GTA IV

Jeszcze apropos wydawania dalszych czesci GTA tylko na konsole. Wydaje mi sie ze wtedy beda mieli mniejszy popyt na to. Mam wrazenie ze wecej ludzi jednak kupi wersje na PC.
Murphy był optymistą.
Ta gra jest wyśmienita, pomijam fakt, że aby zagrać trzeba się trochę namęczyć, ale warto!

Gra jest słabo zoptymalizowana, ale da się grać. No i Rockstar zapowiedział patcha.

Grałem krótko, może jakieś 30 min. Ale co chwile byłem czymś zaskoczony.
A screen poniżej to kompletny LOL!

Gośc uciekał przed gliną i zobaczcie, co zrobił.

Obrazek
Obrazek
Mógłbyś zarzucić jeszcze kilka screenów? No i na jakich opcjach graficznych grasz? ;)
Mozna tez w ten sposob okradac skrzynki albo czy mozna krasc z parkometrow. Ogolnie czy mozna krasc cos czego wczesniej (poprzednie wersje) nie mozna bylo.

A po screene mam wrazenie ze wyglad (nie grafika) ulic jest zblizony do GTA 3
Murphy był optymistą.
No trochę jadą na to GTA:

Kod:
Okazuje się, że dobre czasy znane z trzeciej części gry oraz późniejszych pobocznych się skończyły.

Kod:
Kto by się spodziewał, że najbardziej oczekiwana konwersja tej jesieni okaże się tak wielką klapą? Grand Theft Auto IV w wersji na komputery osobiste zawiodło rzesze graczy i już po kilkudziesięciu godzinach egzystencji tego produktu na rynku można śmiało napisać, że to niewypał roku. Horrendalne wymagania sprzętowe, niewiarygodne ilości błędów oraz cała masa innych problemów uprzykrzają życie nabywcom.

Kod:
Tak czy siak, plama jaką dała firma jest raczej niezmywalna. Chyba nigdy wcześniej świat elektronicznej rozrywki nie spotkał się z sytuacją, w której sklepy oddawały graczom pieniądze za zakupione gry, mające być hitami, a w rzeczywistości aspirującymi do miana silnie nieudanych. Na taki krok – i to szybko po premierze pecetowego GTA IV – zdecydowało się Valve. Osoby, które nabyły grę poprzez Steam, po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku przez serwis otrzymają z powrotem swoje dolary.

Wpis blogu http://netologia.pl/gta-4-a-mialo-byc-tak-pieknie

No, różowo to nie wygląda ale jak sądzę, gra zyska przy bliższym poznaniu.
No ale możemy także odetchnąć z ulgą bo największy rywal Mafii II poszedł się bujać.
Możemy być pewni że z Mafią II nie będzie tyle problemów z odpaleniem na kompie gdyż platformą główną jest właśnie PC.
No to się chyba bardziej opłaca kupić GTAIV i PS3...
U mnie gra chodzi przyzwoicie. Choć nie mogę wybrać wszystkich opcji graficznych. (choć i na to jest już sposób).
Gra jest świetna, została tylko za szybko oddana do tłoczni o jakiś miesiąc (głównie o optymalizację chodzi).

Na razie tylko nie mogę zagrać w multi bo nie mogę zalogować sie do Social Club, inni tez maja ten problem.

Grę ogólnie oceniam na 7+/10

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Proponuję z tego tematu utworzyć dyskusję na temat gry Grand Theft Auto VI. Niech zadecyduje o tym autor wątku (nie chcę się "wpraszać" :)
Grisha napisał(a):

A sam gameplay na jaką ocenę?
Krystian napisał(a):
No to się chyba bardziej opłaca kupić GTAIV i PS3...

Raczej Xbox'a 360, gdyż wychodzi taniej i tu dostaniesz dodatki.
Acozz napisał(a):
Raczej Xbox'a 360, gdyż wychodzi taniej i tu dostaniesz dodatki.

A GTAIV "pójdzie" w miarę płynnie na Xboxie? :-/ Tak wogóle... to ile Xbox ma RAM?
Mafioso napisał(a):
Grisha napisał(a):

A sam gameplay na jaką ocenę?

Sam gameplay 10/10 gra jest po prostu miodna. Jedziesz sobie ulicą i nagle widzisz coś czego wcześniej nie widziałeś, za chwilę to samo, gra co chwile czymś zaskakuje. Najgorsza jest tylko ta optymalizacja, ale mam nadzieje ze patch który jest w drodze, dużo zmieni.

Bardzo fajny jest system ragdoll, gdy kogoś śmigniemy bryką bardzo fajnie realistycznie lei pare metrów, to samo z nami.

Samochody zachowują się bardzo fajnie, hamować trzeba szybciej niż to dotychczas w gta było, bo może się okazać że wylądujemy na czyjejś dupce, a nawet gdy do tego dochodzi to i tak nie jest nam przykro bo system kraks jest po prostu extra.

Do minusów gry zaliczyłbym te wszystkie czynności które trzeba zrobić by uruchomić grę. Do social Club już się zalogowałem, grałem już dziś przez neta jest fajnie, choć tym tematem zajmę się po przejściu singla.

Jeżeli macie słabsze kompy to radze zaczekać na patcha, bo szczerze powiedziawszy nawet na moim smoku chodzi tylko na high, a mogłoby o dwa oczka wyżej.
Gra jest warta uwagi!

Co do xboxa 360, gra ruszy na nim bo docelowo była robiona pod konsole.
Obrazek
Krystian napisał(a):
A GTAIV "pójdzie" w miarę płynnie na Xboxie?

Teraz że tak powiem mnie rozje*ałeś .
Acozz napisał(a):
Krystian napisał(a):
A GTAIV "pójdzie" w miarę płynnie na Xboxie?

Teraz że tak powiem mnie rozje*ałeś .

Pytałem się, bo podobno GTA4 nie chodzi na PS2, tylko na PS3...
Gry wydawane w pudełkach z logiem xbox360 bądź ps3 chodzą tylko na tych konsolach. Na ps2 pograsz jedynie w gry z psone ale też nie we wszystkie.
Obrazek