Tommy Angelo??

Mafioso napisał(a):
Nie mógłby być na tyle głupi, żeby się jeszcze wychylać.

Oj tam ;-) nowa tożsamość daje mu pewność siebie...pojawia się w radio a ktoś z naszych go poznaje i kilka dni później znajdują trupa na dnie rzeki :-)
No tak i na dodatek jeszcze zaprosiłby gangsterów na swoje podwórko...i to przez radio :lol: Gdy miał nową tożsamość to niemógł się tak wychylać...ale skoro był świadkiem koronnym i nadano mu nową tożsamość...to gdzie policyjna ochrona??
muore il bandito, la mafia vive
Hehe Mnich to był żart :mrgreen: takiego posunięcia chyba nikt by się nie odważył dokonać ;-)
Postacie są troszkę podobne, ale nie wiemy jak one wyglądałyby na dzisiejszej grafice. Może to akurat są te postacie co z Mafii II, ale moje pytanie : Kiedy zabili Tommy' iego Angelo? Jeżeli 40 lat wcześniej niż przed akcją w Mafii II to na pewno nie oni. Ale jeżeli dowiem się kiedy zabito Tommy' iego to będę mógł to stwierdzić.
"Najlepszym wypowiedzianym słowem jest milczenie..."
A może to będzie takie "zlecenie" -zadanie poboczne w który ten Saliteri zleca zabicie z pozdrowieniami z broni na "zdrajców" xD
Ja się trzymam tego co powiedzieli twórcy, a mianowicie "żadnych nawiązań nie będzie". Oczywiście jeśli będzie inaczej uciesze się.
http://www.recenzje-gier.net.pl<--- zabrałem się za gry. Wchodźcie i oceniajcie!
Grisha napisał(a):
No raczej Toma nie zobaczymy, natomiast może być jakieś nawiązanie. Kto wie czy nie przyjdzie nam osobiście zabić Pana Angelo.

Obrazek

A może gdy projektowali postacie do dwójki to po prostu któryś z plastyków się zasugerował, nie miał pomysłu i po prostu przerysował je stąd
Jeżeli będzie jakieś nawiązanie, to gracze musieliby przejść najpierw Mafie I (Ci, którzy jeszcze nie grali), aby wiedzieć o co chodzi w dalszej części.
Obrazek
Moim zdaniem będzie coś wspólnego z Mafią i Thomasem Angelo. I to właśnie ci dwaj panowie wykonają wyrok. A twórcy Mafii 2 specjalnie tak mówią, że nie ma powiązań, żeby zrobic nam niespodziankę. Czuję że tak będzie.
mr.Vegas napisał(a):
Moim zdaniem będzie coś wspólnego z Mafią i Thomasem Angelo. I to właśnie ci dwaj panowie wykonają wyrok. A twórcy Mafii 2 specjalnie tak mówią, że nie ma powiązań, żeby zrobic nam niespodziankę. Czuję że tak będzie.

Tak też myslałem, że twórcy specjalnie powtarzają to jak mantrę żeby wszyscy uwierzyli. A gdy kupią Mafię II
to nagle: Suprise Tom! :-D
Sk1bA_ napisał(a):
Jeżeli będzie jakieś nawiązanie, to gracze musieliby przejść najpierw Mafie I (Ci, którzy jeszcze nie grali), aby wiedzieć o co chodzi w dalszej części.

Wiele jest gier z nawiązaniami do poprzednich części. To jest taki gest w stronę osób grających w Mafię I. Zapewne jakieś postacie z poprzednich części będą, ale nie będzie trzeba znać poprzedniej części, by zrozumieć o co w tym chodzi.
Guillermo napisał(a):
Sk1bA_ napisał(a):

Wiele jest gier z nawiązaniami do poprzednich części. To jest taki gest w stronę osób grających w Mafię I. Zapewne jakieś postacie z poprzednich części będą, ale nie będzie trzeba znać poprzedniej części, by zrozumieć o co w tym chodzi.

To by był piękny gest :-D
Guillermo napisał(a):
Sk1bA_ napisał(a):

W Call Of Duty Modern Warfare (część 4.) są czasy teraźniejszości.
Zaś w Call Of Duty World At War (część 5.) cofamy się do 2 wojny światowej...
Obrazek
dzisiaj ukończyłam kolejny raz Mafię i ciekawi mnie czy gdyby Tom nie zareagował na ich "Mr. Angelo?" to czy by go zabili xD bo miał od wielu lat nową tożsamość więc po co odwrócił się kiedy oni powiedzieli do niego Angelo?! no i gdyby nie zareagował albo powiedział, że to pomyłka i nie zna gościa o takim nazwisku to oni mogliby pomyśleć "oops to nie ten facet" i gitara xD
a nawiązując do tematu to myślę że Don nawet będąc w więzieniu mógł dalej 'prowadzić' gangsterską działalność. nie musieli go z pudła wyciągać. może również celowo Salieri dostał dożywocie a nie krzesło elektryczne, bo gdyby go dali na krzesło to Tom najprawdopodobniej spokojnie dożyłby późnej starości. chodzi mi o to że nie było by możliwości powiązania jedynki z dwójką.
nie sądzę żeby grafikom zabrakło pomysłów i 'skopiowali' wygląd tych gości z jedynki. główne postacie jakimi są Eddie i Joe muszą mieć 'własny' wygląd, więc coś w tym podobieństwie jest. ale to tylko domysły.... byłabym zawiedziona gdyby nie było żadnego powiązania z jedynką.
nie chce mi się już prościej wytłumaczyć o co mi chodzi więc wybaczcie xD
ale oni nie spodziewali się, że Tom odpowie "tak", to było przecież pytanie retoryczne :P
dostali od zleceniodawcy (prawdopodobnie Salierego) zdjęcia Toma, dostrzegli go i byli wtedy pewni, że to był on...