Tomasz eliminuje wrogą korporację

Która postać z "Taksówkarza Tomasza" najbardziej się Wam spodobała?
Ankieta wygasła 20 kwi 2011, o 16:24
40% (10)
20% (5)
12% (3)
12% (3)
0% (0)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
Liczba głosów: 25
Oczywiście jak inne filmy, filmik wyszedł zajebiście. Dobry pomysł, świetne wykonanie.
10/10

W następnym odcinku daj więcej muzyczki ;-)
Obrazek
Hehe dobreeee :D
Niech mi tam trochę dostarczy tych ciach to chętnie spróbuje :)
Czekam na następne odcinki ^^
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
I po dwóch tygodniach i jednym dniu (przepraszam za opóźnienie) dodaję siódmy odcinek. Tym razem będzie to coś dla zwolenników skrótu ChWDP. No i odcinek jest dłuższy od pozostałych, bo trwa aż 23,5 minuty. ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA!

Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
No, no , widzę, że mam konkurencję :))
Cóż, moim zdaniem JohnnyLower odwalił kawał dobrze wykonanej ciężkiej roboty! Dialogi, ujęcia z góry, sceny, sam pomysł nawet, i nie wnikam już, jak zrobił takie rzeczy jak te cut-scenki z takimi postaciami, a nie z oryginałami ,czy gesty (klaskanie np.) W GTA IV na pewno rozwinął byś swoje skrzydła jeszcze bardziej! Ode mnie 10/10 ;-)
Obrazek
Czarfejs, zaczekaj trochę i skomentuj np. 2 odcinki w jednym poście, a nie ciągle piszesz o każdym z osobna. A tfu, przecież ty piszesz ogólnie "świetne, masz talent chłopie!". Nie trzeba podbijać ciągle tematu, jak JohnnyLower zamieszcza nowe odcinki, wtedy ludzie zobaczą, że coś nowego tu jest, albo sobie ten wątek znajdą.

JohnnyLower napisał(a):
Postaram się ograniczyć przekleństwa (albo chociaż dodać te słynne piiiii przy wulgaryzmach).

"Piiii" nadaje się do programów, albo W11, nie do serialu. Lepiej po prostu ładnie operować przekleństwami, żeby brzmiało dobrze, a nie jak bezsensowna wiązanka i co drugie słowo to "k****", a będzie ok ;-)

Wypowiem się teraz o całym "Taksówkarzu Tomaszu", obejrzałam prawie wszystkie odcinki (jestem w trakcie oglądania siódmego). Szkoda, że jakość taka sobie, ale to pewnie z przyczyn niezależnych od Ciebie.
Napisy na początku w dwóch pierwszych odcinkach troszkę mi nie pasowały, a mianowicie muzyka. Za spokojna, bo gdy leci sobie "Conspiracy", a zaraz pojawia się tekst o Pierdziszewie Dolnym, to niezbyt do siebie pasowało. Ładnie to wygląda od trzeciego odcinka. Całkiem fajna piosenka, no i było przedstawienie postaci (wcześniej się gubiłam i myślałam "kto kim jest?").
Co do fabuły, to całkiem nieźle, na tyle dobrze, że będę regularnie śledzić ten serial. Szósty odcinek mi się podobał, chociaż przed włączeniem zastanawiał mnie tytuł. Potem się okazało, że chodzi o słodyyyycze, ciaaastkaaa, mmm ;))))
Jeśli chodzi o Expressivo, to myślałam, że to całkowicie spieprzy efekt, ale nie jest źle, a słyszałam, że planujesz dubbing, więc myślę, że będzie jeszcze lepiej.
Teksty też fajne, ale czasem troszkę nienaturalnie wygląda, gdy Tomasz mówi sam do siebie (no chyba, że to w myślach). Ze śmiesznych zapadł mi w pamięć tekst jednego klienta banku "Pierdzielę tą waszą placówkę, pójdę do konkurencji!" :-D
A podczas jazdy proponuję, abyś dawał jakąś radiową muzyczkę, żeby nie panowała cisza.
Doszły mnie też słuchy o świątecznym odcinku, na który bardzo niecierpliwie czekam, gdyż kocham święta ;-) Musisz się przyłożyć do świątecznego, czekam na duuużą dawkę klimatu :) Tak czy siak - powodzenia w następnych odcinkach!

Troszkę się rozpisałam ;)

// Edit: Obejrzałam siódmy odcinek. Podobało mi się, że wykorzystałeś do otwarcia kryjówki pokaz otwierania drzwi Ralpha :) Fajnie wykorzystujesz np. oklaski i dlatego jest ciekawie ;-) Ogólnie to bardzo fajny odcinek, ale proponuję podczas np. drogi jakąś rozmowę. Gdy Tomasz i jego koledzy szli do kryjówki się przebrać, było trochę cicho było ;-)
Obrazek
No, Kasiu, cieszę się, że w końcu znalazł się jakiś user, który konkretnie i całościowo ocenił mój serial (denerwuje mnie już to "świetne filmy 10/10! :-x "). Ja to się zawsze staram, żeby robić coraz lepsze odcinki, bo chcę zadowalać widzów i dobrze, że podałaś mi kilka porad, wykorzystam je do poprawienia serialu. Także mi się podoba ocena Jurassa, również wymienił co mu się konkretnie podobało.
Kasiu, Jurassie, dziękuję wam za treściwe i dokładne oceny, mam nadzieję, że jeszcze zobaczę takie noty ;-)
czy robisz ten serial za pomocą jakiegoś modu? Np: City Bars Mod
MAFIA II
Tak, i jeszcze korzystam z BScript View 6.0, żeby dodawać postać i inne obiekty.
W jakim programie robisz filmy i jak się nazywa ta muzyczka na początku odcinka :?:
http://westside.npx.pl/news.php
rochcio24 takie pytanie to na pw. nie każdego interesuje tytuł piosenki.
a filmik no powiem tak dłuższy nie znaczy lepszy...choć i tak go obejrzałem. W sensie takim że lepiej jak pomijasz chodzenie po mieście itp... bo na tym człowiek się nudzi.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
robertRobin88 napisał(a):
rochcio24 takie pytanie to na pw. nie każdego interesuje tytuł piosenki.

Dzięki już tak nie zrobię ;-)
http://westside.npx.pl/news.php
Dziś dodaję długo oczekiwany ósmy odcinek! Przepraszam za 8-dniowe spóźnienie, niestety tak wyszło. Zachęcam do obejrzenia tego odcinka, ponieważ ma on poważny wpływ na dalszą fabułę.

PS A, i przepraszam, że pod koniec odcinka obraz wygasł (coś się musiało stać :-( )
pierwsza część nowego odcinka... jak zobaczyłem że ponad minute jest pokazane jak ten taksówkarz pali papierosa to się zniechęciłem...tak jak wspomniałem nie trzyma w napięciu za mało akcji...poskracaj to żeby się coś działo...bo nie wiem kto to oglądnie do końca bo trwa to pół godziny. ale i tak Cię podziwiam że dalej robisz to co robisz dobrze mieć tyle chęci ;-)

ed: obejrzałem do końca ;-)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Jak obejrzysz CAŁY odcinek to przestaniesz twierdzić, że jest za mało akcji.

@EDIT: A, i ten taksówkarz to nie byle jaki, tylko Johnny Mute, jedna z głównych postaci w serialu 8-)
Obejrzałem cały odcinek i muszę przyznać że naprawdę nieźle Ci to wyszło.
Jest kilka rzeczy które kuleją.
Nie wiem czy ja mam takie wrażenie, ale jak chodzisz Tomaszem to kamera jest trochę za wysoko (Tak jakbyś chciał zasłonić HUD). Mogę się z tym mylić.
Druga sprawa to jazda autem. Nie wiem czy to oskryptowane jest ale jak skręcasz kołami to od razu na maksymalny skręt. Wygląda to mało realistycznie, ale stawiam że to skrypt.
Trzecia sprawa to w ostatniej części odcinka podczas pościgu za Johnnym Mute'm kamera była jakoś zbyt daleko od całej akcji. Psuło to cały klimat pościgu. Na razie tyle niedociągnięć zauważyłem.
Teraz przejdę do plusów:
Użycie skryptów i modów do ożywienia miasta, naprawdę miło się ogląda jak coś się dzieje w tle (np. chłopaki pijący w Salieri's Bar, czy ludzie na parkingu pod Centrum Handlowym)
Użycie cutscenek. Jak wiadomo nie wszystkie sceny da się przedstawić za pomocą skryptu, więc warto wykorzystać to co jest.
Muzyka też niezła, co prawda nie zawsze użyta tam gdzie trzeba, bo są momenty "ciszy" ale i tak jest spoko
Wiadomo że IVONA nie jest jakimś cudem, ale jak wyszło z dubbingiem to wiesz.. Ale następnym razem staraj sie pisać słowa taj jak się je czyta. Zamiast pisać Thompson napisz tomson, bo IVONA jak wiadomo czyta każdą literkę.

Co do tematyki odcinka:
"Opcja" zdrady to naprawdę fajny pomysł, trochę to przeciągnięcie na stronę "dziwek" Johnnego było takie dziecinne, ja liczyłem na jakieś porwanie i zmuszanie go na siłę (np. cutscenka z portu jak ludzie Morello bili tamtejszego pracownika) żeby sprzedał Lost Heaven TAXI. Również pogoń za Johnnym była jakaś dziwna, mogli go na miejscu zastrzelić, a biegli za nim pół miasta gdzie na końcu zostali zabici. No i fakt że miał mieć ochronę ze strony "dziwek", a dostał wpierdol bez niczego (fakt że na końcu dziewczyny uratowały go). Było kilka fajnych tekstów i scenek. Co do scenek to rzygający Bernard, a co do tekstów to ten mi zapadł w pamięć: "Dave, rozpierdol mu łeb" :D
Jak coś mi się przypomni to editnę i dopiszę, ale jak narazie "Taksówkarz Tomasz" wychodzi Ci całkiem nieźle. Pracuj dalej.