21 maja 2011r.-Sąd Ostateczny

Gangster napisał(a):
Ja osobiście nie wierzę w to, że koniec świata miałby być już 21 maja. Nie wierzę też w 2012, traktuję to jedynie jako żart "po co mam się uczyć, skoro za 1,5 roku koniec świata?".

Zastanawiam się dlaczego wszyscy pytają się mnie To po co się uczysz?

RG13 napisał(a):
To dlaczego wierzysz bardziej Haroldowi niż Bogowi?

Bo wyznaję po części hipisowskie "zasady". Co ma pacyfa do Twoich światopoglądów?

Bardziej ufam Bogu. To chyba jasne, a pacyfa to znak szatana.
Czyli John Lennon, Beatlesi czy Jimi Hendrix to byli wyznacy szatana? Nie rozśmieszaj mnie :-|
Rzeczywiście, hasło "Peace, no war" jest jak najbardziej godne satanizmu i potępienia za strony kościoła...
Obrazek
Nie wmawiaj nam, że ufasz bardziej Bogu, skoro nie wierzysz w jego słowo. Dla ciebie Bóg zszedł na drugi plan, ważniejsze jest dla ciebie to co powie ten amerykaniec, krótko mówiąc masz Boga w dupie, bo przecież jakiś hamburger lepiej wie co zaplanował Bóg.

Jeszcze jedno: dlaczego uważasz, że pacyfka to znak szatana? Promowanie pokoju raczej nie jest do niego podobne, on chyba woli wojne i cierpienie.
Jak się właśnie dowiedziałem, pacyfka to znak Szatana, ponieważ jest to odwrócony krzyż o.O Jakby wszystko co ma kształt odwróconego krzyża miało być szatańskie, to gdzie byś się nie obrócił widziałbyś Szatana... Dobra ok, kiedyś ten znak był używany, ale to było w średniowieczu :-| W średniowieczu palono także "czarownice" (czyt. wykształcone kobiety, których mądrość wykraczała poza małe mózgi wieśniaków zapatrzonych tylko w Boga) w średniowieczu także prowadzono krucjaty? Czy to godne chrześcijaństwa? Raczej nie :-/

Odnośnie mojego robienia Tobie na złość, wystarczy mi to, jaką z Ciebie mam bekę, a jeśli chciałbym działać Ci na złość, to nie wybrałbym Pacyfy (jak już wspomniałem nie miałem pojęcia, że to znak Szatana, nigdy w życiu nie przeszedł mi przez głowę tak głupi pomysł), tylko odwrócony Pentagram, albo 666, albo "Ave Satan", Albo "Boga niema", bądź też "Harold to [wstaw sobie tutaj największą obelgę jaką znasz]" więc proszę Cie daj sobie spokój.

Tak się właśnie zastanawiam, czy ja bardziej grzeszę nie wierząc w Boga, czy Harold, będąc fałszywy prorokiem? Pytanie do Cukra, bo ona potrafi odpowiedzieć obiektywnie na takie pytanie.

[To grzech i to grzech :P Zawsze ktoś niewierzący może się nawrócić. Co do fałszywych proroków to jest troszeczkę gorzej ;)]

Obrazek
Absolutnie. Bóg jest dla mnie na pierwszym miejscu i nic tego nie zmieni. I tylko w Jego słowo wierzę.

A gorszym grzechem jest nie wierzenie w Niego niż fałszywe proroctwo , które we tym przypadku nie istnieje.

Carl5Z napisał(a):
Absolutnie. Bóg jest dla mnie na pierwszym miejscu i nic tego nie zmieni. I tylko w Jego słowo wierzę

No to czemu wierzysz, że jakiś amerykaniec jest w stanie przewidzieć datę sądu ostatecznego?

Carl5Z napisał(a):
A gorszym grzechem jest nie wierzenie w Niego niż fałszywe proroctwo

[To grzech i to grzech :P Zawsze ktoś niewierzący może się nawrócić. Co do fałszywych proroków to jest troszeczkę gorzej ;)]

Wybacz, ale Cukier wykazał się już w wielu postach wcześniej większą inteligencją i widzą na temat Biblii, a swoje wypowiedzi sensownie uzasadniał. Czy Ty dajesz jakieś przykłady? Może zacytowałeś razu lub dwa Biblię nic więcej, a tak to tylko bo Harold to:
Carl5Z napisał(a):
Jest to tak pewne , że prędzej 2+2 nie będzie równało się 4 niż Harold Camping nie będzie miał racji

Kiedy powiedziałem o tym ojcu, który uczy mnie religii,
wyśmiał Cie i Harold'a dodając, że to jakaś sekta, a nie chrześcijaństwo.
Carl5Z napisał(a):
A Harolda Campinga można nazwać tylko i wyłącznie mistrzem.

Mistrzem, który się już raz pomylił

Carl5Z napisał(a):
które we tym przypadku nie istnieje.

"Nikt nie zna dnia, ani godziny"
Przepowiadanie dnia sądu ostatecznego = fałszywe proroctwo.
Obrazek
może już wystarczy jak myślicie? bo jak widać carla- ucznia jakiegoś hamburgera NIE DA SIĘ PRZEKONAĆ. To jest jego zdanie co myśli na ten temat i to już wiemy i w żaden sposób go nie przekonamy.

Kto wierzy że w maju lub kto nie wierzy , każdy powiedział co miał i pora to zakończyć . poczekajmy do maja i wszystko będzie wiadomo tak? Z pytaniami prywatnie do carla bo tylko on wierzy reszta nie.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Carl5Z napisał(a):
a pacyfa to znak szatana.

RG13 napisał(a):
Jak się właśnie dowiedziałem, pacyfka to znak Szatana, ponieważ jest to odwrócony krzyż o.O Jakby wszystko co ma kształt odwróconego krzyża miało być szatańskie, to gdzie byś się nie obrócił widziałbyś Szatana..

Rzucę pewnym demotem, który idealnie wpasowuje się w zaistniałą sytuację i idiotyczne pierdolenie Carla o pacyfie jako symbolu szatana:

Obrazek

Nie mam więcej nic do powiedzenia, co miałem powiedzieć to powiedziałem. Kiedy Carl raczy wyciągnąć głowę z dupy i spojrzeć obiektywnie na to co sam wypisuje i trochę nad tym pomyśli, to sam zobaczy jakie idiotyzmy wypisuje. W najgorszym przypadku poczekamy do 21 maja, rezultat w każdym razie będzie ten sam - Carla już tu raczej nie zobaczymy.
Z tęczą to się zgodzę - tępić pedałów ale krzyż celtycki to ja na piersi noszę.

Obrazek

[Umm... Acc ? Nie wiem co ten krzyż celtycki oznacza ale mi sie kojaży ze skinheadami.]
Obrazek
"Wstążka przeplatana" kojarzy mi się z logiem jakiejś firmy związanej z grami.
A tęcza? Przecież Bóg użył tęczy na znak przymierza z Noem czy jakoś tak, więc skąd wzięła się w złych znakach?
Jednorożec? To chyba wszystkie dzieci bawiące się tym:
Obrazek
są dziećmi szatana...
Motyla też nie raz widziałem, czyli miałem styczność z szatanem?

Trochę to dziwne...

[wiele sekt wykorzystuje "miłe" symbole typu motylki, tęcze, jednorożce. Przekonują ludzi tym że wcale nie są tacy źli bo przecież któż groźny chciałby mieć motylka w logu sekty ? :P]

@Down: To twoje serce jest zamknięte przed Bogiem. Ja myślę, że ta dyskusja nie ma sensu, bo nie jesteśmy aż tacy głupi, żeby uwierzyć w koniec świata 21 maja, a ty jesteś za bardzo zapatrzony w swojego bożka, żeby uwierzyć, że 21 maja będzie zwykłą sobotą. Trzeba czekać do tego maja i wtedy zobaczymy, kto jest głupcem ;]
Btw co na to twoja rodzina?

@2x Down: od jakiegoś czasu wyobrażam go sobie jako trolla, szczególnie gdy zobaczyłem jego stronę w profilu, kilka postów na temat osób w podeszłym wieku. Tylko niestety nie dostał ani jednego bana ani ostrzeżenia, a my tylko nakarmiliśmy trolla
RG13 Niestety trzeba współczuć Twemu Ojcu z religii , że nie wierzy Bogu. Tak to jest teraz z Kościołem w czasie Wielkiego Ucisku . Myśli , że naucza o słowie Bożym a w rzeczywistości robi co innego.

RG13 Każdy może się kiedyś pomylić , nawet i Harold.

Nivener Z tą trzepaczką to ma być jakiś żałosny żart?

Niestety widzę , że Wasze serca są zatwardziałe i zamknięte przed Bogiem , a On i tak bardzo Was kocha. Oby się nad Wami zlitował.

[Carl niektórzy na forum są łatwowierni. Popatrz już 873 osób czytało to co chciałeś im przekazać. Nie pomyślałeś że nawet 1/20 z nich się przejęła tym co mówisz i teraz żyje w strachu ? :P A co jeżeli ktoś 21 maja wyskoczy z okna bo przekazałeś mu coś co nie ma żadnego potwierdzenia, a jest jedynie hipotezą :P Ciekawe jak by się Bóg czuł że dopuściłeś do tego że ktoś przez ciebie popełnił samobójstwo :P]
Ja zaczynam sądzić, że Carl, to po prostu troll internetowy, a cały ten temat jest dla niego tylko pożywką. Strona ustawiona w jego profilu jako "kontaktowa" pachnie lekką prowokacją. Szczególnie jeśli połączy się to z kilkoma jego ostatnimi postami...

Może się mylę. Nie wiem. Jestem na wasze teologiczne dyskursy za młody i za głupi ;-)

[Wiesz dobrze ze taka stacja istnieje. Jednak szkoda że dyrektorem jest zły i zachłanny człowiek :P]
RG13 napisał(a):
Kiedy powiedziałem o tym ojcu, który uczy mnie religii,
wyśmiał Cie i Harold'a dodając, że to jakaś sekta, a nie chrześcijaństwo.

Carl5Z napisał(a):
RG13 Niestety trzeba współczuć Twemu Ojcu z religii , że nie wierzy Bogu.

o.O Właśnie nazwałeś siebie i Harolda Bogiem? :-|

Pierd**e to, Blitzkrieg1410 ma rację, to jest po prostu prowokacja i nic więcej. Ja już się w tym temacie więcej wypowiadać nie będę, bo szkoda mi na to czasu.
Obrazek
Carl5Z napisał(a):
RG13 Każdy może się kiedyś pomylić , nawet i Harold.

No coś ty, przecież to twój wielki mistrz, dopuszczasz to, że mógł się pomylić? Jaki z ciebie wyznawca, skoro nie wierzysz w jego nieomylność? Poza tym, skoro pomylił się raz, nie sądzisz, że może pomylić się i drugi raz?

Carl5Z napisał(a):
Nivener Z tą trzepaczką to ma być jakiś żałosny żart?

Nie, to jest odpowiedź na twój żałosny żart o tym, że pacyfa to znak szatana. Pokazuje tu, że jak ktoś myśli jak ty, to nawet trzepaczka będzie dla niego znakiem szatana. [Punkt dla ciebie :)]

Mordor napisał(a):
ylko niestety nie dostał ani jednego bana ani ostrzeżenia

Miał bana, na trzy miesiące bodajże. Powinien dostać drugiego, na równo 65 dni, niech przyjdzie tu w piątek przed końcem świata, będzie beka.

Cholera, czasem sam się zastanawiam, skąd we mnie tyle cierpliwości, by odpisywać na takie debilizmy? :roll: Dawno powinienem to obśmiać.
Ja też nie będę się wypowiadał w tym temacie bo szkoda mi zdrowia psychicznego. Przestańcie knuć tu różne teorie. Jesteście po prostu ubodzy w duchu . Poniesiecie Bożą karę.

Nivener , jestem wyznawcą Boga , a nie Harolda Campinga. Widzę , że to forum zostało zaatakowane przez szatana.

Temat nadaje się tylko i wyłącznie do zamknięcia.