Dziś, dzięki użytkownikowi RG13, przypomniała mi się moja dawna sugestia - mały "bazar" na MT. Wtedy było o wiele mniej userów, pewnie raz na rok ktoś by z tego korzystał...ale teraz przynajmniej co miesiąc/dwa na SB widzę, jak ktoś reklamuję swój egzemplarz Mafii II ogłoszony na Allegro. Życie w społeczeństwie polega na wymianie handlowej, dlaczego więc nie wprowadzić by tego udogodnienia tutaj?
Takie działy handlowe prosperują praktycznie na każdym forum motoryzacyjnym danej marki czy dokładnego modelu auta - owszem, tutaj nie byłoby takiego ruchu...ale co z tego? Jak ktoś czegoś szuka bądź próbuje sprzedać - zawsze większa szansa na trafienie, a "stara gwardia" się jako tako zna, co dodaje bezpieczeństwa transakcjom :)
Wystarczył by jeden osobny dział, np. w Hyde Park, a każdy user dodawałby nowy temat z ofertą sprzedaży, kupna bądź zamiany z odpowiednim tagiem przed tytułem (np. "[KUPIĘ] Mafia Edycja kolekcjonerska"). Minimum to stworzyć jakiś mały regulamin dodawania nowych ogłoszeń (m.in. sposób ich dodawania, że oferty ten "nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 Kodeksu Cywilnego" i administracja nie ponosi odpowiedzialności bla bla bla...) oraz ktoś, kto zajmował by się porządkiem w tymże dziale - reszta już będzie działać automatycznie, użytkownicy sami o to zadbają
Pewnie nie będzie tam wielkiego ruchu, więc porządkiem może się zajmować administracja bądź aktualny moderator, ale jeśli nikt się na to nie pisze to zgłaszam swoją kandydaturę. Tak samo mogę zaproponować wstępny regulamin, jeśli tylko władze wyrażą chęć powstania takiego działu.
A co Wy, drodzy użytkownicy, o tym myślicie? Czekam na wasze opinie i sugestie