo gdy tamte dwie siostry rozmawiają na początku odcinka.
A żeby odcinki były jeszcze bardziej podobne do prawdziwych seriali, to też mam propozycję. Niech rzeczy dzieją się nie po kolei. Tzn. bez takiego "dobra, teraz akcja jest tu. Koniec, ok, następne miejsce, potem następne". Dam taki przykład. Gdy Claudio stoi przed barem i czeka, aż samochód zostanie naprawiony, można urwać to jego czekanie i "wejść z kamerą" do baru, gdzie Tomasz poucza pijanego Benego (czy jak się to odmienia). A potem nie nagrywać wychodzącego Tomasza, tylko wrócić z kamerą przed bar, gdzie Claudio dostaje informację od tamtego gostka. Po tym można nagrać wychodzącego Tomasza, który podchodzi do szefa i pyta co się stało. Oczywiście to tylko moje sugestie, tak dla ulepszenia serialu. Chociaż i tak widzę, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej
Co do fajnych momentów, to spodobało mi się kilka:
- wymiotujący Bernard i "ale urwał"
- "Dave, rozpier*** mu łeb!"
Teraz mała pochwała dla IVONY. Ładnie zabrzmiało "nasz kochany prawniczek gryzie piach"
Przyszła pora na naskrobanie czegoś o najnowszym odcinku.
Fajny był tekst "Tylko nic nie wywiń, bo mój obrzyn podziurawi ci czapeczkę" i "a nawet Margaret Brougham i jej dziwki" gdy była mowa o pogrzebie xD
Co do ogólnej akcji to przyznam, że byłam trochę zaskoczona tym zakończeniem. Myślałam, że Tomasz wypuści Johnny`ego, a tu taka niespodzianka. Szkoda mi teażniacy, gdyż nie przepadam za happyendami. Wielki plus za ciszę przy tych napisach na końcu, była wręcz wskazana po takiej smutnej muzyce i mowie o pogrzebie.
Wygląda na to, że Mute`a w następnym intro nie będzie.
Tym razem sugestii chyba nie mam, bo wszystko było dobrze
@Down: Nie ma za co