Wymagania sprzętowe Mafii 2

Czyli po waszych niezbyt pochlebnych zdaniach o recenzji z PLAYA dam sobie spokój z kupnem tego czasopisma.Jestem poprostu bardzo ciekaw jak pełna wersja odnosi się do dema jeżeli wezmiemy pod uwagę wymagania sprzętowe.A tak wogóle testował ktoś demke we frapsie ?
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
Ja testowałem. Od 35-do 55 fps na sprzęcie e5300 (3.3ghz) 2gb ram i HD4850 512mb,

Ustawienia: 1280x1024, AFx16, wygładzanie wył. Apex wyłączony reszta na wysokie.

Nie wiem o co się martwisz...Z takim sprzętem co masz to nie ma siły, aby ta gra się cięła ;-)
matrix991 napisał(a):
Ja testowałem. Od 35-do 55 fps na sprzęcie e5300 (3.3ghz) 2gb ram i HD4850 512mb,

Ustawienia: 1280x1024, AFx16, wygładzanie wył. Apex wyłączony reszta na wysokie.

Nie wiem o co się martwisz...Z takim sprzętem co masz to nie ma siły, aby ta gra się cięła ;-)
Nie martwie się tym,ze gra mi się ciąć będzie.Martwi mnie to,że grając mam 30 klatek(mimo iż gra chodzi super i naprawdę bardzo płynnie) a jest to dopiero demo.No a w pełnej może być znacznie gorzej.
Apex wyłączony a PhysX? ;>

No i takie pytanie - E5300 jest wydajniejszy od Phenoma II X2 550? ;>
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
barth89 napisał(a):
Apex wyłączony a PhysX? ;>

No i takie pytanie - E5300 jest wydajniejszy od Phenoma II X2 550? ;>

Apex i Physyx to to samo...Chyba, że źle zrozumiałem Twoje pytanie ;)

Wg. testów e5200 jest wydajniejszy od X2 550, a po podkręceniu obu procesorów procesor AMD już znacznie odstaje od Intela.

Zresztą sam sobie poczytaj:
http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/A ... -2850.html
Mistrzu, ale co ty w ogóle piszesz? :-D Po pierwsze dałeś porównanie ATHLONA II x2 a nie PHENOMA II x2. A to zupełnie inna półka jakościowa.

Barth, masz mocnego dwurdzeniowca, wysoce bardziej wydajnego niż jakikolwiek "Pentium Dual Core", rywalami dla Phenomów II jest seria "Intel Core 2"
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
A to źle to przeczytałem albo przepisałem :lol: To chyba może sobie odblokować dodatkowe 2 rdzenie aby miał 4?
Słuchajcie, mam zamiar kupić pełną wersje gry - jednak nie jestem pewien czy pieniądze które na to przeznaczę nie zostaną wyrzucone w błoto, czy pogram w tą grę płynnie na następującym komputerze:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ (2, 6 GhZ)
Karta graficzna: Nvidia GeForce 9500GT (256 MB DDR3, 128 bitów)
Pamięć: 3 GB RAM bądź 4 jeżeli wymienię system.

Demo śmiga tylko i wyłącznie na 32 fpsów.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Mam prawie identyczny komputer, z tym wyjątkiem że mam ~40 FPS.

W pełnej wersji gry powinno spaść maksymalnie o 5 FPS... a poziom ~25FPS jest nadal płynny.
Tak w dwu i trój rdzeniowych phenomach II istnieje taka mozliwosć, ale nie ma gwarancji, że proc będzie działał poprawnie, lub rdzeń nie jest uszkodzony. A pozatym trzeba chyba miec procek z odpowiedniej serii. Ja mam Phenoma II x3 sprzed roku więc może jeszcze się załapałem.

Na razie nie wiem nie zamierzam próbować.

@up. Na jakich detalach? Daj dane z benchmarka Mafii 2. A tak w ogóle to chyba nie jest tak źle. Spokojnie ruszy
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
@up. Na jakich detalach? Daj dane z benchmarka Mafii 2. A tak w ogóle to chyba nie jest tak źle. Spokojnie ruszy

To są raczej niskie detale, wszystko low prócz rozdzielczości, w teście wydajności wychodzi mi zaledwie 25 FPSów. Mam strasznie zasyfiony system (możliwe, że są w nim wirusy) czy to może mieć jakikolwiek wpływ na działanie gry?
Może. Zdefragmentuj dysk, ale skoro masz tak zasyfiony - polecam format.
Tym testem wydajnosćći z dema się nie kierujcie bo jest on nic niewart.Lepiej zobaczcie ile macie podczas samej rozgrywki powiedzmy na frapsie.Co do tego,ze 30 fps to mało się nie zgodzę bo sam mam tyle i gra chodzi płynnie .
Test wydajności w Mafii II to najwiarygodniejszy dotychczas test jaki był w grach. W gta iv test wydajności pokazuje mi 55FPS, a jest (według Frapsa) 45-50. A w Mafii II oba testy wykazują 55-60FPS.
Nie zgadzam się co do tego testu.A na jakich ustawieniach grasz ?