21 maja 2011r.-Sąd Ostateczny

Też będę miał beke.
Po pierwsze swoimi poglądami wątpisz we wspaniałość Boga, przecież nie zaprzeczyłby sam sobie mówiąc nam najpierw, że nie znamy dnia ani godziny, a później podałby datę końca świata.
Po drugie jest zbyt inteligentny, żeby podawać nam datę końca świata. Gdybyśmy znali datę na Ziemi zapanowałby wielki chaos i cierpienie, koniec świata zgotowali by ludzie dla ludzi, a nie Bóg.
Zastanów się nad swoim postępowaniem, bo bardzo grzeszysz i wątpię, żeby jakiekolwiek modlitwy były w stanie uratować cię od kary Bożej.
Quatrox napisał(a):
RG13.. to, że nie wierzysz w żadną religię (jak to powiedziałeś) to nie znaczy że musisz śmiać się z innych osób.

Więc proszę, zamilcz w tym temacie ;-)

Nie chodzi o to czy w coś wierzę czy nie, bo mogę nie wierzyć w Boga, ale mogę wierzyć w koniec świata. Nie śmieję, się z tego, że Carl wierzy w Boga czy nie, tylko w sposób jaki to robi. To co robi ja nazywam hipokryzją i dewotyzmem, nie znam innej nazwy na jego zachowanie. Wierzy w Boga, ale uważa zarazem, że zna odpowiedź na jedną z największych zagadek chrześcijaństwa...
Obrazek
Przypomniała mi się Baba Wanga. Była na 100% pewna, że 10 listopada - jeśli dobrze pamiętam - będzie III Wojna Światowa. Podobno Bóg jej to powiedział. Ale chyba coś jej się daty pomieszały :lol:

Weźcie pod uwagę, że mógł to napisać jakiś dzieciak robiący sobie jaja z ludzi. Chodzi mi o autora tej strony o Sądzie Ostatecznym. Ja - jako Katolik - nie wierzę w tą bzdurę. Koniec Świata może być nawet za minutę.

A dla każdego człowieka Końcem Świata jest śmierć. I nie ma zmiłuj. Taka kolej rzeczy.

Amen :mrgreen:
jest napisane w biblii. I akurat ludzie po 2 tysiącach lat zorientowali się że koniec świata ma być za rok. - to jest normalne? Człowiek który to ogłosił niech się puknie w głowę zanim coś powie. Chyba chciał stać się popularny I co mamy się przygotować na koniec Swata? mamy nie grzeszyć ?kto zmieni swoje życie po artykule? na pewno nie ja.

Jest powiedziane czego nie rozumie - można grzeszyć całe życie a przed śmiercią się nawróci i można iść do nieba. Co według mnie jest nie sprawiedliwe.

Biblia była pisana przez no przez kogo? Ludzi. I tłumaczone w 100 językach każdy tłumaczył po swojemu. Każdy człowiek może inaczej rozumieć pewne słowa. poza tym Nostradamus przepowiedział inna datę.
http://koniecswiata.info/przepowiednie-nostradamusa/

Papieża jeszcze nie mamy czarnego... wiec no.

[Skóry papież nie ma czarnej. Ale Benedykt w swoim herbie ma murzyna ;)]

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Carl nie wiem czy jesteś na tyle wiekowy żeby pamiętać takie rzeczy. Ale od 1990 roku było duzo przepowiedni na zagłade ludzkości :) jedna jaka najbardziej utkwiła mi w pamięci to kometa Halejboppa (czy jak mu tam było). Potem Ta cała baba wanga i III wojna światowa. Potem Neostradamus też przepowiedział wojne na 2011 rok. Co chwile coś dochodzi. poza tym Carl zacytuje ci coś.

"Szykujcie się, bo nie znacie dnia ani godziny, w której przybędzie śmierć zwielokrotniona a straszliwa. Niech zastanie was mocno wspartych na Mnie w wierze, miłości i zaufaniu, bowiem wy macie być świadectwem dla ludów Ziemi, jak żyje naród wyznający czynem Mnie i miłość Moją, której zawierzył"
(Słowa Pana Jezusa do narodu polskiego w latach 1968 - 1992).

Poza tym próbujesz nam uświadomić że Bóg kłamał mówiąc nam ze nie znamy dnia ani godziny.
Bo tak na prawdę mówił że tylko on zna bo jest Panem, a carl mówi "Bóg jest kłamcą, bo tak na prawde Harold Camping doszedł do tego ze Bóg kłamał. Harol jest kimś w rodzaju Boga! Bo on też zna tą date! czcijmy go i wielbmy!"
Przynajmniej tak to wygląda :P
Carl za bardzo jesteś łatwowierny. Jak ja bym napisał ze kupa jest eliksirem życia i napisał ze wyczytałem to w biblii to byś ją jadł codziennie ?
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Niestety , ale czasami Nostradamus się mylił. A Biblię pisali ludzie natchnieni Duchem Świętym.

Owszem , musimy stać się lepsi i błagać Boga o litość i zbawienie.

A papież jeszcze może być czarny. Obecny (oby to się nie stało ) może umrzeć i jego następcą będzie czarnoskóry.Po za tym prawdopodobnie nie chodzi tu o papieża tylko o prezydenta Stanów Zjednoczonych.

I przede wszystkim III wojna światowa , czarny papież i inne tego rodzaju przepowiednie to tylko przepowiednie , które nie wiadomo w jaki sposób powstały. A zbliżający się Sąd nie jest przepowiednią , ponieważ Harold Camping nie miał żadnych wizji tylko wiele wiele lat siedział nad Pismem Świętym i odczytał ukryte słowo Boże.

Cukier , Bóg nie kłamie i dla mnie On jest na pierwszym miejscu a nie Harold.
Czegoś tu nie rozumiem. Twierdzisz, że Bóg jest dla ciebie najważniejszy, a kilka zdań wcześniej piszesz o przepowiedniach i wątpisz w jego wspaniałość. Jeśli Bóg jest dla ciebie najważniejszy, to dlaczego nie wierzysz jemu, tylko jakiemuś amerykańcowi. Usiądź spokojnie i zastanów się chwilę nad sobą, bo grzeszysz i to bardzo.
Wierzę w słowo Boga umieszczone Biblii. Słowo Boga, które głosi ów "amerykaniec".

Ale nie twórzmy dyskusji nad moją osobą , tylko nad nieuchronnie zbliżającym się dniem Sądu Ostatecznego.
"Nikt nie zna dnia ani godziny"
Mówi Ci to coś?
Obrazek
Jeżeli jest na pierwszym miejscu to czemu wierzysz w słowa jakiegoś hamburgera ?
Jak się wierzy w Boga całym sobą to się wierzy w to co jest napisane w Biblii.
Ja wierze całym sobą. Dlatego nie uznaje spowiedzi świętej. Bo nigdzie w piśmie świętym nie pisze żeby co miesiąc chodzić pod konfesjonał i mówić wszystkie swoje grzechy komuś w czarnej szacie :P

Dla tych którzy wierzą w przepowiednie to napisze że Neostradamus też miał styczność z Bogiem (przynajmniej sam tak mówił). Ponieważ przepowiedział wydarzenia do 3000 któregoś tam roku. I powiedział ze dalej nie może bo mu Bóg nie pozwolił się dalej w przyszłość zagłębiać. Mam mieszane uczucia co do niego. W biblii pisze że byli prorocy, m.in przepowiadali przyszłość. Więc jeżeli ktoś myśli że prorocy to jedna wielka bujda. Też popełnia grzech ;]
Nie mieszajcie instytucji Kościoła z wiarą w Boga, bo to osobne sprawy są.
Obrazek
A ja to nie wiem po co ten temat, ale dobra, Carl chce podyskutować, a to nic złego. Ja to jeszcze raz podkreślam : nie wierzę w te bajki, że koniec świata jest 21 maja 2011, czy coś w tym stylu. I Ty Carl, wspominałeś, że jesteś wierzącym w Boga, a zamiast Jemu to wierzysz jakiemuś Jankesowi, co napisał/powiedział, że akurat 21 maja będzie koniec świata. To nonsens jest, bo tylko Bóg wie kiedy będzie koniec świata, a koniec może być równie dobrze za 127 lat albo za 50 lat lub nawet i za 2 godziny.
Obrazek They never fight alone...
teraz tak to czytając doszedłem do wniosku że sądem ostatecznym może być w ten dzień wybuch III wojny światowej? Dla niektórych może to być właśnie wyrok za swoje życie. A co do herbu dzięki za informacje nie wiedziałem że ma tam czarnoskórego. Przypomniała mi się jedna sytuacja która miała miejsce w mojej miejscowości. o niedoszłym końcu świata
:

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Robert sąd ostateczny a koniec świata to 2 różne rzeczy :) Według apokalipsy gdy będzie koniec świata, przeżyje 140 tysięcy osób godnych życia. Których imiona znajdują się w księdze życia. A sąd ostateczny to czas w którym Bóg bedzie rozliczał każdego człowieka żyjącego jak i zmarłego za jego czyny.
Dokładnie , proszę nie mylić Sądu Ostatecznego z Końcem Świata. A 21 maja 2011r.zostanie wziętych do nieba 200 milionów ludzi , nie 140 tysięcy. Oby Bóg się nad nami zlitował.