Ciekawostki

Obrazek

Obrazek

Pierwszy screen z cutscenki głównej fabuły, drugi z cutscenki Joe's Adventures. Po dokładnym przyjrzeniu się można zauważyć różnicę pomiędzy samochodami i bynajmniej nie chodzi tu o to, że są zaśnieżone.
To są 2 ZUPEŁNIE różne pojazdy! Pierwszy z nich to Culver Empire Detective Special, który tak jak radiowozy miał syrenę (błotnik), lecz nie miał koguta.; drugi to zwykły Culver pomalowany na czarno.

Gdybym wiedział, gdzie się ustawia statystyki pojazdu (osiągi, kolory, pojawiające się podzespoły, czy jest uprzywilejowany) i częstotliwość pojawiania się w ruchu ulicznym, to można by tego pierwszego odtworzyć.
1.W więzieniu na ścianach jest wyryty napis "joe" hmm może joe siedział w więzieniu :-)
Tak, bo w całym USA jest tylko jeden Joe :-D
Obrazek
Nigdy nie wiadomo :mrgreen:
Nie wiem czy było, nie będę czytać 20 stron (z pięć ostatnich i pierwszą znam na pamięć). W ostatniej misji kiedy wejdziemy do planetarium (takiej wieżyczki z kopułą) na wprost od wejścia znajduje się wielki teleskop. Na górze po schodkach jest panel sterujący tym teleskopem. Można go użyć do przekręcenia teleskopu.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
JOE niebyl w wiezieniu :) przeciez zaczynali od mlodych lat z vito krasc no i wtedy to vito wpadł i go zamkneli (i poszedl na wojne ) , przez te lata Joe rozwijal swoje kontakty (gdyby siedzial to by niemial czasu sie ustawic) . poźniej wiadomo z vito robil zadania a gdy vita znowu zamkneli to juz wiemy co dalej z joe bo jest to w dodatku
-Mam żone.. Nie zabijajcie mnie ,zrobię wszystko!
-Trzeba było myslec o żonie wczesniej
Witam,gdy zaczynacie misje w więzieniu i klawisz każe nam iść gęsiego to przy oglądających nas więzniach można dostrzec Pepe palącego papierosa :-P
Hehe faktycznie w więzieniu można wiele fajnych rzeczy zobaczyć http://img156.imageshack.us/img156/500/beztytuufrl.jpg . żeby nie było ot to napiszę żę Empire bay to fikcyjne miasto stworzone na potrzeby gry.
@Don_Corleone
Ten temat jak nazwa wskazuje, żeby wypisywać tu ciekawostki, a Twoja informacja, ze Empire Bay to fikcyjne miasto, na pewno wszystkich zszokowało, a nawet twórców Mafii II.

Podczas misji "Wróg Publiczny" są 3 sposoby na wyjście z budynku, nie jestem pewien, czy jednym można wejść, no ale wymienię je:
Podstawowa wersja to przez okno w łazience.
Druga wersja, to po lewej stronie jak mielibyśmy wchodzić przez okno, jest taki niższy budynek, wchodzimy na jego dach i idziemy do końca, aż do stalowego płotu i po prawej stronie mamy otwarte okno.
Trzeci sposób, i tu nie jestem pewien czy da się tak wejść, na pewno da się wyjść, obok okno przez które możemy wejść do budynku, są niebieskie drzwi, można je otworzyć wytrychem.
Obrazek
Jest jeszcze jedna opcja - przez zsyp węgla, którym można się dostać od razu do piwnicy, w której wyłącza się alarm. Można nim zarówno wejść, jak i wyjść.
Na początku nie można nim wejść, dopiero jak go się otworzy od wewnątrz ;-)
Obrazek
Podobno karabinu M1 Garand nie da się ładować w trakcie, dopiero po wystrzeleniu ostatniego naboju magazynek sam "wypada". Natomiast w Mafii 2 możemy go ładować kiedy się chcę ;-)
Obrazek They never fight alone...
W misji twardziel i liczykrupa gdy ukradniemy luce auto to będzie jechał niewidzialnym autem
Co do Joe Adventures i porównania misji pierwszej z misją "Dobrze spędzony czas" można znaleźć kilka różnic:
-Różnice aut (Wspomniane wcześniej)
-Inny garnitur (Vito w podstawce w sądzie ma czarny drogi garnitur z Vangel's, a w JA ma szary "biedny" garnitur z Diptona)
-Inne położenie różnych rzeczy wokół samochodu (zwróćcie uwagę na umiejscowienie drzewa przez Culverem, widać różnicę chociażby na zdjęciach nadesłanych powyżej)
-Vito jest inaczej prowadzony (różnicę widać także na tych zdjęciach)
Samochód nie jest inaczej ustawiony, tylko zdj. jest z innej perspektywy. Tylko na pierwszy rzut oka tak sie wydaje, ale przyjzyj sie uwaznie.
"You die bitch. Try again." - Infinity Ward