Tommy Angelo??

Może właśnie ktoś spokrewniony z Donem Salieri wydał wyrok na Thomasa. Ktoś kto jeszcze nie jest na pozycji Dona i stąd właśnie ten "Mr."

Ehhh jeszcze tyle niewiadomych, a do premiery miesiąc ;-)
Z tym Mr. i Don jest coś na rzeczy. Może rzeczywiście Joe i Eddie zabiją Tommy`ego? Ale twórcy Mafii w 2002 roku nie myśleli o czymś takim, a jak im się trafiła okazja że zabójcy Tommy`ego byli podobni do Eddiego i Joe to mogą zrobić cutscenkę.
Obrazek
CzarFace napisał(a):
(...) Ale twórcy Mafii w 2002 roku nie myśleli o czymś takim (...)

I tu się mylisz. Don Vavra ( :mrgreen: ) sam powiedział, że scenariusz do Mafii 2 napisał zaraz po ukończeniu scenariusza jedynki. Tak bynajmniej słyszałem ;-)
Chcesz powiedzieć, że napisał scenariusz do jedynki i jeszcze zanim Mafia 1 trafiła do sprzedaży, to już pisał scenariusz do dwójki? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Cytat/źródło na potwierdzenie.
tak bywa dam ci nawet przykład filmu "Avatar" pierwsza część jeszcze w kinach sie nie pojawiła a cameron juz zapowiedział ze będzie 2 częśc tak może być i w przypadku mafii
No nie wiem, to by znaczyło, że twórcy jeszcze przed wypuszczeniem gry mieli pewność, że gra się świetnie sprzeda. Oczywiście taka wersja jest możliwa, ale mało prawdopodobna, bo takiej pewności nie można mieć nigdy.
Szczerze mówiąc to fajna mogła by być misja w której musieli byśmy zabić Tommyego.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
nivener napisał(a):
No nie wiem, to by znaczyło, że twórcy jeszcze przed wypuszczeniem gry mieli pewność, że gra się świetnie sprzeda. Oczywiście taka wersja jest możliwa, ale mało prawdopodobna, bo takiej pewności nie można mieć nigdy.

A skąd wiesz ze tak własnie ne było możliwe mieli juz scenariusz do drugiej części wiesz sam scenariusz napisac mogli zobaczyli ze mafia przyniosła im zysk i po 8 latach powstała 2 częśc która tez przyniesie im niezły zysk ;D
kacper1597 napisał(a):
Szczerze mówiąc to fajna mogła by być misja w której musieli byśmy zabić Tommyego.

Nie ma tam postaci podobnej do Vita. Może tylko Vito podwiezie zabójców do Lost Heaven.
Na pewno przed wydaniem pierwszej części Mafii twórcy nie myśleli nad dwójką. Gdyby myśleli to Mafia II wyszła by gdzieś w 2004 roku.

PS Enzo wyprzedził mnie 3 minutami :mrgreen: .
Obrazek
Enzo Moore napisał(a):
A skąd wiesz ze tak własnie ne było możliwe mieli juz scenariusz do drugiej części wiesz sam scenariusz napisac mogli zobaczyli ze mafia przyniosła im zysk i po 8 latach powstała 2 częśc która tez przyniesie im niezły zysk ;D

Jeju, stary, używaj kropek i przecinków i napisz to wszystko jeszcze raz, tylko jaśniej, bo nie mogę zrozumieć twojej wypowiedzi.
nivener napisał(a):
Chcesz powiedzieć, że napisał scenariusz do jedynki i jeszcze zanim Mafia 1 trafiła do sprzedaży, to już pisał scenariusz do dwójki? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Cytat/źródło na potwierdzenie.

Nie podam cytatu, za to podam źródło: http://www.mafiatown.gram.pl/forum/ . Tak - gdzieś na naszym forum to czytałem. Poszukaj, może znajdziesz...
CzarFace napisał(a):
Nie ma tam postaci podobnej do Vita. Może tylko Vito podwiezie zabójców do Lost Heaven.

Coś mi się zdaje że nie zrozumiałeś końca Mafii 1. Wyraźnie zostało powiedziane, że Tommy opuścił Lost Heaven.
muore il bandito, la mafia vive
A ja mam takie dziwne przeczucia, że misja będzie wyglądała tak:
Vito jest nowy w Rodzinie, a więc jego Don chce go sprawdzić. Vito jeździ sobie od jednego informatora do drugiego (podobnie jak w misji "Omerta"). W końcu dowiaduje się, gdzie jest poszukiwany zdrajca potężnej Mafii z LH - Thomas Angelo. Don Vita jest na niego bardzo zły, gdyż Salieri, jego dobry przyjaciel, trafił przez niego do celi.
Vito podał mu namiary na Tommy'ego i Joe razem z Eddie'm (czy kto tam miał go zabić [podobno zabić]) zostali wysłani. I my widzimy tylko cut-scenkę. Taką, jaka była w jedynce, tylko dłuższą i w lepszej rozdzielczości.

Ale to oczywiście tylko moje domysły.
Sam nie wiem. Czekam na więcej informacji. Pewno wszystko sie dowiemy po premierze. Och już to czuje zarywanie nocy na granie w Mafie II i odkrywanie easter,eggów i sekretów związane z jedynka :mrgreen:
Obrazek
Ale koledzy... Przecież, z tego co wiem, w M2 ma nie być Obrzynu,a Toma zabito właśnie tą bronią.
Obrazek