Wymagania sprzętowe Mafii 2

Karty nie ma dobrej, powinien kupić lepszą jeśli chce by gra mu chodziła płynniej
Obrazek
Karta za słaba, proc taki leciwy trochę i za mało ramu :roll: Ja nie wiem co mógłby zmienić (czyt. jedną rzecz) aby z 6FPS!!!!!!! Zrobiło mu się te 30...bo sorki, ale 15 fps nie zapewnia płynnej gry i niech nikt nie wmawia, że to nie prawda. Osobiście najpierw wymieniłbym procesor, gdyż taki GF9600GT będzie ograniczany przez ten jego Pentium D...Każda lepsza karta będzie ograniczana więc wkładanie mocnej karty za dużo nie da chociaż fps powinien podskoczyć.
tylko, że zobaczcie

WYMAGANIA Mafii2:

Procesor: Pentium D 3Ghz lub AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) lub lepszy, Mam pentium D 3,2GHz

RAM: 1.5 GB brakuje 512MB

Grafika: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro lub lepsza porównywalna

z tego wynika,że potrzeba troche ramu jedynie, ale czemu tak mało fps?
Mnie pójdzie :mrgreen:
pegi_gdy napisał(a):
tylko, że zobaczcie

WYMAGANIA Mafii2:

Procesor: Pentium D 3Ghz lub AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) lub lepszy, Mam pentium D 3,2GHz

RAM: 1.5 GB brakuje 512MB

Grafika: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro lub lepsza porównywalna

z tego wynika,że potrzeba troche ramu jedynie, ale czemu tak mało fps?

walnij low wymagania, 640x480, wyłącz wszystkie możliwe ulepszenia.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
Ja mam taki sprzęt:

Procesor: Intel Core 2 Duo E4500 2.20 GHz
RAM: 3 GB
Karta graficzna: Nvidia GeForce GT 240

Niektórzy pisali, że mają słabszy sprzęt, a poszło im na full detalach bez PhysX'a.
Nie wiem jak u nich pokazywał test wydajności, ale u mnie była Ranga D i średnio 26 fps, a gra chodziła płynnie bez żadnych przycinek.

Co o tym myślicie?
Obrazek
L.A. - the city of crimes
ja uważam że kłamiesz.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
A co dokładnie mamy o tym myśleć? Jeżeli dla Ciebie gra jest płynna to powinieneś się cieszyć ;-) Dla mnie 25-30 fps w takich grach to katorga, ale każdy ma inne oko i każdemu co innego odpowiada...

A teraz mały trik dla kart nVidia. Poprawia wydajność z Apex.

Kod:
A więc tak ja miałem problem z grą Blur. Nawet na najniższych detalach mi się przycinała, więc zrobiłem to tak:
1. Wchodzimy w panel sterowania--> Panel sterowania Nvidia--> Zarządzanie ustawieniami 3d.

[img]http://i26.tinypic.com/t7ybg6.jpg[/img]

2. Wybieramy z paska grę, jeżeli jej nie ma klikamy dodaj i wybieramy plik .exe gry, której działanie mamy zamiar poprawić. W moim Przypadku jest to blur.exe . Wybieramy MAKSYMALNA LICZBA WSTĘPNIE RENDEROWANYCH KLATEK i ustawiamy 0 .

[img]http://i28.tinypic.com/b3tpoj.jpg[/img]

3. Klikamy ZASTOSUJ
4. Cieszymy się nie przycinającą się grą. TESTOWANE NA GRACH:
-BLUR(na najwyższych obrotach)
-RISEN(na najwyższych obrotach)
-Battlefield Bad Company 2(na najwyższych obrotach)
-GTA EFLC (bardzo duży wzrost wydajności)

Zaczerpnięte z jednego z warezów ;)
matrix991 napisał(a):
Zaczerpnięte z jednego z warezów ;)

Widzę że czytamy to samo dark-forum :)

Dodam, że aby to działało trzeba posiadać najnowszą wersje sterowników. Mi na 91.63 ta funkcja nie działa.
Dobra, po oglądnięciu filmików na YouTube z Mafią 2 stwierdzam że przy moich ośmiu fps'ach ta gra to pokaz slajdów

EDIT: odkryłem ze jest jeszcze 720x640 rozdzielczość i osiągnąłem 11 fps'ów i teraz można powiedzieć że w miarę płynnie chodzi :)
Witam czy ktoś w PLAYU już czytał o wymaganiach pełnej wersji i czy były porównania do dema ?
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
NIestety nie, nie rozpisali się chłopaki za bardzo, trochę o gangsterce trochę o misjach a nawet za dużo(nie chodzi o spoilery) trochę o technicznej stronie gry np. walki jazda autem itp. wywiad z Alexem. Ale poza tym to nic wartego czytania. NIe napisali czy pełna wersja różniła się od dema i jak wygląda free ride, a pan sathynos który napisał ów recenzje chyba pisał ją pod wpływem silnych emocji. Mimo że wymienia kilka rażących wad to i tak nie daje je w minusach, a na dodatek wystawia wysoką notę. No ludzie, jeśli szukacie obiektywnej recenzji to w PLAYPC jej nie znajdziecie. Ogółem 12 złociszy w dupie -_-
Zgodze się z tobą Getai też dzisiaj kupiłem Gazete (Mieśięcznik) PLAY i się zawiodłem.
W mieśięczniku PSX EXTREME też była recenzja Mafii 2 Juz Lepsza niż w PLAY ale też się zawiodłem.
A siódmego dnia Bóg stworzyl Google i powiedzial szukajcie a znajdziecie
Tony Montana napisał(a):
Zgodze się z tobą Getai też dzisiaj kupiłem Gazete (Mieśięcznik) PLAY i się zawiodłem.
W mieśięczniku PSX EXTREME też była recenzja Mafii 2 Juz Lepsza niż w PLAY ale też się zawiodłem.

W PSX Extreme to była wstępna recenzja po zagraniu w wersje prasową Mafii II. Na dodatek walnęli byka na pierwszej stronie, fuszerka totalna, nie pamiętam ile kosztuje ta gazeta ale chyba nie stać ich na korektora - mianowicie walnęli mniej więcej taki wstęp "Czy doczekamy się świetnej gangsterskiej gry za czasów prohibicji?". Jak oficjalnie wiadomo akcja gry zaczyna się już po zniesieniu prohibicji, nic ich nie usprawiedliwia, bo w testowej wersji gry przed każdą misją na ekranie pojawia się wielki napis z datą, mogli przynajmniej do Wikipedii zajrzeć...
PSX EXTREME kosztuje 7.99zł.
A siódmego dnia Bóg stworzyl Google i powiedzial szukajcie a znajdziecie