Opinie i propozycje zmian

Zauważyłem, że ikony tematów przeniesionych są takie
Obrazek
IMO w ogóle nie pasują do reszty
Obrazek
Przenoszone tematy nie powinny mieć takich ikon, ktoś po prostu źle przeniósł wątek. Jeśli gdzieś zauważysz takowy - podaj link.

Chciałbym usłyszeć (a raczej przeczytać) wasze opinie na temat nowego wyglądu forum :-)
Maf napisał(a):
Jeśli gdzieś zauważysz takowy - podaj link.

poradnik-pt-jak-zdobyc-lassistera-v16-model-70-police-t80.html
zegar-na-glownej-stronie-t650.html
A co do wyglądu:
Jest ładnie, tylko brakuje mi tych kolorowych pasków zarówno przy postach jak i na shoucie. Jest trochę futurystycznie, ale bardzo ładnie ;-)
Obrazek
Maf napisał(a):
Chciałbym usłyszeć (a raczej przeczytać) wasze opinie na temat nowego wyglądu forum :-)

Nowy wygląd forum jest cudny, już nawet nie pamiętam jak wyglądał poprzedni :-P
Co tu dużo pisać, dobra robota Maf.
muore il bandito, la mafia vive
Soberat napisał(a):
Jest ładnie, tylko brakuje mi tych kolorowych pasków zarówno przy postach jak i na shoucie. Jest trochę futurystycznie, ale bardzo ładnie ;-)

Na shoutboxie są te paski, tylko przy postach nie ma. Mi też ich trochę brakuje, ale pewnie nie wrócą, byłoby wtedy za dużo. A jak dla mnie cały wygląd jest świetny, co podkreślałam na SB ;-)
Obrazek
Myślę że można by zrobić w panelu użytkownika opcje zaznaczenia płci użytkownika. To może pomóc np. w przypadku Dosi w uniknięciu pomyłek.
Maf napisał(a):

Jak dla mnie jest teraz genialnie! Takiego wygląd forum i strony głównej sprawiają, że miło spędza się tu czas, brawo.
Obrazek
Na forum nic bym nie zmieniał. Teraz widać że forum zostało odnowione wizualnie i bardzo ładnie to prezentuje się ;-) . Strona główna wygląda extra i bardzo mi się podoba, chociaż przyzwyczajony byłem do starszej wersji strony Mafia Town ;-) .
Obrazek They never fight alone...
Przed chwilą szukałam w swoich postach pewnego wątku. Znalazłam. Ale! Wchodząc do pożądanego tematu, wpisana we wyszukiwarkę treść jest żółta, taka oczo... bijna. Ja wiem, że to taki szczegół, ale trochę razi, bo tak słabo to widać, że muszę w historii głowy szukać, co ja tam wpisałam.

Problem też jest z wgrywaniem większych zdjęć. Nie rozjeżdża się nam forum, ale zdjęcie nie chce się zmniejszyć tak, żeby się spokojnie zmieściło i wystaje. Przez to nie mogę Wam zaprezentować mojego kota... :( Da się coś z tym zrobić? Chciałam tylko jedno wrzucić widoczne, a na resztę byście kliknęli.

@Down: Rządzisz ;)))) dziękuję!
Obrazek
Gangster napisał(a):
wpisana we wyszukiwarkę treść jest żółta, taka oczo... bijna.

Poprawione.

Gangster napisał(a):
Problem też jest z wgrywaniem większych zdjęć. Nie rozjeżdża się nam forum, ale zdjęcie nie chce się zmniejszyć tak, żeby się spokojnie zmieściło i wystaje. Przez to nie mogę Wam zaprezentować mojego kota... :( Da się coś z tym zrobić? Chciałam tylko jedno wrzucić widoczne, a na resztę byście kliknęli.

Na prawie każdym forum (i też na tym) jest tak, że każdy użytkownik sam się zajmuje rozmiarem zdjęć ;-)

Jeśli chcecie sobie zmniejszyć jakieś fotki online:
  1. Wchodzicie na:
    http://webresizer.com/resizer/
  2. Wybieracie plik i klikacie na "upload image".
  3. Po załadowaniu, niżej, zmieniacie New size na wybraną szerokość w pikselach.
    Warto się też upewnić, że wartość Sharpen (wyostrzanie) jest ustawiona na 0 (zero).
    Ustawić można (opcjonalnie) jakość zdjęcia (Image quality), domyślnie jest to 80%.
  4. Klikacie na niebieski przycisk "apply changes".
  5. Czekacie chwilę. Po zakończeniu klikacie na niebieski link pod obrazkiem "download this image" i zapisujecie sobie obrazek na dysku. Wysyłacie na dowolny serwer (tinypic, imageshack, etc) i linkujecie na forum.
Pytanie do wszystkich: możecie usuwać wiadomości (PW) ze skrzynki?
Ja mogę normalnie (przepraszam za krótkiego posta, ale co mam niepotrzebnie gadać).
Obrazek
A ja własnie nie mogę :-/ albo jestem ślepy, albo nie wiem co... mogę zaznaczyć, ale nie mogę usunąć :-|
Edit
@Kasia
Dzięki :-) Już mogę usuwać xd
Obrazek
W sensie, że nie da się, czy nie ma takiej opcji? Wejdź na wybraną wiadomość i tam będzie krzyżyk, którym ją usuniesz. Tak właśnie zrobiłam ja.
Obrazek
Sytuacja wygląda następująco :

Obrazek

Jest możliwość zaznaczenia, ale nie widzę opcji usuwania.
muore il bandito, la mafia vive