Wymagania sprzętowe Mafii 2

zainstalowałem nowe sterowniki, poustawiałem w opcjach nvidia wydajność nad jakością
i tam co się jeszcze dało a pasowało i gra demo zacieła mi się gdy wybuchł samochód a tak dawało radę grać.

z 15-25 fps mam średno 30 fps średnio więc mało wiele coś i będzie cieło - wybuchy na ulicy itd ale nie sprawdzałem....ucieczka przed policią dała zerowe zacinki - nie używając patcha time ukończyłem demo z czasem 20 sekund przed blokadą :D
acha na tej grze ostro sprzęt się grzał, karta o ile dobrze patrzyłem miała prawie 80 stopni w stresie teraz.

Jak ktoś się zna to proszę polecić mi czy lepiej wymienić moją płytę czy kartę graficzną , ewentualnie pamięć ram ale ona chyba się nadaje.Nie znam się ale może jak mam za słabą płytę to karta mogła by więcej wycisnąć a płytę taniej kupię jakoś nowszą.
Jaką płytę? Główną? przecież to nie ma wpływu na działanie. Jak coś to kartę graficzną.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Właśnie, moja wiedza na temat płyt jest zbyt mała ;p

ja często biorę coś na prosty rozum i nie zawsze to wychodzi,
przykładowo płyta jak i inne elementy ma swoje osiągi , szyny i prędkość przesyłania danych,
wszystko to razem może ograniczać pozostałe komponenty....jeśli chodzi o podkręcanie to wiadomo że tu płyta ma ogromne znaczenie ale co do tego czy płyta może osłabiać inne komponenty tego już nie wiem ;]

zapomniałem dodać do wcześniejszego posta - test robiłem na max ustawieniach wraz z włączonym psychix (wyłączenie go nie robi u mnie chyba żadnej różnicy w wydajności bo sprawdzałem na obu)
Kurde robię test wydajności i pokazuje "Działanie gry nie jest optymalne, zmień ustawienia systemowe i uruchom grę ponownie" co jest ? Średnia fps 24.4 o co chodzi ? Co mam zmienić aby wynik był lepszy? Pomóżcie proszę ;-
Obrazek
Spróbuj obniżyć detale, ale jeśli gra ci się płynnie i nie ścina ci się to nie ma sensu obniżać detali.
W sumie to chodzi płynnie, a te wyniki mogą być spowodowane PhsyX'em i Apex'em włączonym ; ). Ej, a tak w ogóle czy jak kupimy MAFIE 2 na płytce to i tak będzie musiała się ściągać/aktualizować przez steam'a?
Obrazek
NIe, chyba że wyjdą jakieś łatki, wtedy steam je dociągnie automatycznie. Puki co myślę że tak nie będzie, chyba gra nie jestaż tak zabugowana żeby patchować ją w dniu premiery ;)
Potwierdzę tylko, że wymagania pełnej wersji są wyższe, tzn. gra chodzi gorzej niż demko. Ale i tak jest bardzo dobrze, jeśli wspomnieć np. GTA4.
bhaaldur napisał(a):
Potwierdzę tylko, że wymagania pełnej wersji są wyższe, tzn. gra chodzi gorzej niż demko. Ale i tak jest bardzo dobrze, jeśli wspomnieć np. GTA4.

Różnice są sporo jeżeli chodzi o wymagania ?
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
Spore nie :) Ot, czasem jakieś spadki. Ale gram na maksymalnych detalach i karcie GeForce 8800GT więc też nie liczyłem na stałe 50. Ogólnie optymalizacja na PLUS, jeśli demo ci hasało to i pełniak sprawi przyjemność.
A jak u Ciebie reszta sprzętu poza 8800 GT ?
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
2GB ramu i E2160 kręcony z 1,8@3,0GHz. Sprzęcik nie pierwszej młodości, ale dalej sobie dobrze radzi :)
Tak straszyli tym Physx'em, a z ustawionym na średni przy 1680x1050 z włączonymi możliwymi opcjami, gram w niecałych 30 klatkach ze spadkiem do 25, na Physx high 20 klatek i grywalne na upartego. A miałem już swoją bidulkę 8800 zmieniać.
u mnie gra chodzi na full wymaganiach do tego z PhysX na srednich płynnie a na wysokich physX też chodzi płynnie tylko czasem przycina kompa ale to żadko i tak straszyli ze 2 karty graficzne trzeba a tu bum i nie spodzianka gra chodzi jak powinna na jednej elegancko no grafiką jestem naprawdę zachwycony ;D
Witam jak tam u was chodzi Mafia 2 na komputerach.
U mnie gra chodzi na full detalach z włączonym psyhx i apexem bez zacinania.
Gram całkiem komfortowo i mam 60fps na moim kompie.
Windows 7 Home Premium 64bit PL.
Pamieć 4gb Kingstone.
Procesor Pentium Dual-Core x2.93(podkręcony do 3.8Ghz),
Geforce GTX 470 (1280).
Zasilacz Cheftec 750w.
:mrgreen: