Ciekawostki

Poza tym wystarczy powiedzieć Joe po włosku - Giuseppe - i już mamy ładne włoskie imię i nazwisko: Giuseppe Barbaro.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
Nie tyle ciekawostka, co raczej śmieszny bug - spróbujcie złapać policyjny pościg (im więcej radiowozów, tym lepiej), a następnie zawlec policję w kierunku rzeźni Clemente. Zgubcie pościg na tej drodze lub przekupcie gliny, tak aby radiowozy chciały sobie stamtąd po prostu odjechać i obserwujcie głupotę umundurowanych ;)
Nie wiem czy było, ale dodam :))
Otóż, każdy wie, że można zatankować samochód, lecz po raz pierwszy podczas jazdy zdarzyło mi się, że poszło całe paliwo i trzeba było zatankować, samochód wtedy zachowuje się tak jakby miał włączony ogranicznik prędkości, aż w końcu staje :-)
Może to dlatego, że jechałem samochodem na maksa tuningowanym i wtedy paliwo szybciej schodzi :-D
Obrazek
Nie zachowuje się jakby miało ogranicznik prędkości - raczej tak, jakbyśmy jechali cały czas na jedynce. Nie można się rozpędzić więcej jak 30 na godzinę i strasznie szarpie.
zawodowiec napisał(a):
Nie można się rozpędzić więcej jak 30 na godzinę i strasznie szarpie.

Na to samo wychodzi.
Obrazek
A teraz zagadka:

http://jimmen17.wrzuta.pl/audio/8hWnSAWakRv/specialfightjoe_1509_1

Ostatnią sylabę ucięło (niektóre pliki w M II takie są, nie wiem dlaczego), więc podpowiem, że ostatnie słowo to DUST. Na pewno wiecie skąd pochodzi ten fragment ;)
misja DZIKUSY ???
Raczej chodziło mi o to, skąd znacie ten tekst nie-z-gry. W grze jest użyty podczas walki przez Joe'go kiedy kogoś zastrzeli.
Queen - Another one bites the dust? ;-)
Bingo! Widać ktoś z twórców Mafii II musi być fanem Mercurego :-D
Też wiedziałem, ale nie pisałem, żeby nie przyznawać się, że jak byłem mały to słuchałem Queenu ;]
Ale ten tekst nie jest wymyślony przez Mercury'ego, po prostu został przez niego rozpropagowany.
No wiadomo, ale dzisiaj chyba tylko z Freddym się kojarzy :). Co do samego Mercurego i Queen, byli zaje*ści i nie ma czego się wstydzić, że się ich słuchało. Moją flagową płytą na poranną jazdę samochodem jest zestawienie jego najlepszych utworów ;-)
Tego chyba nie było, otóż gdy mamy brudny samochód możemy go umyć wjeżdżając do warsztatu zupełnie za darmo.
Obrazek
Rzeczywiście, specjalnie wziąłem moje czyściutkie ISW 508 i poszalałem trochę w Hunters Point, żeby sprawdzić to :)) Ale czy wymycie autka w myjni nie jest przyjemne? :-D Oczywiście w przypadku ISW 508 trochę by mi się wnętrze zmoczyło xd
Obrazek
Kolejna ciekawostka :)) jeżeli nie lubimy rozwozić kartek na benzyne w misji "Wróg Publiczny" to niejeździjmy zaczekajmy aż upłynie czas to Vito powie " KU**A JUŻ PO PÓŁNOCY. ACH POWINIENEM WRACAĆ DO JOE" oczywiście nic nie zarobimy ale misje zaliczymy :-)
Obrazek