Mam łatwy sposób na załatwienie Dereka. Normalnie, gdy wchodzimy do hangaru gdzie ukrył się Derek, to drzwi się zamykają i zaczyna się ostra akcja (bynajmniej dla mnie
).
Ale przechytrzyłem programistów...
Trzeba koniecznie znaleźć Schuberta Truck i powoli wjeżdżać do hangaru. W momencie gdy ciało Vita (powiedzmy, że kabina Schuberta) będzie się znajdowało w hangarze, drzwi hangaru się opuszczą ale zatrzymają się na dachu kabiny. Wtedy należy bezzwłocznie wrzucić na wsteczny i odjechać od hangaru, bo od tej chwili zaczyna się impreza w hangarze (czyt. zaczynają do Ciebie strzelać).
Od tej chwili można już się czaić za przeszkodami i spokojnie zabijać kolejnych ziomali Dereka. UWAGA: Vito nie będzie mógł wejść do hangaru, gdyż pojawi się niewidzialna ściana przy wejściu. Więc będziecie musieli wybijać gostków z różnych miejsc. Dereka można zabić z zewnątrz hangaru (strzelając bądź rzucając w niego granatami czy Mołotowami), jak pozostałych typków. Gdy już Derek będzie sztywny i trzeba będzie wrócić po pieniądze z jego biura, trzeba będzie ponownie wrócić do Schuberta i wjechać do hangaru (inaczej Vito nie przejdzie przez tę ścianę).
Voilà