Opinie i propozycje zmian

Racja, sporo tekstów jest nieaktualnych. Weźmiemy się za uzupełnienia i nowe artykuły w najbliższym wolnym czasie.
Mam na komputerze artykuły o dzielnicach Empire Bay i "Zdradzie Jimmiego", które napisałem w marcu na potrzeby strony. Muszę tylko uzupełnić je zdjęciami.
Dzięki za napisanie i chęć dodania artykułów. Pisałem to samo kilka miesięcy temu - niestety, nie udało się, ale niedługo na pewno będzie uruchomiony nowy panel użytkownika i będziesz mógł dodać te artykuły.
Chyba największy problem na forum to DoublePosty.Było by mniej roboty dla moderatorów.Nie znam się na tym więc jeżeli to niewykonalne to przepraszam.
EDIT:Chodzi mi o danie możliwości nadawcy usunięcie(lub by automatycznie sie usuwał,brak możliwości wymknięcia się drugiego takiego samego posta) identycznego posta.Z góry przepraszam za brak szczegółów.
Możesz rozwinąć swoją myśl?
Koledze pewnie chodzi o to, żeby dać użytkownikom możliwość usuwania identycznych postów. To chyba niewykonalne, żeby system sprawdzał, czy post jest taki sam, czy nie. A z kolei danie userom możliwości usuwania postów, to według mnie słaby pomysł. Nie będę się nad tym rozwodził, znam przykłady forów internetowych, gdzie była możliwość usunięcia posta i szybko z tego zrezygnowano.

W sumie dobrze, że ktoś troszczy się o to, ile roboty mają moderatorzy (:D) ale ja tam żadnego problemu w takim systemie jaki jest obecnie nie widzę. Sprawdzenie raportu i usunięcie posta to kwestia dosłownie kilkunastu sekund, tak więc jestem za tym by zostawić wszystko tak jak jest. Howgh.
Mam małą sugestię dotyczącą strony głównej: jeżeli to nowe logo serwisu przyspiesza ładowanie się strony, to rozumiem, jest to akceptowalne, ale samo rozwiązanie graficzne jest moim zdaniem brzydkie i nie pasuje do klimatu strony. Jeżeli macie zamiar wprowadzić je także na stronie forum, to stanowczo odradzam. Naprawdę wariant graficzny który mamy tu - na forum MT jest o wiele ładniejszy i bardziej pasuje do reszty.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Szczerze mówiąc, również jestem za tym, co napisał Hades16. Chyba, że nie jest to jeszcze finalna wersja headera, jednak na dzień dzisiejszy wygląda on niezbyt ciekawie.
Hades16 napisał(a):
jeżeli to nowe logo serwisu przyspiesza ładowanie się strony

Niezupełnie. Nie chcę się tutaj za bardzo wgłębiać w szczegóły techniczne. Header rzeczywiście nie za dobrze wygląda, jednak to w domyśle miało być tymczasowe rozwiązanie.
Dziś, dzięki użytkownikowi RG13, przypomniała mi się moja dawna sugestia - mały "bazar" na MT. Wtedy było o wiele mniej userów, pewnie raz na rok ktoś by z tego korzystał...ale teraz przynajmniej co miesiąc/dwa na SB widzę, jak ktoś reklamuję swój egzemplarz Mafii II ogłoszony na Allegro. Życie w społeczeństwie polega na wymianie handlowej, dlaczego więc nie wprowadzić by tego udogodnienia tutaj? ;-) Takie działy handlowe prosperują praktycznie na każdym forum motoryzacyjnym danej marki czy dokładnego modelu auta - owszem, tutaj nie byłoby takiego ruchu...ale co z tego? Jak ktoś czegoś szuka bądź próbuje sprzedać - zawsze większa szansa na trafienie, a "stara gwardia" się jako tako zna, co dodaje bezpieczeństwa transakcjom :)

Wystarczył by jeden osobny dział, np. w Hyde Park, a każdy user dodawałby nowy temat z ofertą sprzedaży, kupna bądź zamiany z odpowiednim tagiem przed tytułem (np. "[KUPIĘ] Mafia Edycja kolekcjonerska"). Minimum to stworzyć jakiś mały regulamin dodawania nowych ogłoszeń (m.in. sposób ich dodawania, że oferty ten "nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 Kodeksu Cywilnego" i administracja nie ponosi odpowiedzialności bla bla bla...) oraz ktoś, kto zajmował by się porządkiem w tymże dziale - reszta już będzie działać automatycznie, użytkownicy sami o to zadbają ;-)

Pewnie nie będzie tam wielkiego ruchu, więc porządkiem może się zajmować administracja bądź aktualny moderator, ale jeśli nikt się na to nie pisze to zgłaszam swoją kandydaturę. Tak samo mogę zaproponować wstępny regulamin, jeśli tylko władze wyrażą chęć powstania takiego działu.

A co Wy, drodzy użytkownicy, o tym myślicie? Czekam na wasze opinie i sugestie :-)
No ja oczywiście popieram ;-)
Obrazek
Popieram. Na wielu forach jest taki dział. :)
Obrazek
Cóż, można przynajmniej spróbować coś takiego wprowadzić, jeżeli coś z tego będzie, to może zostać, a jeżeli nie - zawsze można zamknąć.
muore il bandito, la mafia vive
Zdecydowanie popieram, ale z rozszerzeniem na możliwość sprzedaży JAKIEGOKOLWIEK artykułu (w granicach rozsądku, of course) o małych gabarytach mieszczących się w liście\paczce.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Hades, oczywiście. Mafia była tylko przykładem, równie dobrze ogłosić można np. jakieś ciuchy czy nawet samochód.