Ciekawostki

1.Nie wiem czy było ale raczej nie. Mianowice w Joe's Adventure w misji Świadek gdy zepchniemy tego głównego świadka do wody to joe ( przy najmniej u mnie) zaczął śpiewać piosenkę z radia.

2. Gdy grałem w Freeride, obok mieszkania Joe, przy wjeżdzie na autostrade stoją dwa smithy customy, czerwony i niebieski. Wszedłem do tego dugiego i pojawił mi się znacznik misji na mapie tyle, że żółty (fucha) i pokazywał na tego czerwonego customa obok, który ruszył i wyświetliło mi cel złap kogoś tam. Gdy zajechałem mu droge wyszedłem z samochody z bronią patrze a tam Joe siedzi jakby nigdy nic.
Nie wiem czy było, ale za jednego dolara można sobie wyczyścić buciki :))
Obrazek
Wiecie, że do Vangel'sa można wjechać samochodem? ;P
Ciekawostki a właściwie błędy twórców:

1.Vito jest ze 101 dywizji powietrzno-desantowej i bierze udział w operacji Husky a w rzeczywistości w operacji Husky brała udział 82 dywizja powietrzno-desantowa.

2.Vito mówi że brał udział w operacji Husky i niewspomina o żadnej innej więc musiał na niej dostać kulke,sądząc po tym kiedy wraca do domu było to w drugiej połowie 1944 r. a operacja Husky zakończyła się 17 sierpnia 1943 r.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
@UP Co do Twojej drugiej ciekawostki to bzdury gadasz. Jak Vito wysiada z pociągu to mówi
"Kilka lat później postrzelili mnie hitlerowcy. Na pewien czas trafiłem do szpitala, a potem dostałem miesięczną przepustkę, więc mogłem wrócić do domu... chociaż na chwilę.
Vito przyjeżdża do Empire Bay 8 lutego 1945 roku , a nie w drugiej połowie 1944 roku. Gdzieś Ty takich bzdur się naczytał?
Obrazek
Chodzi mi że został ranny gdzieś w drugiej połowie 1944 r. bo nie wydaje mi się żeby rok był w szpitalu.
Postrzelili go hitlerowcy, wiec nie był to raczej podczas tej misji...
Obrazek
Ale na sycyli było ok.30 tys.żołnierzy niemieckich.
z resztą nie ważne
1.przy rzeźni clemente kręcą się żule :)
Napisz porządnie o co Ci chodzi, bo ni hooya nie idzie Cię zrozumieć. W regulaminie jest napisane, żeby stosować się do zasad ortografii, interpunkcji i pisać zrozumiale. To jest kwestia szacunku dla czytających i wizerunku MT. Kurde, co za ludzie tak piszą? Dodatkowo, dział nie jest adekwatny do tego typu pytań.

Jak o ciekawostkach, to z braku laku napiszę o intro Mafii - w intro widać samochody w wersji beta.
Dobrze to widać w przypadku Ulverów i Thorów.
Obrazek
@up: Chyba pomyliłeś działy. Tutaj piszemy o Mafii 2, a ty piszesz o Mafii 1.

Nie wiem czy było.
Zauważyliście, że za każdym razem gdy napijemy się czegoś z butelki, widać jak Vito (Joe albo Jimmy) pije przez nakrętkę?
Obrazek
L.A. - the city of crimes
W Mafii 2 nigdy nie mogę dojść gdzie on trzyma te wszystkie bronie? Dajmy na to, posiadamy wszystkie pistolety ( Colt , Magnum itp), no to OK, może zmieszczą się gdzieś w kieszeniach ;-) .Ale gdy mamy Thomsona, Grease Guna, Thomsona M1A1 i jeszcze MP 40 no to ja już nie wiem skąd on te bronie wyjmuję, ani też nie wiem gdzie je wsadza ;-) .
W Mafii 1 to było w miarę bardziej realistyczne, mogłeś mieć np: Thomsona i Strzelbę (czyli dwie te "duże" bronie ;-) ), ale jak miałeś Strzelbę, a schowałeś do płaszcza Thomsona, to tej strzelby nie możesz wyrzucić,tylko musisz ją nosić w rękach. Broni krótkich w pierwszej części gry tez jest ograniczony limit w inwentarzu ;-)
Obrazek They never fight alone...
karol626 napisał(a):
2. Gdy grałem w Freeride, obok mieszkania Joe, przy wjeżdzie na autostrade stoją dwa smithy customy, czerwony i niebieski. Wszedłem do tego dugiego i pojawił mi się znacznik misji na mapie tyle, że żółty (fucha) i pokazywał na tego czerwonego customa obok, który ruszył i wyświetliło mi cel złap kogoś tam. Gdy zajechałem mu droge wyszedłem z samochody z bronią patrze a tam Joe siedzi jakby nigdy nic.

Faktycznie dzięki a co ciekawe joe zatrzymuje się w hunters points i siedzi w samochodzie
było napisane jak zapowiadali gre ze zrobia tak ze bedzie mozna miec wszystkie bronie naraz :D ze troszke chca ulatwic .moze niejest to super realistyczne ale czy zle ? gdyby tego niezrobili to pewnie kazdy by mial ze soba tylko thompsona i colta albo magnuma :) w Mafi 1 pamietacie ten pistolet policjantow ? ten taki daremny :D wiec w jedynce dla mnie taka bron to byla tragedia jak musialem z tego strzelac a w dwojce dzieki temu ze moge je miec naraz to czasami postrzelam sobie jakims byle czym dla zabawy :) to jest podobna sprawa jak z garazem , ze w garazu mozemy miec bardzo duzo samochodow ktore by sie niezmiescily :)
-Mam żone.. Nie zabijajcie mnie ,zrobię wszystko!
-Trzeba było myslec o żonie wczesniej
W misji Spoczywaj w Pokoju gdy jedziemy z Joe do nowego domu w Uptown, jedźmy gdziekolwiek (Byle nie do nowego domu) to Joe powie coś tego typu "Hej czego się nauczyłeś w pierdlu. Oprócz schylania się po mydło :-) ) Vito odpowie (Po pierwsze Pier**l się a po drugie sporo się nauczyłem bijatyk) Joe na to (a słyszałem o twoim prawym sierpowym) tekst się może troche różnić bo piszę z pamięci.
Obrazek