Tommy Angelo??

Zauważyłem, że wiele osób oczekuje Tomego w Mafii II, chciałbym (oczywiście zwracam się do tych, którzy na niego czekają), żebyście mi wytłumaczyli, jak to sobie wyobrażacie, przeciaż każdy kto przeszedł City of Lost Heaven wie, że po wsadzeniu Dona za kraty Tommy zostaje przeniesiony jak najdalej miasta i z tego co wiem nie ma dalej styczności z żadnym rodzajem dziłalności przestępczej... no... dobra miał raz ale nie o taką styczność mi chodzi.
No raczej Toma nie zobaczymy, natomiast może być jakieś nawiązanie. Kto wie czy nie przyjdzie nam osobiście zabić Pana Angelo.

Obrazek
Obrazek
Nie sądzą, Eddie wygląda mi tu na starszego a Joe na młodszego, jednak może to tylko wina grafiki tamtych lat :) jednak wydaje mi się, że Tommego zabito trochę później niż w latach 40-50
Jeżeli dobrze pamiętam i wiem, to Angelo został zabity w 1957 roku.

A co do tych twarzy, grafika idzie do przodu i autorzy mgli pokazać więcej szczegółów niż 6 lat temu, są pewne cechy szczególne, np. spłaszczony nos Joe'go czy też układ małżowin usznych.
Obrazek
Rzeczywiście, jednak czy to napewno oni dowiemy się (niestety) dopiero po promierze, ponieważ nie spodziewam się zbyt durzego wypływu informacji na ten temat:( chociaż wątek Tommego powinien się znaleść, jak nie w głównej fabule to między wierszami, myśle że gdyby gra nie miała nic wspólnego z wydarzeniami z jedynki, nie nazywali by jej Mafia II
Gdyby w dwójce trzeba by zabić Toma to nie wiem czy bym tak szybko tą misję przeszedł...sentymenty...
Hmm... na jednym z pierwszych pięciu screenów Mafii II znalazła się postać bardzo podobna do Tommy-ego.
Mam nadzieję, że w nowej grze padnie choć obszerna wzmianka o nim :-) .
bedzie tommy w mafii 2!!!!!!!!!!!! jako duch bedzie nawiedzał lost heaven a ty bedziesz egzorcystą który musi go wypędzić.. żal mi was ciołki które myślą że tommy po dostaniu z obrzyna bedzie na siłąch i bedzie eliminował gangsterów..
Za kogo ty się uważasz???
Myślisz że w swoim głupim i bezsensownym poście możesz obrażać użytkowników??
Jeżeli tak to te forum nie jest dla ciebie.
muore il bandito, la mafia vive
Ja takie posty proponuję po prostu ignorować. ;-)
No, Tommyego chyba nie będzie, szkoda przywiązałem się :-( , fajny chłop był...
Obrazek
Mi się zdaje że jeżeli w Mafia II miała by nawiązywać do Toma to tylko jako straszak ;] Np. Joe i Eddy opowiedzą Vito że zabili takiego typka który zniszczył naraz 2 mafie a potem i tak go dorwali. To oczywiście tylko domysły ;]
Mafia 2 nie będzie powiązana z jedynką
Obrazek
Może nie będzie nawiązywać, ale moglibyśmy się natknąć w grze na taką atrakcję, jak zabicie pewnego starszego Pana o nazwisku "Angelo" :D

I to byłaby tylko taka jedna scenka, która wyjaśniłaby, kto to wszystko zlecił i w ogóle.

Z drugiej jednak strony twórcy nadchodzącego tytułu o nazwie Mafia 2 odparli, iż nie będzie powiązania z pierwszą częścią gry.

Czas pokaże ;)
Dan Vavra nawet powiedział w jakimś wywiadzie, że kogoś zobaczymy z "jedynki".