Ciekawostki w grze...

Pewnie wszyscy już o tym wiedzą, ale nazwiska 3 kierowców z wyścigu to realne nazwiska muzyków.
1. Mark Greenway - Napalm Death, Benediction
2. Peter Tagtgren - Hipocrisy, Pain
Trzeciego nie pamiętam, nazwisko wyleciało mi z głowy...
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Dziś odkryłem kolejną ciekawostkę - jeśli w mnisji Motel Clarka odstrzelimy wszystkie koła w Lassiterze V16 Phaetonie, to uciekający złodziej pieniędzy zatrzyma się przy aucie i zacznie do nas strzelać, a nie, jak zazwyczaj, wsiądzie i zacznie uciekać.
To było już gdzieś omawiane.
Tak samo, jak inna możliwość przejścia gry - strzelanie do jego (złodzieja) okna.
Kokoju napisał(a):
Dziś odkryłem kolejną ciekawostkę - jeśli w mnisji Motel Clarka odstrzelimy wszystkie koła w Lassiterze V16 Phaetonie, to uciekający złodziej pieniędzy zatrzyma się przy aucie i zacznie do nas strzelać, a nie, jak zazwyczaj, wsiądzie i zacznie uciekać.

To widać chociażby na moim filmiku :

Więc nic nowego nie odkryłeś
muore il bandito, la mafia vive
O ile pamiętam to odstrzelenie nawet jednego czy max dwoch kol już wystarczy.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Jeżeli zobaczysz wyżej podany film to się o tym przekonasz ;-)

Mnichu, nie cytuj posta wyżej - M.
muore il bandito, la mafia vive
Mnich, nawet nie wiedziałem o głowie psa jako broni ;-)
Dobrze, lanie gościa głową psa! :D
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Dzisiaj próując przejść misję ósmą bez straty życia odkryłem ciekawe bugi:
-Będąc na dachach schodami przeciwpożarowymi wejdźcie na samą górę. Spróbujcie na dachu zlokalizować hotel Corleone. Jak go znajdziecie, skoczcie na niego. Jeśli się powiedzie, wylądujecie w łazience hotelowej. Tam możemy sobie obejrzeć ochroniarzy, których zabiliśmy, a także klientów przez których wszystko przenika, i kilku policjantów z thompsonami, przez których też wszystko przenika.
-Jak będziecie przy wieży kościelnej, to spróbujcie skoczyć na róg między wieżą a ścianą kościoła po lewej stronie. Następnie pójdźcie do przodu, dalej idąc, a spadniecie, aczkolwiek gra nie wyłączy się, dopóki nie ruszycie w stronę miasta.
-Pozostając przy tym miejscu między wieżą a ścianą, spróbujcie skoczyć w tą dziurę w ścianie gdzie są rusztowania (Zapewne za pierwszym razem skok się nie uda, spróbujcie skoczyć kilka razy i kilkukrotnie restartować grę). Powinniście "wejść" i przenikać przez ściany. Pobiegnijcie trochę, a przejdziecie przez podłogę i wylądujecie w zakrystii, do której ucieka ksiądz gdy wybucha strzelanina. Drzwi będziecie mogli otworzyć, aczkolwiek nie będziecie mogli przez nie przejść, a jedynie pooglądać ołtarz.

___

Dwa ostatnie punkty trochę zawile powiedziałem, może nie zrozumiecie, więc spróbuje znaleźć na youtubie jakiś filmik z tym. Pierwszy punkt jednak, mam nadzieję, opisałem jasno.
Kokoju, wiedziałem o tym :-) Jednak chyba nie były mówione 2 ostatnie punkciki...
Kokoju , wszystko co powyżej napisałeś , jest znane.
Ja odkryłem ( już dawno ) , że w misji " Uciekinier ," gdy Tommy ucieka przed dwiema gnidami to można je zabić. Trzeba wpisać kod " cornufse " , ukraść samochód , rozjechać gnidę z pistoletem , wziąć ten pistolet , zabić gnidę z kijem i spokojnie wracać do baru Salierego. Można oczywiście zastrzelić plotkary na balkonach , lenia na leżaku i innych.
Salieri Cię dorwie
Jaka to ciekawostka, że możesz coś zrobić przy użyciu kodu?
Obrazek
- M a f i a P B F -
Wspomniałem o tym kodzie , ponieważ nie każdy wie jak w tej misji można rąbnąć samochód. Ktoś mógłby mieć z tym problemy. Natomiast ciekawostką jest to , że można tych dwóch zabić , choć są mocni .
Salieri Cię dorwie
Ale też każdy wie, że za pomocą kodów, można zrobić również setki innych rzeczy. Gdybyś pokazał jak ukraść ten samochód bez kodu, wtedy byłaby to jakaś ciekawostka. Użycie kodu nie jest żadną ciekawostką. Tak jakbyś wpisał do GTA: San Andreas kod na latanie i powiedział: "Hej, wiecie że jak się wpisze taki i taki kod, to można wlecieć samochodem na wieżowiec?"
Ludzie zrozumcie , że chodzi tutaj o to , że nie trzeba przed nimi uciekać , ale można ich zabić i spokojnie wracać do baru .

--- POSTY POŁĄCZONE ---

Może to was zadowoli. Otóż w misji " Wycieczka na wieś " , gdy wracamy do baru na niebie widoczna jest twarz. Co wy na to?

Ostrzeżenie + 1 (double post) - M.
Salieri Cię dorwie