Opinie i propozycje zmian

A może przywrócimy dosię na stanowisko modka? :)
Obrazek
To jest super pomysł, dzięki dosi praktycznie nie było spamowania i odkopów na tym forum. Teraz przez te jego odejście, trochę się pogorszyło.... Przecież sam Cukier raczej nie da rady, a powrót dosi na to stanowisko na pewno trochę ograniczy wygłupy niektórych userów. :-)
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
Dosia często jest na forum i ma doświadczenie. Ja nie widzę lepszych kandydatów. Chyba że ktoś kogoś innego upatrzył.
Obrazek
Czy można byłoby używać czcionki wielkości minimum np.70?Da się w skrypcie strony ustawić minimum? Denerwuje mnie jak ktoś coś dopisuje na samym spodzie drobnym druczkiem jakikolwiek tekst. Lepiej już go nie pisać. Teraz tak czytałem forum i to zauważyłem. Albo karać natychmiastowymi banami :-F

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Wie ktoś, jak ustawić podpis graficzny - taki, jak ma np. CzarFace ? Mam już upatrzonego gifa, ale nie mam pojęcia, jakiego kodu trzeba użyć, żeby był widoczny.
Wrzucasz gifa na http://img254.imageshack.us/, następnie kopiujesz adres URL, wchodzisz w panel użytkownika, profil, podpis. Klikasz [IMG] i ctrl + v
Obrazek
RG13 napisał(a):
Wrzucasz gifa na http://img254.imageshack.us/, następnie kopiujesz adres URL, wchodzisz w panel użytkownika, profil, podpis. Klikasz [IMG] i ctrl + v

Kod działa, podpis wyświetla się, ale chciałbym, żeby się ruszał (w końcu to gif).
Wszystko jest tak samo, bez względu czy jest to gif czy zwykły obrazek. Pamiętaj, że maksymalne wymiary to 450x80
Obrazek
RG13 napisał(a):
Wszystko jest tak samo, bez względu czy jest to gif czy zwykły obrazek. Pamiętaj, że maksymalne wymiary to 450x80

Ciekawe jest to co piszesz. Popatrz na podpis CzarFace'a - jemu się rusza.
GIF to rozszerzenie obrazu który może być animowany, może ty po prostu wklejasz link do obrazu który jest statyczny (nieruchomy).
don_salieri napisał(a):

W podpisie jest taka sama zasada, jak w pisaniu posta. Biorę pierwszy lepszy gif z google grafika używam tagu [IMG] i Voilà
Obrazek
mamy animowanego gifa
Obrazek
RG13 napisał(a):
don_salieri napisał(a):

W podpisie jest taka sama zasada, jak w pisaniu posta. Biorę pierwszy lepszy gif z google grafika używam tagu [IMG] i Voilà
Obrazek
mamy animowanego gifa

THX boys, działa. To chyba przez imageshack nie mogłem mieć ruchomego obrazu. Wrzuciłem na google grafika i wszystko gra.

Jeszcze jedno pytanie:jak przyporządkować do jakiegoś słowa link, to znaczy - po kliknięciu w słowo wejść w link, np. tak, jak to zrobił Kevin, jak pisał o awaryjnym temacie tutaj http://mafiatown.gram.pl/news.php?readmore=766. Popatrzcie na ten wyraz KLIK! - po kliknięciu przenosi nas na stronę. Wie ktoś, jak to zrobić ? Przyznam, że jestem zielony, jeśli chodzi o HTML-a.
Kliknij, jeśli coś tam coś tam
Najpierw rozpoczynasz od kwadratowego nawiasu i wpisujesz url= , wpisujesz stronę, zamykasz kwadratowy nawias, wpisujesz "byle jaki" tekst, ten, który po kliknięciu przekieruje na stronę, a na koniec piszesz [/url] To wszystko.
Aha i kod na przykład który podałem na górze:
Kod:
[url=http://www.google.pl]Kliknij, jeśli coś tam coś tam[/url]

... dla pewnych niejasności.
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
CzarFace napisał(a):
Ja nie widzę lepszych kandydatów.

Nie przypominam sobie żebyśmy uruchamiali nabór na moderatora 8-)
Mam propozycję, aby na forum powstał dział konkursy, podzielony na 2 poddziały Mafia i Mafia II. Co tydzień, albo co 2 byłby konkurs graficzny polegający na zrobieniu jak najładniejszego screenu w Mafii lub Mafii II. Dla przykładu, załóżmy, że jest to konkurs w poddziale Mafia II i tematem konkursu Shubert Pickup. Czyli, na konkursowych zdjęciach ma być przedstawiony shubert pickup. Patronatem takiego konkursu byłby ktoś z administracji i np. wygrana w 3 czy większej ilości konkursów uprawnia do własnej rangi na forum.
Obrazek