Ciekawostki w grze...

XtravaganZa napisał(a):
EDIT:Edytowałem swój poprzedni post i jakimś przypadkiem wyskoczył mi drugi raz. Przepraszam, ale nie wiem jak to się stało. Proszę o usunięcie tego postu. Ten post został już przeze mnie zgłoszony... :oops:

Zdarza się :)

Co do misji, to ja tak samo jak Ty przechodzę to zadanie. Zawsze tak robię, bo nie umiem tak normalnie. Nieraz próbowałam, ale jak tylko mnie zabiło, albo auto nie mogło ruszyć, to zaczynałam od nowa popychając go jakimś szybkim autem. Mój brat umie przejść normalnie. Aż szczęka mi opada jak widzę, że jedzie sobie na legalu i za pierwszym podejściem zalicza zadanie.
Obrazek
Może o tym wiecie ,ale napisze :-D .W Śmierć sztuki przy jednym ciele jest granat.Mi się wydaje że to pozostałość Bety :-) .Mam takie wrażenie ponieważ można go zdobyć kiedy do zabicia praktycznie jest tylko Sam.Pan z granatem,jest na schodach ,którymi wbiega się na drógie piętro(obok schodów jest apteczka).Kiedy stoimy na dole schodów z góry leci granat,odsuwamy się,wbiegamy na góre i rozwalamy pana z rewolwerem.Przeszukujemy go i mamy granat :mrgreen: .Napisałem że pozostałość bety bo może w becie do zabicia na drógim piętrze,oprucz Sam był ktoś jeszcze,dlatego dali granat. ;-)
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Dawid2204 napisał(a):
Napisałem że pozostałość bety bo może w becie do zabicia na drógim piętrze,oprucz Sam był ktoś jeszcze,dlatego dali granat. ;-)

Nie wiem, czemu tak uważasz... Zawsze brałem ten granat żeby ciepnąć go w Sama - szybciej ucieknie i szybciej można go wtedy zabić. Jedyną dziwną rzeczą jest, jak tego granatu czasem nie ma :shock:
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
.... Jedyną dziwną rzeczą jest, jak tego granatu czasem nie ma :shock:

Nie ma go przy ciele,dobrze rozumiem?Przed chwilą wczytałem save z tej misji,miałem 100hp ,uciekałem dla zabawy przed Samem i został 1hp :lol: .Postanwowiłem pospacerować po galerii , poszłem na te wielkie schody i przy facecie był nastepny granat. :mrgreen:

Leo Galante
Gram jednocześnie w Mafię kupioną w Polsce i w Mafię kupioną w Brukseli (francuskojęzyczna).
Znalazłem parę różnic, ale wydaje mi się, że ta jest najciekawsza :-D

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Jak widzicie, oczy Salieriego i Tommy'ego się różnią, zależnie od wersji gry :shock:
Poza tym, w wersji Francuskojęzycznej, bohaterowie zdają się być bardziej opaleni - wiadomo, klimat inny ;-)
Obrazek
Może się mylę, ale wydaje mi się, że oczy różnią się w wersjach z i bez patcha.
Obrazek
Zapomniałem dodać, że w misji "Wycieczka na wieś" - gdy jesteśmy na plandece ciężarówki, można zobaczyć jak Mafia generuje kolejne samochody gangsterów. Gdy zabijemy kierowcę ścigającego nas wozu, po chwili widać jak Mafia spawnuje drugi wóz :-)
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
Upierdliwy, zarazem jedyny sposób na wykonanie tego zadania. Naprawdę nie wiem jak można by przejść tę misję inaczej. Odkąd posiadam Mafię, nigdy nie udało mi się wykonać tej misji "normalnie". Tej, w której musimy przeprowadzić Trautenberga z małym bakiem też mi się nie udało jeszcze przejść. Jedynie edytując zapotrzebowanie Trautenberga na paliwo dałem radę... Ale to się nie liczy :-P

Poważnie? ja nigdy tak nie próbowałem, zawsze normalnie przez most przejeżdżałem, może nie za pierwszym razem ale przejeżdżałem...
W "Odwiedziny u bogaczy" w barze Salieri mówi że Paulie i Sam uciszają świadków,a Sam siedzi w tym czasie w tym pokoju ze stołem i krzesłami,tam gdzie rozpoczynamy większość misji.

Leo Galante
Co do misji z Trautenbergiem przeszedłem ją (bez haxów) za 3 razem. Poprostu trzeba opracować najkrótszą drogę między stacjami i odpowiednio manipulować gazem bo kiedy nienaciskamy gazu paliwo nam nie leci :)
A mnie w 1 misji gonił policyjny Schubert extra six
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paul13Paul13 napisał(a):
A mnie w 1 misji gonił policyjny Schubert extra six

Goniła Cię policja czy Schubert był zamiast gangsterów.Sorka za OT.

Leo Galante
Przecież to normalne... :-/
Blitzkrieg1410 napisał(a):
Przecież to normalne... :-/

W tej misji nie ma policji ;-) .Mam zainstalowanego Capomoda chyba 1.W tych modach save jest na F1.Raz miałem w aucie martwego faceta zapisałem grę,a po wczytaniu facet żył :mrgreen: .

Leo Galante
Nie wiem, czy to jest ciekawe, ale powiem: Jeśli w jeździe ekstremalnej (swobodnej chyba też) obok tej "Głowy wampira" skręcimy, możemy dostać się do tunelu kolejowego, na którego końcu jest... ściana!

Pozdrawiam,
Rnaki