Ciekawostki w grze...

Owszem, ale za pomocą kodu. Gdyby dało się ich zabić bez kodów - to by była ciekawostka. Ja zaś dam swoje:
-W misji "Uciekinier" na starcie możemy wysiąść i wsiąść do dowolnego samochodu na parkingu.
-Czarny Guardian Terraplane Coupe oraz Tudor to bardzo rzadkie samochody.. Coupe widzimy tylko raz, jak ścigamy Sergio Morello. Tudora, gdy w misji "Chwila Relaksu" uciekając ciężarówką z portu ściga nas ów Tudor. Ogółem, czarne Guardiany są bardzo rzadkie, i możemy je znaleźć tylko w głównym wątku gry, ale nigdy w swobodnej jeździe.
-Jeśli w czasie gonienia Sergia Morello wysiądziemy i wsiądziemy do innego samochodu, mimo wszystko jak już będziemy w porcie pojawi się Guardian Terraplane Coupe Czarny.
-Kiedy jedziemy do restauracji Rainbow Garden aby zamordować Sergia, i zacina się wtedy Pauliemu thompson, warto uciekać, a nie wybijać jego gangsterów. Czemu? Po jakimś czasie podczas pościgu dwaj gangsterzy wymienią swoje colty 1911 na thompsony. Wtedy wysiadamy, zabijamy gangsterów i bierzemy thompsony. Dzięki temu podczas gonienia Sergia w następnej misji mamy swoje tommy guny co ułatwa strzelaninę w porcie.
-Jeśli zaś podczas gonienia Sergia mamy dwie bronie "dwuręczne" (np. strzelbę i thompsona), po przybyciu do portu "znika" nam broń dwuręczna aktualnie używana, a zostaje tylko ta schowana.
-W demku przed gonieniem Sergia, szoferem Morello'a kierującym Lassitera V16 Fordora jest łysy gangster. Podczas gonienia jego samochodem kieruje robotnik z Dzielnicy Robotniczej, a w demku jak dojedziemy do portu, szoferem jest gangster z włosami i kapeluszem, na którego na pewno nie natkniemy się w porcie.
-Misję "Chwila Relaksu" da się przejść bez użycia broni czy kija bejsbolowego (Pomijając zdobycie papierów od robotnika). Wystarczy, że gdy kierownik każe nam przenieść skrzynie do hali załadunkowej poprosimy dwóch pracowników przy skrzyniach by pomogli je przenieść. Następnie bierzemy skrzynie "Scorsese Import Export" do ciężarówki aż kierownik nie wróci, powinno być 7-8 skrzyń. Potem pomagamy przenieść skrzynie do hali. Gdy już kierownik oceni naszą robotę, mówimy mu, że pracownicy przy kolei mają kłopoty - kierownik idzie im pomóc. Wtedy przenosimy skrzynie i odjeżdżamy. Bez straty ani punkcika życia.
-Zielony Bruno Speedster oraz Czarny Thor 810 Sedan to jedyne samochody, które możemy zobaczyć tylko i wyłącznie w autoencyklopedii.
-Z kolei: Czarny Guardian Terraplane Tudor, Czarny Guardian Terraplane Coupe, Brązowy Celeste Marque i Czarny Caesar Mostro to samochody, które możemy zobaczyć tylko raz w grze.
-Bolt Hearse to samochód, którego NIGDY nie zobaczymy w głównym wątku gry.
-Jeśli zdobędziemy broń w misji "Uciekinier" (Sprowokujemy policjantów by nam dali mandat, a następnie nakierujemy ich wprostpod tramwaj) i z taksówki zastrzelimy jakiegoś człowieka, pasażer powie standardowy tekst że kogoś przejechaliśmy i że chce wysiąść.
-Ogółem, jeśli strzelimy w misji "Uciekinier", misja zakończy się porażką.
-W misji "Wycieczka na wieś" może nam się zdarzyć, że podczas drogi od Pauliego do ciężarówki z zabitym człowiekiem Salieriego zobaczymy biegnącego gangstera Morello. Mi zdarzyło się to raz, i raz zdarzyło się to mojej kuzynce - za obydwoma razami zabiliśmy go ze strzelby, i niestety, nie zdarzyło mi się to później, przez co nie mogłem zobaczyć gdzie ów gangster biegnie.
-Podczas gonienia uciekającego złodzieja pieniędzy w misji "Rutynowa Roota" możemy zobaczyć auta, jakie rzadko się widuje - między innymi szare Bolty Model B czy czerwone Bolty Ace.
Co do twojego punktu o Bolcie Hearse muszę się nie zgodzić. Zobaczymy go, gdy w misji "Kampania Wyborcza" zabijemy robotnika, ale nie wrzucimy jego ciała do studzienki kanalizacyjnej. Po wyjściu z więzienia z powrotem na ulicę przyjedzie policja (która będzie chciała cię przeszukać) i właśnie ten bolt.
Navar napisał(a):
Pewnie wszyscy już o tym wiedzą, ale nazwiska 3 kierowców z wyścigu to realne nazwiska muzyków.
1. Mark Greenway - Napalm Death, Benediction
2. Peter Tagtgren - Hipocrisy, Pain
Trzeciego nie pamiętam, nazwisko wyleciało mi z głowy...

Co do tej ciekawostki to jeszcze dodam że na ścianach w Tutorialu są wywieszone plakaty na których są nazwiska Muzyków. I jeszcze wyspreyowana nazwa jakiegoś tam klubu piłkarskiego ;]
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Ten trzeci to Kirk Windstein z Crowbar, Down i Kingdom of Sorrow. Dość znany muzyk ;)
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
ja ostatnio w little italy spotkałam kobietę która miała taką minimini głowę, a całą resztę ogromną. tzn. biodra miała takie mega, że żal.
prawie jak BUKA z muminków wyglądała .
I want You for Salieri's army !
Ekhem...a były tam muminki? :lol:
muore il bandito, la mafia vive
Barbie Flavour napisał(a):
że żal.

Widzę, że Barbie bam nowe słownictwo uskutecznia.
A co do tej ciekawostki,
o tej, o:
Barbie Flavour napisał(a):
ja ostatnio w little italy spotkałam kobietę która miała taką minimini głowę, a całą resztę ogromną. tzn. biodra miała takie mega, że żal.
prawie jak BUKA z muminków wyglądała .

to myślę, że bug.
Na skały, gdzie w FREx jest prostytutka, można wejść - co prawda do niej się nie dojdzie, ale zawsze coś ;)
Zadanie z HillBillym (ponieważ wielu miało problem) - wystarczy odstawić skrzynkę przy tej drugiej klawiszem interakcji. Zadanie będzie zaliczone.
Co do latania Crazy Horse'm - Dodajcie gazu do dechy, a przed jakimkolwiek wzniesieniem sprzęgło i gaz do podłogi - fajnie się ogląda niedokończone budynki z góry ;)
W FREx niedaleko Lucasa znajduje się drewniana rampa. Jeżeli najedziecie na nią z wystarczająco dużą szybkością, przelecicie na drugą stronę, na Wyspę Centralną, wprost do czerwonego budynku bez dachu. I teraz magia - w zależności od "focha" gry, albo po przedostaniu się poza mapę zginiecie (z niewyjaśnionych powodów), bądź też będziecie lecieć w nieskończoność - Kasy można nabić dużo, ale nie radzę potem wczytywać gry bez jej ponownego uruchomienia. Będziecie skazani na transport piechotą.
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Ja czasami mam tak jak patrzę na kogoś z daleka ze względu na nieco obniżoną grafikę (Mam dosyć kompa zapchanego i musiałem nieco ją obniżyć by gra się nie cięła), po chwili wszystko wraca do normy.
Nie wiem czy było ale ostatnio grałem u znajomego w TOCA Race Driver 3 i był wyścig na torze Laguna Seca i mapa toru bardzo mnie zaciekawiła
A oto ona:
Obrazek

Tor jest prawie identyczny jak ten z Mafii.
Kilka screenów z Editora bo nie mogę mapy toru znaleźć:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
W misji Śmietanka Towarzyska wcale nie musimy zabijać Morello na lotnisku, strzelając w samolot.

Jest też inna możliwość wystarczy po zapisie na drodze do lotniska jak już jesteśmy poza granicami miasta, wczytywać grę do skutku tak aby Morello nie zjechał w stronę lotniska, tylko żeby pojechał prosto, nie wiem czy widzieliście to,ale jak wam się uda taki myk zrobić to wtedy go ściagamy do samego końca(za lotniskiem) i dojeżdzamy do mostu który jest w naprawie, resztę sobie zobaczycie sami jak wam się uda.Powiem tylko tyle że można tą misję przejść bez oddania ani jednego strzału. :-P
Masz na myśli zepchnięcie samochodu Morella z mostu? To jest już znane ;-)
muore il bandito, la mafia vive
Nom. I nie polega to na "wczytywaniu ile się wlezie". Trzeba jechać po prostu bardzo blisko niego, i jak Morello będzie koło lotniska, to też trzeba być pare metrów obok. Kiedyś, pamiętam, brałem na tą misję słabsze samochody takie jak Guardian Terraplane Fordor czy Thor 810 Sedan, przez co Morello wyprzedzał mnie o jakiś dystans i zawsze jechał na lotnisko. Teraz biorę Silvera Fletchera (Fajnie wyglądał pościg dwóch Fletcherów) i go zawsze doganiam. Jest ogółem dużo sposobów, można też zatrzymać się przed mostem i wysiąść, wtedy gangsterzy Morellego i on sam wysiadają, i można ich kropnąć z lupary. Inny sposób to spychać go, taranować, i tym sposobem skierować tak Sama i Pauliego, by z thompsonów kropnęli Morello jeszcze jak będzie siedział w samochodzie.
Co ciekawe, jeszcze przed wyjazdem poza miasto w tejże misji Morello i jego gangsterzy są nieśmiertelni, tak jak Sergio i jego szofer w misji na przejeździe kolejowym, z tym, że szofera samego dona Morello nie można wywalić z samochodu.
dosia92 napisał(a):
Nie wiem czy było ale ostatnio grałem u znajomego w TOCA Race Driver 3 i był wyścig na torze Laguna Seca i mapa toru bardzo mnie zaciekawiła
Tor jest prawie identyczny jak ten z Mafii.

Akurat tor z Mafii był po części wzorowany na Laguna Seca, ale z jedną, diametralną różnicą: brakło zakrętu znanego jako "śrubokręt". Z powodu, iż Mafia nie była ściganką, a grą akcji, zrezygnowano z tak trudnego zakrętu, który trzeba byłoby pokonać przynajmniej 5 razy, bez żadnego błędu. To przereśliłoby 70% nabywców. Dlatego zrezygnowano.
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Nie wiem , czy ktoś wie , że misji " Lepiej do tego przywyknij " za barem Salierego stoją wybuchowe beczki (te żółte ). Wystarczy w nie strzelić i mamy piękne kule ognia.
Salieri Cię dorwie