Opinie i propozycje zmian

Jestem całkowicie za, można spróbować. Co prawda nie mamy wielkiego ruchu na forum, ale eksperymentalnie taki dział można odpalić. Oczywiście zajmę się moderowaniem takiego działu, teraz i tak nie mam wielkiej roboty, spokojnie jest na forum, więc kolejny dział do moderowania to przecież nic takiego ;) Musi być tylko jasny regulamin takiego działu i sobie ze wszystkim poradzimy.
Dział jeszcze się nie pojawił. Rozumiem - wcześniej administracja miała dużo roboty, ale teraz jest już praktycznie po obchodach, więc...

@Down: NO NARESZCIE!!!
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Dział "Bazar" powstał.

---

Troszku się zmieniło na forum. Wszelkie pochwały, zażalenia, propozycje zmian niektórych elementów i propozycje towarzyskie mile widziane w tym temacie lub, jeśli ktoś się bardzo wstydzi, na PW. Jeśli ktoś ma zamiar napisać jedynie "nie podoba mi się", niech się na chwilkę powstrzyma przed wciśnięciem "Wyślij" i do treści doda co mu się konkretnie nie podoba. "Nie podoba mi się" nie jest zbyt pomocne.

W stopce stoi "wersja testowa", więc różne rzeczy mogą się jeszcze zmienić. Header i stopka ma być docelowo inna. Taki sam wygląd będzie zastosowany na stronie głównej w, nieokreślonej jeszcze, przyszłości.
Zmiany są dobre... tylko ten header. Tak się cieszyłem z tego, że w poprzednim wydaniu strony znalazło się jakieś nawiązanie do pierwszej części Mafii. Skoro to wersja testowa, to mam nadzieję, że w edycji właściwej zostaną wprowadzone odniesienia do oryginalnej Mafii.
Jak dla mnie bomba. Powiem świeżości był wskazany. W sumie brakuje mi tylko informacji, kto pisał ostatnie posty, a tak to bajera.
muore il bandito, la mafia vive
Zrobiłem małe poprawki. Uwzględniłem kilka uwag. Żeby zmiany się zastosowały, musicie odświeżyć parę razy stronę.
Ożesz w mordę.. Po przerwie wchodzę na strone a tu jakis gościu wisi na haku, inny wystrój, już miałem mówić "Przepraszam, pomyliłem fora"

A tu po prostu MT w genialnej, klimatycznej oprawie- brawa wielkie \:/
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Kawał dobrej roboty Maf. Forum wygląda teraz naprawdę klimatycznie, jeszcze lepiej niż wcześniej. Do tego czcionka bardzo fajna, naprawdę podoba mi się ten wystrój forum. Jest jednak kilka rzeczy, które mniej mi pasują, kilka uwag ode mnie:

- Proponowałbym przesunąć ten rządek z "Panel Użytkownika | Zobacz swoje posty | Użytkownicy" bardziej na środek, tak jak było to wcześniej. Po prostu go wycentrować.

- Ta sama uwaga tyczy się rządka ponad tym wspomnianym powyżej, czyli tego "Strona główna | Forum | Pliki | Galeria (...)". Na końcu po prawej stronie zostają takie brzydkie puste przestrzenie, psuje to mocno cały efekt.

- Kolejną moją uwagę zaznaczyłem na obrazku:

Obrazek

Widzicie daty napisania ostatniego posta? Niektóre są napisane kolorem białym, niektóre tym takim ciemnobrązowym. Fajnie by było, gdyby to ujednolicić, bo również psuje to efekt wizualny.

- Ta sama uwaga tyczy się nazw tematów na stronie głównej forum - niektóre są na biało, niektóre na ciemnobrązowo (tego już na screenie nie widać, bo dzieje się tak w tych dolnych tematach, których nie zmieściłem na screenie).

No cóż, to na razie byłoby na tyle. Generalnie jestem bardzo zadowolony, forum wygląda świetnie. Po poprawie wyżej wymienionych mankamentów będzie idealnie. Kawał dobrej roboty, winszuję Maf!

@DOWN: Słuszna uwaga, również sądzę, że byłoby to całkiem przydatne.
Wszystko bardzo ładnie teraz wygląda. Brakuje mi tylko opcji szybkiej odpowiedzi, czyli panelu pod najnowszym postem, gdzie można na szybko napisać bez wchodzenia w "odpowiedz". Nie jestem pewien, nie pamiętam czy było coś takiego na starym forum.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
nivener napisał(a):
Kawał dobrej roboty Maf. Forum wygląda teraz naprawdę klimatycznie, jeszcze lepiej niż wcześniej. Do tego czcionka bardzo fajna, naprawdę podoba mi się ten wystrój forum.

Dzięki :-)

nivener napisał(a):
- Proponowałbym przesunąć ten rządek z "Panel Użytkownika | Zobacz swoje posty | Użytkownicy" bardziej na środek, tak jak było to wcześniej. Po prostu go wycentrować.

Wyrównanie tych dwóch elementów do lewej strony było celowe. Mówiąc szczerze to, moim zdaniem, nie wygląda to zbyt atrakcyjnie i spójnie z resztą strony:

Obrazek

nivener napisał(a):
Ta sama uwaga tyczy się rządka ponad tym wspomnianym powyżej, czyli tego "Strona główna | Forum | Pliki | Galeria (...)". Na końcu po prawej stronie zostają takie brzydkie puste przestrzenie, psuje to mocno cały efekt.

J/w.

nivener napisał(a):
Widzicie daty napisania ostatniego posta? Niektóre są napisane kolorem białym, niektóre tym takim ciemnobrązowym. Fajnie by było, gdyby to ujednolicić, bo również psuje to efekt wizualny.

Ta sama uwaga tyczy się nazw tematów na stronie głównej forum - niektóre są na biało, niektóre na ciemnobrązowo (tego już na screenie nie widać, bo dzieje się tak w tych dolnych tematach, których nie zmieściłem na screenie).

Nie jest to celowe. Sprawdziłem u siebie na Chrome i jest tak jak było zaprojektowane. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną.
Maf napisał(a):
Nivener napisał(a):
nivener napisał(a):

Ta sama uwaga tyczy się nazw tematów na stronie głównej forum - niektóre są na biało, niektóre na ciemnobrązowo (tego już na screenie nie widać, bo dzieje się tak w tych dolnych tematach, których nie zmieściłem na screenie).

Nie jest to celowe. Sprawdziłem u siebie na Chrome i jest tak jak było zaprojektowane. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną.

Co do tych kolorów to zauważyłem że białe napisy wyświetlają się po przejrzeniu tematu/posta. Chyba to na tej zasadzie działa, przynajmniej tak to wygląda na Operze 12.02.

Co do ogólnej zmiany wyglądu powiem że dla mnie lepiej by wyglądało jakbyś jednak wyśrodkował ten panel na górze.
Nie pamiętam jak wyglądała poprzednia czcionka (o ile zmieniałeś :-F, nie wiew nie zwracałem wcześniej uwagi na nią), ale ta wygląda super z tym layoutem strony, nic tylko pogratulować dobrej roboty Maf.
dosia92 napisał(a):
Co do tych kolorów to zauważyłem że białe napisy wyświetlają się po przejrzeniu tematu/posta. Chyba to na tej zasadzie działa, przynajmniej tak to wygląda na Operze 12.02.

Problem rozwiązany ;-)
Maf napisał(a):
Wyrównanie tych dwóch elementów do lewej strony było celowe. Mówiąc szczerze to, moim zdaniem, nie wygląda to zbyt atrakcyjnie i spójnie z resztą strony:

Hmm, faktycznie, to rozwiązanie również ma swoje wady jak widać. No cóż, w takim razie po przemyśleniu rzeczywiście, to rozwiązanie zastosowane przez Ciebie wydaje się być lepsze.
Maf napisał(a):
Rzeczywiście, na śmierć o tym zapomniałem. Jestem z Firefoksem od lat, a tam "zapamiętywanie" linków jest wyłączone (w przeciwieństwie do Chrome), bo to stanowi potencjalny problem z prywatnością użytkownika. Stąd właśnie nie skojarzyłem - już naprawiam.

A no właśnie, bo wyczyściłem pamięć podręczną i wraz jest tak samo. Dopiero jak kliknę na wszystkie daty i nazwy tematów to kolory się zmieniają. Tak więc tak myślałem, że musi to być coś z Twojej strony ;)

Generalnie nowy design strony jak najbardziej na wielki plus! Najbardziej na korzyść wyszła zmiana czcionki. Jeszcze raz wielki props za kawał dobrej roboty!
Maf napisał(a):
dosia92 napisał(a):

Problem rozwiązany ;-)

Aha, to był to tylko "skutek uboczny" twojej pracy nad nowym wyglądem forum? Heh, tak czy siak fajnie że to naprawiłeś, teraz wszyściutko śmiga jak trzeba. Pogratulować jeszcze raz.

EDIT:// Niby znów się pojawiają białe napisy, ale po odświeżeniu strony głównej forum wszystko się naprawia i jest ogólnie git. Spróbuje wyczyścić pamięć podręczną i ciasteczka i inne tego typu rzeczy, jak bedzie dobrze to napisze jeszcze
Jak dla mnie znaczniki nieprzeczytanych działów powinny być bardziej widoczne (bordowe?).

Edit: No i może Stronę Główną też w takim layoucie utrzymać? Byłoby fajnie ;D
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)