Czarfejs, zaczekaj trochę i skomentuj np. 2 odcinki w jednym poście, a nie ciągle piszesz o każdym z osobna. A tfu, przecież ty piszesz ogólnie "świetne, masz talent chłopie!". Nie trzeba podbijać ciągle tematu, jak JohnnyLower zamieszcza nowe odcinki, wtedy ludzie zobaczą, że coś nowego tu jest, albo sobie ten wątek znajdą.
JohnnyLower napisał(a):
Postaram się ograniczyć przekleństwa (albo chociaż dodać te słynne piiiii przy wulgaryzmach).
"Piiii" nadaje się do programów, albo W11, nie do serialu. Lepiej po prostu ładnie operować przekleństwami, żeby brzmiało dobrze, a nie jak bezsensowna wiązanka i co drugie słowo to "k****", a będzie ok
Wypowiem się teraz o całym "Taksówkarzu Tomaszu", obejrzałam prawie wszystkie odcinki (jestem w trakcie oglądania siódmego). Szkoda, że jakość taka sobie, ale to pewnie z przyczyn niezależnych od Ciebie.
Napisy na początku w dwóch pierwszych odcinkach troszkę mi nie pasowały, a mianowicie muzyka. Za spokojna, bo gdy leci sobie "Conspiracy", a zaraz pojawia się tekst o Pierdziszewie Dolnym, to niezbyt do siebie pasowało. Ładnie to wygląda od trzeciego odcinka. Całkiem fajna piosenka, no i było przedstawienie postaci (wcześniej się gubiłam i myślałam "
kto kim jest?").
Co do fabuły, to całkiem nieźle, na tyle dobrze, że będę regularnie śledzić ten serial. Szósty odcinek mi się podobał, chociaż przed włączeniem zastanawiał mnie tytuł. Potem się okazało, że chodzi o słodyyyycze, ciaaastkaaa, mmm ;))))
Jeśli chodzi o Expressivo, to myślałam, że to całkowicie spieprzy efekt, ale nie jest źle, a słyszałam, że planujesz dubbing, więc myślę, że będzie jeszcze lepiej.
Teksty też fajne, ale czasem troszkę nienaturalnie wygląda, gdy Tomasz mówi sam do siebie (no chyba, że to w myślach). Ze śmiesznych zapadł mi w pamięć tekst jednego klienta banku "
Pierdzielę tą waszą placówkę, pójdę do konkurencji!"
A podczas jazdy proponuję, abyś dawał jakąś radiową muzyczkę, żeby nie panowała cisza.
Doszły mnie też słuchy o świątecznym odcinku, na który bardzo niecierpliwie czekam, gdyż kocham święta
Musisz się przyłożyć do świątecznego, czekam na duuużą dawkę klimatu :) Tak czy siak - powodzenia w następnych odcinkach!
Troszkę się rozpisałam ;)// Edit: Obejrzałam siódmy odcinek. Podobało mi się, że wykorzystałeś do otwarcia kryjówki pokaz otwierania drzwi Ralpha :) Fajnie wykorzystujesz np. oklaski i dlatego jest ciekawie
Ogólnie to bardzo fajny odcinek, ale proponuję podczas np. drogi jakąś rozmowę. Gdy Tomasz i jego koledzy szli do kryjówki się przebrać, było trochę cicho było