Ciekawostki w grze...

Ja się dzielę tym co widziałem na własne Oczy
Więc w misji Robota na boku - rekonesans strażnicy ciągle chcieli zabić Paula gdyż trzymał broń (powodem była strzelanina w drodze do banku) po kilku próbach nie Dawałem Pauliemu Wejść do Pomieszczenia z kasami strażą itp. Zamykałem mu drzwi stałem na środku wkońcu on się wkurzył i zaczął mówić do wroga "I kill you fucking bastard" "Come on you bastard" i takie tam zatrzymał się obok nie ruszał się podeszłem i rozpoczął dialog. zamiast stać przy stoliczku Plan omawialiśmy przy drzwiach obok strażnika :mrgreen:
Korzystaj z tego to co masz ,nim ktoś ci strzeli kulkę w łeb...Bo nigdy nie jest za późno
Pewnie wszyscy o tym już wiedzą, ale mimo to napiszę: Kiedy będziecie jechać za jakimkolwiek samochodem, po kilku chwilach się zatrzyma na poboczu. Jeśli sobie poczekacie, okaże się, że zupełnie inna osoba wysiadła z samochodu, a zupełnie inna do niego z powrotem wsiada.
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
W każdej misji z Pauliem i Samem mamy trzy prostokąty gdzie jest oznaczone życie danego partnera. Koło niego jest obrazek z głowami towarzyszy i zauważcie że są one ze wczesnych wersji gry ponieważ Sam ma jasne włosy, a Paulie ma pomarańczowy garnitur.
Obrazek
CzarFace napisał(a):
W każdej misji z Pauliem i Samem mamy trzy prostokąty gdzie jest oznaczone życie danego partnera. Koło niego jest obrazek z głowami towarzyszy i zauważcie że są one ze wczesnych wersji gry ponieważ Sam ma jasne włosy, a Paulie ma pomarańczowy garnitur.

Było.. Chyba każdy to zauważył jak miał Mafie pierwszy raz :shock:
Obrazek
Mam takie pytanie do Was odnośnie galerii miejskiej, w której rozgrywana jest misja "Śmierć sztuki". Podobno ta galeria jest wzorowana na prawdziwej (i ponoć znajdującej się w Czechach), czy ktoś wie, jak nazywa się ta prawdziwa galeria sztuki, na której twórcy gry się wzorowali? Byłbym wdzięczny.
Jest to muzeum znajdujące się w Austrii, dokładnie w Wiedniu. Nazywa się ono Kunsthistoriches Museum.
Serdecznie dziękuję :)

Tutaj jest dość ładnie pokazane podobieństwo.
Obrazek
Rzeczywiście podobieństwo jest uderzające. Widać twórcy się przyłożyli tworząc galerie Lost Heaven na wzór tej Wiedeńskiej.
Kopara wszystkim opadła, co? :D
A ja zawsze myślałam, że oni sami to wymyślili. Fajnie, że w realu też istnieje takie muzeum, bo galeria w grze powala ;) Porównajcie sobie podłogi, nawet o to zadbali. Nie no, naprawdę trzeba być hardcorem, żeby tak dokładnie odwzorować tyle szczegółów.

CzarFace napisał(a):
W każdej misji z Pauliem i Samem mamy trzy prostokąty gdzie jest oznaczone życie danego partnera. Koło niego jest obrazek z głowami towarzyszy i zauważcie że są one ze wczesnych wersji

To widać jak byk.

CzarFace napisał(a):
a Paulie ma pomarańczowy garnitur.

Brązowy.
Obrazek
W misji "Lepiej do tego przywyknij" możemy zdobyć wiadro. Kiedy będziemy u Vicenza, obróćmy się - zobaczymy stół. Wystarczy podejść i wziąć wiadro :-)
Mam ciekawostkę, nie wiem czy już była odkryta.Jednak w misji Dziwka , jak jesteśmy w Hotelu Corleone na 2 piętrze koło windy są schody.Koło schodów jest szczelina.Należy iść prosto,bohater nagle zwolni i będzie szedł pod górkę.Nie puszczamy przyciska"w"gdy nagle Tommy spada na dół i jesteśmy w szczelinie.Później kucamy i idziemy pod schody.No i jesteśmy pod schodami widzimy wszystko na głownych schodach.Zaletą tego jest to że jak zaczniemy strzelać to będziemy trafiać wszystko np.strażników,a oni będą tylko nas widzieć bo strzelać nie będą. :-D
alibo-624 napisał(a):
Mam ciekawostkę, nie wiem czy już była odkryta.Jednak w misji Dziwka , jak jesteśmy w Hotelu Corleone na 2 piętrze koło windy są schody.Koło schodów jest szczelina.Należy iść prosto,bohater nagle zwolni i będzie szedł pod górkę.Nie puszczamy przyciska"w"gdy nagle Tommy spada na dół i jesteśmy w szczelinie.Później kucamy i idziemy pod schody.No i jesteśmy pod schodami widzimy wszystko na głownych schodach.Zaletą tego jest to że jak zaczniemy strzelać to będziemy trafiać wszystko np.strażników,a oni będą tylko nas widzieć bo strzelać nie będą. :-D

to też było odkryte ;-)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Ja odkryłem że jak wejdziesz do takiego tunelu metra to musisz iść cały czas po prawej stronie przy ścianie i na dole ekranu pojawi ci się wykrzyknik przyciśnij drugi przycisk od myszy a otworzy się sekretne przejście w którym będziesz widział głowę jakiegoś potwora( chyba lwa).

Ameryki nie odkryłeś geniuszu: http://mafiatown.gram.pl/viewpage.php?page_id=90 //dosia92
"Mafia 2 Świat przemocy i przyjaźni"

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Mnich napisał(a):
Blitzkrieg1410 napisał(a):
Jeżeli wciśniemy klawisz ''k'' to Tommy zagwiżdże

To właśnie zależy na jaki klawisz masz ustawione gwizdanie. Właściwie to jest tylko pomocne w samochodzie, gdy trzeba na kogoś zatrąbić.

hmmm... a ja od początku wydania mafii I myslałem ze on tak zawsze gwiżdze przy kroku w tył...bo miałem ustawiony klakson na s.... i nie powiem że mnie to nie denerwowało wręcz @##&^% . dobrze że czytam forum przynajmniej sie dowiedziałem jak to jest :D

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I