Mafia 2 Joe's Adventure

Powiem szczerze że ten dodatek jest tragiczny nie warto go nawet z torrenta ściągać, a teraz dlaczego tak uważam :
1. Dodatek jest strasznie niedopracowany (masa błędów uniemożliwiająca zakończenie misji)
2. Policja jest przewrażliwiona i ma szósty zmysł (gdy wystrzelimy z pistoletu prawie zawsze dostajemy list gończy i co najmniej 3 gwiazdki nawet gdy w okolicy nie ma policjanta
3. Sztuczne zwiększenie poziomu trudności (giniemy od jednego strzału, idiotyczny respawn przeciwników pojawiają się za plecami)
4. Większość misji jest idiotyczna i bezsensowna (brak spójnej fabuły)
5. W większości przypadków do zaliczenia misji nie potrzeba umiejętności czy zręczności a szczęścia
6. Mała liczba cutscenek (a jak już są to kiepsko zrealizowane), powracają durne plansze jak w JV
To główne wady tego DLC ale sprawiają one że nie jest on wart uwagi graczy a tym bardziej ich pieniędzy, ale żeby nie byłą znajdą się też jakieś zalety:
1. Kilka nowych lokacji (świetny supermarket)
2. Rewelacyjny początek (pierwsze 15 minut)
Podsumowując Joe's Adventures jest sztandarowym przykładem jak nie powinno się robić DLC (to tylko skok na kasę gracza) Dodatek jest po prostu mierny,robiony trochę na siłę, w pewnym momencie można czuć że twórcy nie mieli żadnego pomysłu na jego kształt. Pomimo olbrzymiego potencjału (który został brutalnie zmarnowany) dodatek wypada blado w porównaniu do JV, równie dobrze zamiast postaci Joe mogłaby być postać Jimmego i nie robiło by to żadnej różnicy. Grając w ten dodatek upewniłem się że nie warto na niego wydawać pieniędzy (anulowałem preorder Pakietu dodatków), ale przykre jest to że ten dodatek się sprzedaję i aż boję się pomyśleć jak wyglądała ewentualna MAFIA 3 skoro takie numery jak kastracja Mafii 2 uchodzą wydawcy na sucho a przyjęta polityce cięcia i sprzedawania dodatkowo pewnych elementów przynosi skutek.
W Joe's Adventure można się dostać do środka Willi Leo Galante przed chwila wszedłem i zwiedzam :-P
Zrobiłem parę fotek gdzie można się dostać po ukończeniu wszystkich misji w Joe's Adventure.

Przepraszam za jakość zdjeć ale gram na xboxie i nie mam jak inaczej zrobić tych fotek ;-)
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
W skali robienia dodatków, Joe's Adventures dostaje ode mnie 9/10 :-D
Obrazek
L.A. - the city of crimes
michapod napisał(a):
Powiem szczerze że ten dodatek jest tragiczny nie warto go nawet z torrenta ściągać, a teraz dlaczego tak uważam :
1. Dodatek jest strasznie niedopracowany (masa błędów uniemożliwiająca zakończenie misji)
2. Policja jest przewrażliwiona i ma szósty zmysł (gdy wystrzelimy z pistoletu prawie zawsze dostajemy list gończy i co najmniej 3 gwiazdki nawet gdy w okolicy nie ma policjanta
3. Sztuczne zwiększenie poziomu trudności (giniemy od jednego strzału, idiotyczny respawn przeciwników pojawiają się za plecami)
4. Większość misji jest idiotyczna i bezsensowna (brak spójnej fabuły)
5. W większości przypadków do zaliczenia misji nie potrzeba umiejętności czy zręczności a szczęścia
6. Mała liczba cutscenek (a jak już są to kiepsko zrealizowane), powracają durne plansze jak w JV
To główne wady tego DLC ale sprawiają one że nie jest on wart uwagi graczy a tym bardziej ich pieniędzy, ale żeby nie byłą znajdą się też jakieś zalety:
1. Kilka nowych lokacji (świetny supermarket)
2. Rewelacyjny początek (pierwsze 15 minut)
Podsumowując Joe's Adventures jest sztandarowym przykładem jak nie powinno się robić DLC (to tylko skok na kasę gracza) Dodatek jest po prostu mierny,robiony trochę na siłę, w pewnym momencie można czuć że twórcy nie mieli żadnego pomysłu na jego kształt. Pomimo olbrzymiego potencjału (który został brutalnie zmarnowany) dodatek wypada blado w porównaniu do JV, równie dobrze zamiast postaci Joe mogłaby być postać Jimmego i nie robiło by to żadnej różnicy. Grając w ten dodatek upewniłem się że nie warto na niego wydawać pieniędzy (anulowałem preorder Pakietu dodatków)

1. Przez wszystkie misje jakie przeszedłem nie spotkałem się z ani jednym błędem
2. Nie wiem o czym mówisz, policjanci zachowują się normalnie
3. Przeciwnicy normalnie się spawnują, poziom trudności wg mnie się nie różni od podstawowej fabuły
4. Historia Vito to fabuła, Jimmy's Vendetta to Free Ride i Free Ride Extreme, Joe's Adventures to misje dodatkowe+fabuła.
5. Jest zupełnie odwrotnie 0_o
6. To jest DODATEK.

Co do zalet:
-nieco poszerzona mapa i fragment countryside
-nowe pomieszczenia
-dodano najszybszy samochód w całej grze
-prześwietne misje fabularne
-genialna końcówka- wg mnie najlepsza z pośród wszystkich 3 części
-Joe jako główna postać- super wybór, po 2 minutach człowiek się z nim zżywa i chce się dalej nim grać

wady:
-1 misja mi się nie spodobała, była zbyt mało rozbudowana, w innej przydała by się możliwość strzelania z samochodu
-przydały by się jeszcze z 2 misje podczas zimy

Powiem szczerze, że to utyskiwanie fanboyów na wycięcie paru misji i że trzeba zbombardować biuro 2K Czech, zaczyna być męczące. Łącząc do kupy wszystkie 3 części, czyli historię Vito, Jimmy'ego i Joe'go wychodzi naprawdę świetna gra. Oczywiście są niedociągnięcia, są pewne zgrzyty w fabule, kilka rzeczy można by było lepiej zrobić- wyszło jak wyszło. Ale do tych, co najwięcej pyszczą i sypią pogróżkami: siądźcie sobie na waszych suchych tyłkach przed kompem i zróbcie sobie sami waszą wymarzona grę. Za wysoka cena?- nie kupujcie.

przykre jest to że ten dodatek się sprzedaję i aż boję się pomyśleć jak wyglądała ewentualna MAFIA 3

Fajna zasada: "przestańcie lubić to, czego ja nie lubię!" . Mafia II jako całość nieźle się sprawdziła w roli następcy jedynki, czekam z niecierpliwością na trójkę.
Gram już trochę w Joe's Adventures i nawet mi się podoba, chociaż denerwujące jest to, że wciąż są obrazki, zamiast cut scenek. Pierwsze misje w zimie i misję z lokomotywą oceniam na 9/10, inne jednak na 6/10. Gdyby tak wszystkie misje w Joe's Adventures były jak te z 9/10 :->

No i jeszcze jedna sprawa. Mam problem z jedną misją. Całość daje w spoilerze, niby nie ma tam nic ważnego ale jak ktoś nie chce psuć sobie zabawy (?) to niech nie czyta
Let the good times roll
hmmm mi sie udalo jakos to zrobic :lol:
Tom77----> Mi tez ta misja się udała,dam CI rade wejdź szerzej w ostatni zakręt to powinno się udać.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
a na steamie dalej nie ma.
Wam chodzi o to żeby demo było na steam czy jakaś możliwość zakupu?, bo nie wiem.
Widziałeś kiedyś demo do DLC? Do tego typu aplikacji raczej nie ma wersji demonstracyjnych.
Co do JA, to wszystko wskazuje na to, że w Czechach, Polsce i Rosji będzie trzeba czekać na Mafia 2 Special Extended Edition bądź pakiet dodatków do Mafii II. Elizabeth z 2K powiedziała, że postara się dowiedzieć o co chodzi z niedostępnością JA na Steam, bowiem w Czechach też nie można pobrać owego dodatku.
Obrazek
lipka napisał(a):
Kozacki jest ten dodatek, 100X lepszy niz JV. Misje sa boskie :mrgreen:

Nie wiem czy tobie gry już wyżarły mózg czy po prostu nie masz gustu.
JA jest kolejnym beznadziejnym DLC który służy tylko do zarabianiu pieniędzy nie na grze, ale chyba tylko na tytule. Identyczne głupie misje jak w Jimmy`s Vendetta. Misja jedna trwa max 2 do 4 minut. I polega na dojechaniu do celu, zabiciu czy dostarczeniu samochodu . jedyna misja powiązania z fabułą to jest pierwsza misja.. no i oczywiście dodatek w którym Joe nie ma swojego oryginalnego ubrania, to po prostu śmietanka na kawie
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Jadę po raz ...ja wiem...40-50 misję gdzie nie można jechać wolniej niż 35mph.
Dla mnie nie wykonalne.
Mafię2 przeszedłem na największym stopniu trudności popijając piwko czy kawkę, a tutaj na realistycznym poziomie zachowania samochodów nie jestem w stanie jej przejść a nie chcę dawać normalnego poziomu fizyki samochodów :/
Sądzę jednak, że jeżeli jeszcze z 20x mi się nie uda to zmieniam na normal.
Czy ta kurtka Joe'go z koszulą w kwiatki jest w ogóle dostępna w JA? Powiedzcie tylko czy tak czy nie (nie mówcie jak ją zdobyć).
Obrazek
L.A. - the city of crimes
To, że dlc nie jest dostępne w naszym regionie zmusiło mnie do poszukiwań. No i znalazłem - ten brytyjski sklep z grami sprzedaje wszystkim bez zastrzeżeń. Wychodzi nawet kilka gorszy taniej. Można grać.

Co do samego dlc mam mieszane uczucia. Misje fabularne były całkiem dobre, ale jest ich zdecydowanie za mało. Liczyłem, że cały dodatek składa się z misji fabularnych, a tu tylko zapełniacze jak w JV. Zamiast dodatkowych 18 gazetek lepsze byłyby 2-3 misje fabularne. A misja z jazdą powyżej 35mph jest banalna niezależnie od modelu jazdy, tylko na koniec nie próbujcie wjeżdżać do warsztatu; trzeba wjechać na podwórko.
mr_m napisał(a):
To, że dlc nie jest dostępne w naszym regionie zmusiło mnie do poszukiwań. No i znalazłem - ten brytyjski sklep z grami sprzedaje wszystkim bez zastrzeżeń. Wychodzi nawet kilka gorszy taniej. Można grać.

Co do samego dlc mam mieszane uczucia. Misje fabularne były całkiem dobre, ale jest ich zdecydowanie za mało. Liczyłem, że cały dodatek składa się z misji fabularnych, a tu tylko zapełniacze jak w JV. Zamiast dodatkowych 18 gazetek lepsze byłyby 2-3 misje fabularne. A misja z jazdą powyżej 35mph jest banalna niezależnie od modelu jazdy, tylko na koniec nie próbujcie wjeżdżać do warsztatu; trzeba wjechać na podwórko.

To nagraj filmik lub napisz jak to zrobić bo za cholerę nie mogę tego g*wna przejść
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit