Mafia II DEMO

Klawisz L, u mnie bynajmniej. Chyba że zmieniałeś sterowanie.
Na oficjalnym forum - użytkownik o pseudonimie Robersdee pogrzebał trochę w kodzie demka i oto co znalazł:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Podobno broni białej miało nie być? Człowiek, który to wrzucił zarzeka się, iż to nie jest żaden mod itp. te przedmioty były już w oryginalnym demku.
Podał jeszcze jakąś linijkę kodu, ale kompletnie się na tym nie znam - może zainteresuje to hackerów na naszym forum ;-)

player = game.game: GetActivePlayer ()
for i = 0, 1000 do player.InventoryAddItem(i) end for i = 0, 1000 to player.InventoryAddItem (i) end
Kurcze bladziocha... Może jeszcze twórcy nas zaskoczą. Szczerze to bym chciał żeby takie screeny przerodziły się w prawdę w pełnej wersji.
Obrazek
Takim nożykiem bym nie pogardził:
Obrazek

Jak można było przewidzieć - Liz zamknęła ten temat na oficjalnym forum.
Mam nadzieje,że broń biała jakaś w grze się pojawi.Urozmaici to walkę wręcz.Jak myślicie te osoby co uruchomiły demo mafii 2 na full z phys X i Apex zagrają na full detalach w pełną też ?.Pozdrawiam
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
Zagrać pewnie zagrają :-P, a co do broni to mi by wystarczył prosty arsenał: kij, nóż, garota. Ale to tylko do cichych robót, a do normalnej walki wręcz to według mnie najprzyjemniej popatrzeć jak nasz oponent dostaje baty z pięści i pada w spektakularny sposób, ale z drugiej strony baseball rozwalający twarz to też niezły widok :mrgreen:
Garota była by fajna, można by poczuć się jak Mr. 47, ale raczej jej nie będzie. Natomiast podoba mi się ten klucz francuski. Może będzie można(lub było można) użyć go do tortur typu obrywanie palców albo pewnych kluczowych części ciała :D
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Nie ukrywam, że to by było dobre xD. Myślę, że gdyby do wspomnianego odcinania twórcy dali nam sekator ogrodowy to według mnie to był by murowany hit :mrgreen:
nivener napisał(a):
Podejrzewam, że Kasi chodziło o to, że tu możesz zagrać nie tylko w misji, ale też swobodnie porozbijać się po mieście. Nie tak jak w jedynce, kiedy mogliśmy zagrać tylko we fragment misji. Tu rzeczywiście jest też jedna misja, ale też możliwość eksploracji miasta. Dlatego Kasia powiedziała, że tu i tak jest lepiej.

Tak, o to mi chodziło, ale najwidoczniej niezrozumiale napisałam, albo źle sformułowałam.

wojtas022 napisał(a):
Na oficjalnym forum - użytkownik o pseudonimie Robersdee pogrzebał trochę w kodzie demka i oto co znalazł (...)

No to czyli na białą broń jest jeszcze nadzieja. Przecież jakby to bez niej miało być? Bejsbole, noże i kastety dodaja klimatu, a w jednym trailerze Joe miał kij. Chociaż nie ma co się sugerować trailerami, a lepiej odkryciem tego gościa. W trailerach często jest coś tak dla bajeru.
Obrazek
Hehe znalazłem ciekawe foto w sklepie z bronią, kupiłem wszystko co miał później wyciągnąłem pistolet i w narożniku tam gdzie jest kasa i telefon coś poklikałem "Q" lub "E" teraz nie pamiętam w każdym razie byłem od strony klienta i wyskoczyło mi zdjęcie gołej laski stojącej bokiem niestety nie zrobiłem foto bo tylko raz mi się udało, sprawdźcie to czy Wam wychodzi
Nic dziwnego - po prostu znalazłeś Playboya ;-)

Gangster napisał(a):
No to czyli na białą broń jest jeszcze nadzieja.

Według mnie są trzy wyjścia:

1. Twórcy chcą nam zrobić niespodziankę.
2. W przyszłości zaproponują nam broń białą jako DLC (płatne lub nie)
3. [ta opcja jest dla mnie najmniej prawdopodobna] Mieli problemy z działaniem i ogólną animacją tych przedmiotów i zwyczajnie nie zobaczymy ich w pełnej wersji. Ciachanie przeciwnika tasakiem jest zupełnie inną rzeczą niż strzelanie do niego np. z Colta 1911.
Da się zarabiać kasę jakoś?
możesz napaść na sklep :-)
wojtas022 napisał(a):
Według mnie są trzy wyjścia:

1. Twórcy chcą nam zrobić niespodziankę.
2. W przyszłości zaproponują nam broń białą jako DLC (płatne lub nie)
3. [ta opcja jest dla mnie najmniej prawdopodobna] Mieli problemy z działaniem i ogólną animacją tych przedmiotów i zwyczajnie nie zobaczymy ich w pełnej wersji. Ciachanie przeciwnika tasakiem jest zupełnie inną rzeczą niż strzelanie do niego np. z Colta 1911.

Najbardziej obstawiałabym za pierwszym, byłoby miło z ich strony, gdyby zapodali nam niespodziankę. Drugie wyjście też nawet prawdopodobne, ale według mnie nie tak jak pierwsze (chociaż jakby się zastanowić to też, ale pewnie byłoby płatne). Co do trzeciego to też wątpię, chociaż zastanawia mnie po co ten tasak.
Obrazek
Może być podobnie jak np. ze słynną latarką albo mieczem w pierwszej części. Ale oby nie.
Obrazek