Wymagania sprzętowe Mafii 2

Ja też się nie zgadzam. Test pokazuje mi 1,9 fps, a ja w porywach mam nawet 12 :-D
Obrazek
Benchmark w GTA IV to jakieś nieporozumienie w ogóle, zrobili test w którym nie było wcale ruchu na ulicy i test zawsze pokazywał więcej klatek na sekunde,w Mafii benchmark jest taki jak powinnien być chodz nie raz miałem o wiele więcej FPS niż pokazywał benchmark, a mierzyłem FRAPSEM.
bananmaciek napisał(a):
Ja też się nie zgadzam. Test pokazuje mi 1,9 fps, a ja w porywach mam nawet 12 :-D

:-D chyba musimy kupić nowy sprzęt ...Bo w pełnej będziemy mieć pokaz slajdów..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
To najpierw poczekajcie do tej pełnej wersji, a wtedy się zastanawiajcie.

Zastanawia mnie tylko, czy u mnie ruszy na high ze średnio 50 FPS....
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
robertRobin88 napisał(a):
bananmaciek napisał(a):

:-D chyba musimy kupić nowy sprzęt ...Bo w pełnej będziemy mieć pokaz slajdów..

Uważasz,że wyamgania w pełnej się zmienią ?

barth89 napisał(a):

Przecież 30 fps spokojnie ci starczy do płynnej gry :-)
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
Wcześniej mierzyłem tym testem z mafii, dopiero teraz zainstalowałem frapsa i sprawdziłem. Fraps pokazuje mi od 11 do 15 fps, a ten test z mafii od 10 do 11
Goodfellas napisał(a):
barth89 napisał(a):

Przecież 30 fps spokojnie ci starczy do płynnej gry :-)

No ja wolę już te 45-50 :P
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Raczej nie ale i tak muszę zmienić napewno kartę bo mam radeona x1950 pro (słynie z mrugających cieni) wiec mi to przeszkadza... :-/
Mogę zobrazować jak to u mnie wygląda:
Radeon 1950 pro 250Mb
intel dual Cuore 2.8 GHz
1 GB ram
Wszystko wyłączone roz. 1024/ 768
max 53 fps min. 2,8 fps, srednia 28 fps (według testera z mafii)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
To przecież spoko a na jakich ustawieniach ?
Mój składak:
C2D e8400 3.0 ghz box
gigabyte ga-n650sli-ds4l
pariot ddr2 pc64000 2x1024mb 800 mhz cl4.0 ep llk
gigabyte geforce 9600 gt zalman 512mb ddr3 pci-e box
zasilacz corsair cmpsu-620hxeu 620w eu (pierwszy sie spalil - chieftec 450)

proszę powiedzieć co z tego mógłbym wymienić by dało się pograć
grając w asasin creed 2 miałem zacinki ale jakoś dawało radę grać
a w demo mafia 2 testy z 40 fps spadają po zaledwie 10 -30 sekundach w dół do około 15-20 i już tak zostaje i nie da się grać bo co chwile jest freez.

Już zastanowiłem się nad płytą główną ale że się nie znam to wolę się dowiedzieć czegoś w tej sprawie.
Temperatura procka to 55 a w stresie czasem 70 zarówno w AC2 jak i w Mafii 2 , podobnie rośnie temperatura karty w AC2. Z początku nie znając się i sugerując się temperaturą myślałem że płyta nie daje rady, jednak nie wiem do tej pory co jest źle w sprzęcie. M2 testowałem na minimalnych jak i na maksymalnych ustawieniach i jest identycznie źle.

Jeśli ktoś wie co i jak i może to niech wyjaśni mi co w tej sprawie da rade zrobić.
Myślę, że teraz pytania "czy mi pójdzie?" są nie na miejscu. Jest wydane demo, które pozwala sprawdzić na jakie detale możemy sobie pozwolić na naszym sprzęcie.
czy ty ediss pisałeś odnośnie mojego postu?? ;p

ja się nie pytałem czy pójdzie bo wiem co mi pokazuje, nie czytałeś nawet kawałka tego co napisałem bo byś wiedział, a jeśli nie pisałeś na temat mojego postu to przepraszam

pytam się tych którzy się znają bądź mają podobny sprzęt a im chodzi demo, może ktoś ma taką kartę jak moja i mu nie zacina ale ma lepszą płytę. Dużo by mi pomogło już takie coś. Chyba że ktoś się jeszcze lepiej zna na całych tych fpsach to chętnie posłucham wszystkich opinii ;]
Siupak napisał(a):
kubaxx10 karta jest w miarę dobra, posłuży ci jeszcze z 1,5 roku nie wiem ile ma pamieci i jakie DDR ale jest dobra, spokojnie praktycznie wszystkie tytuły gier powinieneś odpalić na max detalach.

Aby uruchomić PHYSX i APEXA musisz mieć Geforce 470 a tą chwile kosztuje on jakieś 1300-1400zł a i dodatkowo Procesor i7

Solozzo ty już masz trochę gorzej, procesor masz dobry, z RAM też jest dobrze ale martwi mnie twoja karta graficzna, ona kwalifikuje sie pod wymagania minimalne ale jako że obiło mi się o uszy że Mafia II jest dość dobrze zoptymalizowana to powinieneś odpalić na low-medium

Siupak chyba się trochę pomyliłeś bo w demie włączam PhysX'a i Apex'a na średnich i chodzi ok bardzo rzadko prawie wcale się zwalnia lub ewentualnie przyciana gra ;-) . Nie wiem może w pełnej wersji będzie inaczej ale w demie jest git ;-)
Obrazek
Również myślę,że w pełnej wymagania wzrosną co oczywiście będzie żenujące.
Mogło to tak wyglądać, ale nie napisałem tego do Twojego posta. Przeczytałem go dopiero potem ^^. Co co wymagań, oczywiste jest że gra będzie podczas zimy, deszczu, burzy wymagać więcej od komputera niż słońce. No i podczas misji, jak będą strzelaniny, też dla komputera będzie to większe obciążenie.