Ciekawostki

no moze faktycznie bylo cos na rzeczy :) pamietacie misja "piła" vito pyta "gdzie henry nauczyles sie angielskiego" i nagle przerwane bo strzelanina :D

Nastepna ciekawa sprawa - jestes np z henrym albo joe kradniesz samochod wybijasz szybe wsadzasz reke do auta zeby otworzyc zanim to zrobisz to joe /henry otwiera drzwi z drugiej strony :D
-Mam żone.. Nie zabijajcie mnie ,zrobię wszystko!
-Trzeba było myslec o żonie wczesniej
w rozdziale 7 jak wychodzimy z więzienia możemy odwiedzić Siostrę Vito, Giuseppe, Harrego , Dereka, i będą rozmawiać kiedy odwiedzimy Bruskiego nic się nie stanie. I kiedy w JA odwiedzimy Bruskiego to w tym domku go nie będzie i nie będzie można tam wejść, do supermarketu również nie można wejść chyba że w misji. Pamiętacie misję w której jest zima i trzeba się po cichu dostać się na ten teren żeby zabić świadka?, w letnich misjach nie wolno tam iść ponieważ te miejsce jest zagrodzone. No i doszła ta Tama jak pewnie zauważyliście!. ale to zbędność. Wiecie może co dostało dodane oprócz Tamy? jakieś dłuższe autostrady może?.

POST WYDZIELONY Z INNEGO TEMATU

Jak po tej misji z więzieniem pojedziesz do Dereka to Steve powie

- Już wyszedłeś? heheh ty to masz farta, Dereka chwilowo nie ma.

Nie wiem co to ma wspólnego z tematem, przecież temat z ciekawostkami jest na forum, przeniosłem do odpowiedniego tematu, na przyszłość patrz gdzie co piszesz , łącze żeby nie było że double post.//dosia92
Może było, może nie, teraz zauważyłem

Obrazek

Tak mniej więcej miała wyglądać linia metra/kolejki w Empire Bay. Czekamy na Rosjan, może dorobią :)
Mam nadzieję, że nikt wcześniej o tym nie pisał, mianowicie podczas ponownego przechodzenia Mafii II chciałem sprawdzić czy są jakieś inne sposoby ukończenia gry, inne filmiki itp. Jedyną rzeczą "nową" jaką dostrzegłem w misji kiedy jedziemy z narąbanym Eddiem i Joe po ostrym balecie w burdelu, to możliwość uchronienia tapicerki naszego auta przed wymiocinami Eddiego, mianowicie kiedy Ed mówi żeby się zatrzymać w dialogu to się zatrzymuje, On wychodzi i robi wolno stojąca fontannę 8-)

O tym już ktoś pisał jak czytałem, ale misje w której mamy ostrzec Leo przed zmierzającym ku niemu Hennrym możemy podziwiać 3 różne przerywniki: Podczas ukrycia się w szafie w salonie, pod łóżkiem w sypialni oraz podczas ucieczki przez balkon przy pomocy prześcieradła ( Aby włączyć ten motyw, trzeba tylko pójść do pomieszczenia przed sypialnią stanąć przed koszem i wsiąść prześcieradło) Tyle :mrgreen:
W 11 rozdziale gdy dzwoni do nas Henry ubieramy się i wychodzimy sie z nim przywitać.Po krótkiej rozmowie jak się pójdzie z powrotem do swojej willi to Henry też tam będzie :->
W misji w której mamy ostrzec Leo, po rozmowie z Henrym zniszczmy jego samochód, a on przyjedzie pod willę wrakiem :))
No ogolnie ta misja jest sama w soba ciekawostką :D Gdy musimy dojechac do Leo to jezdzimy szybciej niz robert kubica , henry z baru wychodzi chwile przed nami wiec praktycznie musialby jechac tak samo szybko jak my zeby byc przed nami :) No ale przynajmniej troszke trudnu nam zadali :D Jest jeszcze jedna fajna sprawa niejest to jakas gleboka ciekawostka ale na poczatku gry joe nam mowi na jednym moscie ze trzeba uwazac bo ostatnio ktos wypadl i faktycznie czesto mozna wyfrunac przez barierki doysc fajnie zrobione i fajnie sie zrzuca inne auta przy duzych predkosciach
W 14 rozdziale gdzie mamy zarobić jeszcze 27500$ można sobie skrócić to zbieranie.Wystarczy że pojedziemy na złomowisko i zamiast jednego auta do zniszczenia damy od razy 2 auta , zniszczymy je i zarobimy gdzieś ok 844$ i wtedy można już pojechać do Bruna i oddać mu dług mimo że większości nie zarobiliśmy. :-)
Bo tyle mniej więcej brakuje dołożyć do kasy zabranej Derekowi, aby razem uzbierać 27 500 dolarów...
Od Dereka bierzemy prawie 23 000$ , czyli brakuje nam do 27 500$ około 4500$ a przecież gdybyś zbierał innym sposobem np.napadając na sklepy czy oddając do zezłomowania po jednym samochodzie , to by ci to zajęło więcej czasu.
Od Dereka bierzemy prawie 23 000$ , czyli brakuje nam do 27 500$ około 4500$ a przecież gdybyś zbierał innym sposobem np.napadając na sklepy czy oddając do zezłomowania po jednym samochodzie , to by ci to zajęło więcej czasu.

To, ile dostajemy, zależy od tego, ile poprzednio mieliśmy. Na przykład, ja w dwunastej misji zrobiłem kilka kursów samochody do Federica, i zarobiłem 45000$, w rezultacie z funduszu Dereka otrzymałem ledwie 1000$.
Nie wiem czy wiecie, ale ten samochód pancerny, który trzeba ukraść w jednej z misji w którymś dodatku jest na prawdę pancerny, co oznacza, że stanowi doskonałe narzędzie do przejścia wielu misji. Kradniemy pancerną ciężarówkę, wsiadamy do niej i już żadne kule nas nie dosięgną! Szyby są prawie całkowicie nieprzepuszczalne dla pocisków. Kiedy siedziałem w środku a dokoła mnie szalało kilku typa z Thompsonami tylko co jakiś czas dostawałem kulkę i nie stanowiła ona żadnego zagrożenia dla życia. Oprócz świetnego bunkra samochód ten może również pełnić funkcję mobilnej osłony - podjeżdżamy kawałek, wysiadamy, strzelamy zza osłony, wsiadamy, przejeżdżamy do następnej grupy przeciwników.
moze i racja ale czy naprawde warto ?:) ta gra niejest na tyle ciezka zeby kombinowac spokojnie mozna zwyklymi autami smigac
Na najwyższym poziomie trudności może dopomóc. Np. można tą furą wjechać do magazynu w porcie w 14 rozdziale ;)
czapel007 napisał(a):
Joe - czy on mógł być Włochem, z takim imieniem?

Wystarczy że urodził się w USA i rodzice mu dali takie imie. Żeby należeć do mafii trzeba mieć włoskie korzenie, a nie koniecznie być urodzonym we włoszech. (Jeśli było w grze że Joe urodził się w Italii to wybaczcie, ale mogłem nie pamiętać :D)
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek