Wymagania sprzętowe Mafii 2

"Mój sprzęt to C2D E6300 @ 2.4ghz, 2gb DDR2, 8800GTS 640 (g80) @ 650/2000 i mówiąc szczerze, kiedy patrzę na screeny (ładny HDR, świetne cienie), mam ogromne wątpliwości, czy gra będzie działać płynnie na moim sprzęcie. Wciąż mam jednak nadzieję" - napisał na oficjalnym forum Mafii 2 jeden z użytkowników.

Po chwili jego wątpliwości zostały rozwiane przez moderatora forum - BioShockWins:

"Wszystko powinno być w porządku, poza procesorem, który wydaje się być nieco wolny. Chyba, że jest on 'w dualu'. Jeśli tak, wszystko powinno wyglądać 'soczyście'."

Jak więc widać, poznaliśmy przybliżone wymagania sprzętowe, na których gra w Mafię 2 będzie czystą przyjemnością;)
Obrazek

'First you get the woman, then you get the money, then you get the power' - Tony M.
No to już wiadomo, jakiego mniej, więcej, kompa muszę sobie sprawić ;)
Za niedługo wejdą GF z wersji 9xxx, więc jeszcze spokojnie z kupnem, niech ceny pospadają.
Obrazek
A jakie dokładnie GeFroce wyjdą? I jakie ceny mniej, wiecęj będą?

PS. TYSIĘCZNY POST TEGO FORUM :D
Ja narazie matki na nowego kompa nie naciągnę :/ najwyżej podkręce proca i ramu dołożę
Kevin dokładnie nie wiem, ale coś z wersji 9xxx, choć na początek na pewno cena będzie zaporowa - 1500zł. Parę miechów i cena spadnie, tak jak ceny dziś GF z serii 8xxx.
Obrazek
Będzie ciężko z tymi wymaganiami :-/ .Na moim kompi pewnie Mafia 2 nie ruszy.Mój sprzęt:

Amd Athlon 2400
Geforce 6600
1024 RAM
I Ty się Tommy Angelo martwisz?

Na moim sprzęcie, to nie ruszy na stówe

athlon 2400xp 2 GHz
Geforce 5200
512 mb ram

To jest dopiero marność, Twój na niskich mógłby pociągnąć, może jakbyś kartę dokupił lepszą i ramu zwiększył to na pewno ci ruszy.

Ja planuje zakup nowego kompa, więc chyba będzie dobrze.
Obrazek
Ja też planuje zakup nowego komputera. Już od roku zbieram pieniądze. Jeszcze do 2009 r. będe zbierał.
A ja jestem bez robotny 8-) a mama mi pewnie nowego nie fundnie, no ale w środę kupuje mi nowy telefon więc jej wybaczam, w starym mam jeszcze kość 512 więc dołożę.
A co do pracy to chyba założę taki mały biznes hehe strony www na zamówienie, tylko grafika do współpracy poszukam. Kolega mówi że to dobry interes.
No interes dobry ;) Ja mam w czerwcu bierzmowanie więc może coś się skapnie ;)
kiedy patrzę na screeny (ładny HDR, świetne cienie), mam ogromne wątpliwości, czy gra będzie działać płynnie na moim sprzęcie.

Na screenach grafika zawsze wychodzi lepsza niż będzie w rzeczywistości... Na pewno fotki przerabiają komputerowo żeby wychodził ciekawszy efekt.
SirCosmo napisał(a):
Na pewno fotki przerabiają komputerowo żeby wychodził ciekawszy efekt.

No nie do końca, bo na przykład wczesne screeny z TES IV: Obliviona również były z HDR i tak też jest w grze.
A filmiki publikowane przed wydaniem pierwszej Mafii były gorsze od oryginału ;)
Zobaczcie sobie pierwsze screeny z gta4, ładne piękne, cud miód i orzeszki. Poprostu ładnie je zrenderowali. A, co było po wyjściu gry, a także na późniejszych screenach? Niezbyt doskonała grafika.

Oni muszą jakoś zachęcać ludzi, dlatego upiększają grafę.
Obrazek