Tommy Angelo??

no fakt o tym nie pomyślałam xD
Krystian napisał(a):
ale oni nie spodziewali się, że Tom odpowie "tak", to było przecież pytanie retoryczne :P
dostali od zleceniodawcy (prawdopodobnie Salierego) zdjęcia Toma, dostrzegli go i byli wtedy pewni, że to był on...

Pozatym dostali adres...trudno tu mówić o pomyłce :-)
muore il bandito, la mafia vive
Wątpię, że nasłał ich Salieri. Jak już tam Tommy miał 60, to wychodzi na to, że Salieri miał ok. 90. więc staruszek już nie mógł żyć :-?
Obrazek
Sk1bA_ napisał(a):
Wątpię, że nasłał ich Salieri. Jak już tam Tommy miał 60, to wychodzi na to, że Salieri miał ok. 90. więc staruszek już nie mógł żyć :-?

Sprawa Salieri'ego została wyjaśniona. Koleś zginął w więzieniu i albo dał komuś cynk, albo nie . Tego się trzymajmy i nie gdybajmy.
Hm, to tak jakoś przemknęło niezauważone na forum... :-o
http://mafiatown.gram.pl/news.php?readmore=218
A ja wyobrażam sobie to tak ...

Przychodzimy wykonać rutynową robote, jakieś zastraszenie szefa firmy kurierskiej i jest najazd kamerą na Angelo ... to tyle żadnego zabójstwa ... nikt by tego nie zrobił .. sentyment ..

Na screenach z mafii I i II Joe jest podobny ale eddie ?? .. niekoniecznie ... a moze Angelo będzie kimś w rodzaju doradcy w knajpie, albo takiego Lucasa ... Właśnie, licze że w II części pojawi się Bertone .. czy pod koniec "jedynki" nie mówi, że jest bałagan i musi uciekać bo go policja goni ??
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Pietro DiMarco.../ Tommy Angelo

Nadal utrzymuję, że spotkamy Salieriego, który zleci nam zabójstwo Tommyego.

Salieri, dzięki różnym znajomością uniknął nie tylko elektrycznego krzesła. Nie tylko chciał zemścić się na Tommym, ale także odzyskać dawną władzę. Zaprzyjaźnił się z Rodziną Vita. Jednak on chciał więcej. I chciał zdradzić rodzinę vita. Mimo wszystko udało się Vitowi rozszyfrować plany Salieriego i wykonał na nim egzekucje. Ostatnią wolą Salieriego było zabić Pietra DiMarco, czyli Thomasa Angelo. A, że skoro Mafiozi są honorowi postanowili zabić Thomasa, skoro nie był żadną wysoko postawioną osobistością...

Wiem, wiem... naciągane...ale nie umiem inaczej wytłumaczyć obecności Tommy'ego.
Obrazek
Obrazek
Sądze że nie zabijemy toma bo on zginął w 1957, a akcja mafii 2 będzie toczyc się od 1945 do 1955 więc w mafii 3 możem go zabic
Mówie prawde nawet kiedy kłamie.

Człowiek z blizną
adis135 napisał(a):
Sądze że nie zabijemy toma bo on zginął w 1957, a akcja mafii 2 będzie toczyc się od 1945 do 1955 więc w mafii 3 możem go zabic

w takim razie, w Mafii II po prostu będziemy mogli go spotkać :mrgreen:

znaczy się, może w jakiejś misji (nie będziemy musieli go wtedy zabijać)
Hmmm... A może będzie taka dodatkowa misja (tak jak np. W CoD MW 2) I będziemy mieli takie zlecenie żeby zabić Tom`a....

Ps. Sorry za odkopywanie ale sobie tak czytałem i postanowiłem coś napisać :-D
Jak już odkopałeś to...
ale oni nie spodziewali się, że Tom odpowie "tak", to było przecież pytanie retoryczne :P
dostali od zleceniodawcy (prawdopodobnie Salierego) zdjęcia Toma, dostrzegli go i byli wtedy pewni, że to był on...

Wiadomo że nie pukali do każdych drzwi z obrzynem w ręku i pytali "Haj Mester Endżeloł?"..
@Top
Wydaje mi się że będzie coś związane do Tommiego..
Joe i Eddy też tam będą i to oni wykonają wyrok.
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Hanys... Rozwaliłeś mnie :D

"Haj Mester Endżełoł" - HAHAHAH! :D

Ja bym się cieszył z nawiązań do I części. Skoro w jedynce, była mowa o starym gangu Salieriego i o tym, jak wraz z Morellem zabił (cholera... zapomniałem...) gość miał na nazwisko Pe..Pe.. P... No... wrgh... i podzielili się miastem, to powinna być wzmianka o "Mężczyźnie, który zdradził pewnego Salieriego z Lost Haven..."

@DOWN: Dziękuju ;]
https://www.youtube.com/watch?v=6u0yfmnArpM

:)
Jeferiaz napisał(a):
Hanys... Rozwaliłeś mnie :D

"Haj Mester Endżełoł" - HAHAHAH! :D

Ja bym się cieszył z nawiązań do I części. Skoro w jedynce, była mowa o starym gangu Salieriego i o tym, jak wraz z Morellem zabił (cholera... zapomniałem...) gość miał na nazwisko Pe..Pe.. P... No... wrgh... i podzielili się miastem, to powinna być wzmianka o "Mężczyźnie, który zdradził pewnego Salieriego z Lost Haven..."

Don Peppone :P
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Jeferiaz napisał(a):
...to powinna być wzmianka o "Mężczyźnie, który zdradził pewnego Salieriego z Lost Haven..."

Może i powinna, ale wcale nie musi.
A mi się coś zdaje, że to będzie tak: Don Salieri ucieknie z więzienia, ukryje się gdzieś i przypomni sobie o Tommy'm. Wtedy zleci to zabójstwo. Eddie i Joe zrobią to, ale jako taką "Robotę na boku". Szef ich się dowie i death... Podobnie jak Sam chciał zabić Toma w jedynce za zdradę, może właśnie tak być z Eddie'm i Joe'ym. Z powodu Salierego. Którego potem np. złapią znów i także zastrzelą (albo wtrącą do więzienia).

Pozdrawiam,
Rnaki