Tommy Angelo??

To by było sprzeczne z tym co powiedział Daniel Vavra, że nie będzie powiązań z pierwszą częścią.
Ale Tommy nie żyje,więc jak może być taka misja by zabić go? Nie będzie powiązań z Mafią I.
"Zabije cię twój najlepszy przyjaciel"
A dlaczego Tommy, od początku fabuły Mafii II, miałby być martwy? W ostatnich swoich słowach powiedział, że przeżył wojnę i pracował w jakiejś firmie jako kierowca.
Dokładnie...a od tamtego czasu minęło sporo lat. Chyba każdy widział czerwonego bolt-throwera?? Właśnie takiego samego widzimy na jednym z trailerów. Wszystko składa się w jedną całość ;-)
muore il bandito, la mafia vive
Pewnie większość ludzi miała wtedy takie samochody.
Jakie to były lata,kiedy to Tommy zginął?
wydaje mi sie ze 50 albo druga ich polowa
Murphy był optymistą.
Jeżeli dobrze liczę to chyba był to rok 1957 kiedy Tommy dostał z Lupary. Mówię Wam coś będzie z Tommym w Mafii II tylko teraz pytanie co ;-)
Ja, to widzę tak:
Obrazek

Któryś z początkowych trailerów; np. Barboro opowiada jak sprzątnęli jakiegoś gościa który kiedyś zdradził mafię i dalej po tym toczą się jakieś zagmatwane sprawy całej ekipy z Mafii II.
Myślę, że zabójstwo Toma może być częścią jakiejś misji.
Obrazek
Albo będzie można w jednej misji grać Joe, i żeby się sprawdzić w Mafii pojedzie z jej członkiem (Eddim, tak jak kiedyś Tommy z Paulim) sprzątnąć Toma.
Ale mówiono,że nie będzie w ogóle powiązań z Mafią I ,to wkońcu jak to będzie wyglądało,bo ja już się powoli zaczynam gubić ?
Było pisane, ze historia ni będzie kontynuacją Mafii- czyli, że fabuła nie będzie kontynuowana. Ale o nawiązaniach to pisali że będzie ich baaaadzo dużo.
Obrazek
Obrazek
Taa...jedni piszą tak a inni inaczej. Twórcy mówią, że powiązań nie będzie. Możliwe jest, że robią coś w tajemnicy np. easter egg i chcą aby gracze sami to odkryli ;-)
muore il bandito, la mafia vive
"Pozdrowienia od pana Salierego"

jakoś nie wydaje mi się, aby Joe i Eddie z Mafii II mieli pracować dla Salierego...

edit: chociaż może ich boss, zleci im zadanie, że mają uwolnić Salierego z więzienia, a ten od razu da im prośbę, żeby zrobili mu przysługę załatwiając Toma :roll:
Pracowali? Może to było jednorazowe zlecenie.