Opinie i propozycje zmian

Nie zastępowałbym liczby postów dolarami. Liczba postów oddzielnie, a dolary oddzielnie.

Jestem zarejestrowany na pewnym forum, gdzie jest zastosowany system pieniężny i spisuje się tam bardzo dobrze. Są dwie opcje: albo przyczyni się do to do wzrostu liczby interesujących tematów oraz ciekawych i merytorycznych postów, albo do totalnego spamowania i pisania beznadziejnych wypowiedzi o niczym. W drugim przypadku będę bezlitośnie tępił przejawy jakiegokolwiek spamerstwa i kretynizmu. Ze swojej strony mogę zapewnić, że będę czuwał nad tym aspektem sprawy.
Licznik postów swoją drogą, a pieniądze swoją. Jak za starych czasów.

Jedno pytanko...czy te kwoty pieniężne będą naliczane od zera czy też użytkownikom, którzy napisali wcześniej posty skapnie się odpowiednia sumka?

Jeszcze nie zdecydowane. Skłaniałbym się jednak ku opcji naliczania od zera - tak byłoby fair.
Tu się Maf nie zgodzę z tobą. Nie było by to fair. Według mnie powinno być naliczone pieniądze już za te posty które mamy. Takie jest moje zdanie.

A ogólnie do dolarów to pomysł bardzo fajny :))
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Ja również jestem za naliczaniem pieniążków od zera.
Ray Charles napisał(a):
Nie było by to fair.

Wobec kogo jest to nie fair? Bardziej nie fair jest naliczenie za posty, które już się ma, bo niektóre osoby na forum miałyby po kilka tysięcy dolarów już na starcie, a nowsi użytkownicy mieliby bardzo mało. Wtedy dopiero zaczęłoby się spamowanie, gdyby ci którzy mieli mało kasy za wszelką cenę starali się doścignąć tych, którzy mają bardzo dużo. Tak więc jestem za naliczaniem od zera.
Może zamiast naliczania za każdy post, dodać pod postami coś typu "pomocne/niepomocne" żeby za posty typu "ciekawa modyfikacja" lub "dobra robota" nie było profitów.
Nowi użytkownicy powinni mieć 50 punktów na start, dlaczego? np żeby opłacić 4 albo 5 losów w loterii albo inne.
Gornik napisał(a):
żeby za posty typu "ciekawa modyfikacja" lub "dobra robota" nie było profitów.

Zacznijmy od tego, że takie posty są z miejsca nagradzane ostrzeżeniem, więc o profitach nie może być mowy :-P
nivener napisał(a):

bo niektóre osoby na forum miałyby po kilka tysięcy dolarów już na starcie, a nowsi użytkownicy mieliby bardzo mało. Wtedy dopiero zaczęłoby się spamowanie, gdyby ci którzy mieli mało kasy za wszelką cenę starali się doścignąć tych, którzy mają bardzo dużo. Tak więc jestem za naliczaniem od zera.

Ja natomiast jestem za tym aby nie było od zera.
Jeśli ktoś tu jest od lat napisał kilka newsów , artykułów, pomagał w różnych tematach to dlaczego ma być na równi z nowym użytkownikiem? Ja spamu bym się nie obawiał, jak już pisaliśmy wcześniej taki osobnik od razu dostanie nagrodę. A jeśli się ktoś tego boi proponuje:
Kevinowi nadać tytuł moderatora jest tu bardzo często . Co 3 głowy to nie jedna czy dwie. Nie będzie spamu.
Ja tyle w tym temacie bo już tu się robi spam -dobrze było by przenieść te posty do tematu "Dolary w MT" czy coś podobnego ...i tam otworzyć ewentualną dalszą dyskusję .

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Odnośnie tego planu z forumowymi pieniążkami, to sądzę, że to głupi pomysł. Niepotrzebne zamieszanie się z tego zrobi i nic nie wniesie na forum. Ale mogę się mylić... Z resztą, co ja mam do gadania...
Obrazek
Proponuję umieścić pasek logowania (ten pod SB) na górze forum. Przyspieszyło by to logowanie ;-)
Mam pytanie odnośnie pieniędzy. Do czego tak bardzo konkretnie miała by służyć waluta ? Kupowanie znaczków do profilu ? Na czym miałoby to polegać ?
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
@UP: O tym pisał już Kevin w specjalnym wątku poświęconym walucie na forum:

wprowadzenie-pieniedzy-w-serwisie-t3475.html#p59251
Dorzucenie emoty Obrazek
Zrobienie porządku z bopkiem. Jak chodziło o usera Vincenzo Mafia, to petycja została rozpatrzona pozytywnie - zatem na co my czekamy?

Z uszanowaniem,

X
Obrazek
Co do VincenzoMafia to pamietam że żadnej petycji nie było, bo wyłapał odemnie banana na IP. Chyba że masz na myśli jedno z jego wielu multikont. Co do Bobka a.k.a Marlboro to tylko kwestia czasu jak wyłapie bana (zostały tylko 2 ostrzeżenia), jest poprostu za głupi, wyłoży się tam gdzie sie najmniej tego spodziewa. Także pozostaje czekać w tej sprawie.
Co do emotki to raczej Maf jej nie doda, ponieważ wiekszość dzieci (patrz 2 wersy wyżej) będzie jej nadużywać bezcelowo.
Według mnie nowe kolory nie są przyjazne dla oka. Wyblaknięta czerwień administratora, lekko brązowa redakcja, "przyjaciele", również są mdli, podobnie jak moderatorzy. Pomysł na nowe kolory może i jest dobry, ale obecne barwy, moim zdaniem, zupełnie nietrafione :-P
muore il bandito, la mafia vive