Opinie i propozycje zmian

Trochę przeszkadzające jest to że klikając w link otwiera się on na tej samej karcie co forum. Wg mnie powinno otwierać nową kartę ze stroną z linku...
Masz na myśli otwieranie każdego linku jaki znajduje się na forum? Wystarczy najechać nań kursorem i kliknąć kółko myszki i już, link otworzy się w oddzielnej karcie ;-)
Ja proponował bym system dolarów ( $ ), za każdy wysłany post użytkownik otrzymuje powiedzmy ok 14 $ albo 7,5 $.

Punkty za dodanie załącznika

Dodatkowe punkty za każdy załączony plik

Punkty za nową ankietę

Punkty za opcję w ankiecie

Punkty za rejestrację

Miała być tylko nazwa waluty, a nie kto, ile i za co dostaje - M.
Nie jestem pewien czy powrót do korzeni to dobry pomysł. Kiedyś użytkownicy byli inni, teraz są jacy są i wiadomo, chęć zysku będzie większa od zdrowego rozsądku. Mam na myśli spamowanie, które w przypadku niektórych będzie dość regularne.
muore il bandito, la mafia vive
Zawsze można dostać ostrzeżenie, co niektórym może zmienić stan konta na ujemny i zbliżyć ich do bana na 3 miesiące. Inną, choć podobną, opcją jest zablokowanie zbierania pieniędzy z pisania tematów i postów po otrzymaniu 1 ostrzeżenia (wygasa po 90 dniach). Możliwości jest wiele.

Proszę o dalsze opinie.
Ja jestem za dolarami $$. Mafia, władza, seks i dolary (talary, pesos, liry? nieee to nie pasuje).
Obrazek
Podobnie jak przedmówcy jestem za dolarami. Najbardziej pasują one do klimatu Mafii.
Szczerze mówiąc to jakoś niespecjalnie interesują mnie takie dodatki, w końcu najważniejsza jest treść. Trochę obawiam się spamu, ale jeśli wszystko będzie pod kontrolą, to czemu nie :) A najlepszą nazwą dla tej waluty byłyby chyba Dolary. Ewentualnie Kopiejki :-F
Myślę, że z ewentualnym spamowaniem damy sobie radę. Sądzę Maf, że powinieneś dać kredyt zaufania userom. Jeśli pojawi się spamowanie, poradzimy sobie z tym raz-dwa nagradzając spamerów ostrzeżeniami. Myślę, że damy radę, ostrzeżenia skutecznie odstraszą userów od zakładania debilnych tematów i pisania postów "byle tylko nabić posta".

A co do nazwy, to również jestem za dolarami.
Ja osobiście jestem całkowicie przeciwny tym "dolarom". Będzie to powodowało ogromne spamowanie, naprawdę. Już kiedyś byłem na forum, które wprowadziło taki system bodajże na gazeta.pl (już dokładnie nie pamiętam). W każdym bądź razie po miesiącu nie dało się czytać tego ciągłego
i

Jestem przeciw :(/
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Maf napisał(a):
Inną, choć podobną, opcją jest zablokowanie zbierania pieniędzy z pisania tematów i postów po otrzymaniu 1 ostrzeżenia (wygasa po 90 dniach). Możliwości jest wiele.

Skoro tak, to jestem skłonny zmienić zdanie. Do tego mamy dobrego moderatora, w sumie o spam nie ma co się martwić.

Jeżeli chodzi o nazwę waluty, to jestem tak jak inni za dolarami. Z tego co pamiętam, w przeszłości MT istniała waluta zwana "złotymi monetami", dobrze pamiętam? Jednak dolary wydają się być trafniejsze na dzisiejsze czasy. Złote monety zostawmy w przyjemnych wspomnieniach (miałem ich najwięcej).
muore il bandito, la mafia vive
Tak się zawsze zastanawiałem-Czemu mają służyć te dolary? Tak dla jaj?
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Złote monety (przynajmniej dla mnie) kojarzą się ze średniowieczem, natomiast dolary z Ameryką i nielegalnym ich obrotem, np. przez mafie.
Również stawiam na dolary ($, dolce, zielone, baksy). Jedno pytanko...czy te kwoty pieniężne będą naliczane od zera czy też użytkownikom, którzy napisali wcześniej posty skapnie się odpowiednia sumka?
To będzie jako dodatek "pod avatarem" ?
Czy zamiast :

będziemy mieli :

Majątek : 578$
Skoro o tym mowa proponowałbym przenieść "dołączył" nad avka a range pod- nad majątkiem czyli:

Godfather
Majątek : 5780$

I w profilu liczba postów xxx$ liczba artykułów xx$ ostrzeżenie -1000$ i może coś za pomoc? za raportowanie? może większość wybierze raport zamiast pisać posty....

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I